Poilievres Populism Alberta'da bir hit, ancak Kanada Tezgahlarında başka yerlerde

celikci

New member
Kampanyanın evde başlamasından bu yana ilk kez, Kanada'nın bir sonraki başbakanından sonra bir sonraki başbakan olan muhafazakar rehber Pierre Poilievre, en tutkulu destekçilerini en büyük hitleriyle sildi.

Binlerce kişi -Alberta'daki bir endüstri parkında kavernöz bir binaya, yol kenarında birçok park yeri ve son mil ya da iki, politikacının en büyük mitinginde gelmişti.

Bir ekonomiyi azarladı ve “Hadh yatlarından Hadh yatlarına bir servet transferi” olduğunu söyledi. “Diktatörler, teröristler ve küresel bürokrasiler için paramızı eve getirmek için yabancı yardımı azaltma” sözü ile gürleyen bir alkış gösterdi.

Kanada'nın silahlı kuvvetlerinin “uyanık bir kültürden değil, bir savaş tahıl tarafından yönetileceğine” söz verdi. Liberal önyargılar nedeniyle suçladığı kamu yayıncısı olan CBC'yi kaldırma sözü, en devam eden alkışlardan bazılarını çekti.

“Ben de seni seviyorum,” dedi Bay Poilievre uzun bir mola ve bir yudum sudan sonra. “Seni seviyorum, seni seviyorum, bu eyaleti seviyorum.”

Kanada'nın batısındaki petrol -rich eyaleti olan Alberta, hem Bay Poilievre (45) hem de Kanada Muhafazakar Partisi olan sağa giden popülist hareketin doğum yeridir.

Bay Poilievre'nin Alberta'da yozlaşmış bir elit olduğu iddia edilen “sağduyu” mesajı çoğunlukla komşu Saskatchewan ile birlikte, siyasi manzarasını kuran adam için Kanada'da da en yüksek olduğu Başkan Trump.

Ancak Bay Poilievre'nin Alberta ve muhafazakar markası ile derin bağlantıları, 28 Nisan seçimlerinden önce, özellikle Ontario ve Quebec'teki savaş katlarında seçmenleri kazanmak için çabalarını zorlaştırıyor.

Anketlerin çoğu Bay Piilievre ve Liberal Parti'nin arkasındaki muhafazakarları Başbakan Mark Carney (60) yönetiminde yaklaşık yüzde yedi puanla gösteriyor.

Ontario'da, eyalet hükümetine bağlı olan en fazla seçmen olan ılımlı muhafazakar olan il, Bay Poilievres kampanyasına yardım etmemeye ve Trump yönetim tarifelerini sorgulamak için Bay Carney Hükümeti ile çalışmamaya karar verdi.

Ontario'daki yüksek bir muhafazakar muhafazakar memur, Bay Poilievre'nin “Trump'a çok benzediğini” açıkça söyledi.

Şimdi Kanadalı çoğu Kanada, Kanada'nın ülkesi için en büyük tehdit olarak söz veren Bay Trump'a baktığına göre, Amerikan Başkanı sorumluluk olarak kabul ediliyor – belki de bu hafta Edmonton'un güneyinde Ralli'de Nisku'da yer alan birkaç muhafazakar arasında.

“Ben orada olurdum,” dedi küçük bir ter şirketinin sahibi 55 yaşındaki Cory Grundberg, 51. eyalet hakkında Kanada Bay Trump'ı yapmak için.

Alberta “boğuldu” dedi Bay Grundberg, çünkü petrol geliri, Alberta'nın hak ettiğini söylediği siyasi etkiye sahip olmadan federal sandıklara katkıda bulundu.

Bay Grundberg, daha fazla petrol boru hattı inşa edeceği için Bay Trump ile başarılı olacağı için Bay Poilievre'yi vurguladı. Kanada Bankası ve İngiltere Bankası başkanı olarak görev yapan Bay Carney'in eski Başbakan Justin Trudeau'dan daha kötü olduğuna inanıyordu.

“O Dünya Ekonomik Forumu,” dedi Grundberg. “Bu ülkeyi ezmek ve orta sınıfı ezmek istiyorsun.”

CBC ve diğer televizyon kanalları “satın alındı ve ödendi”, dedi Grundberg, haberlerini “Radikal Sol -Wing mevzuatına” odaklandıkları çevrimiçi bir mesaj sayfası olan “Kuzey Perspektifi” nden aldığını sözlerine ekledi.

Kanada'da, seçmenlerin sadece yüzde 12'si, geçen ay Montreal'deki büyük bir şirket olan Léger tarafından yapılan bir anketten görülebileceği gibi, Bay Trump'tan olumlu bir görüşe sahip. Ancak, muhafazakarlar arasında sayı yüzde 27'ye yükselir. Aynı zamanda, katılımcıların neredeyse yarısı başka bir Léger araştırmasında Bay Poilievre'yi Bay Trump'a benzer olarak gördüklerini söyledi.

Şirketin başkanı ve genel müdürü Jean-Marc Léger, “Bay Poilievre'nin temelinin ötesine geçmesi ve Kanada'nın en güçlü savunucusu olma zorluğu Trump ile olan bağlantısıdır.” Dedi.

Bay Poilievre'nin kampanyası sözcüsü, bu makale için bir röportaj arayan bir mesaja yanıt vermedi.

2022'de muhafazakar bir lider olduktan sonra, Bay Poilievre, Bay Trudeau tarafından listelenen Liberallere karşı görünüşte aşılmaz bir ipucu oluşturmak için Bay Trump'ın tarzından ve mesajından ödünç verdi. Seçkin “bekçiler”, siyaset, iş ve medyada sıradan Kanadalıların “sağduyu” yöneldiği için Kanada'nın “kırıldığı” mesajıyla ülkeyi gezdi.

Bay Trudeau'ya karşı öfkeyi kanalize etti, aynı zamanda haber medyasına karşı da kanal verdi ve bunun yerine sağcı aşırılık yanlısı çevrimiçi mesajlar ve podcaster röportajları verdi. Dünya Ekonomik Forumu'nu verdi – Bay Trudeau ve Liberal forum etkinliklerini “radikal uyandırdı -openda” tanıtmak için suçladı ve gelecekteki bakanlarının konferanslarından birine katılmasını engelleyeceğini söyledi.

Mitingde bağımsız bir muhafazakâr olan 53 yaşındaki Nanette James, Bay Poilievre'nin mesajının onunla ele alındığını söyledi.

“Kırıldığını hissediyorum,” dedi Bayan James Kanada hakkında ve ekledi: “Çocuklarım var, bir noktada torunlarım olacak. Büyüdüğüm Kanada'da büyümelerini istiyorum.”

Bayan James, Bay Trump'ı sevdiğini söyledi.

“Demek istediğim, bazen bir şey söylüyor ve diyorum ki:” Aman Tanrım, bunu söylediğine inanamıyorum, “dedi. Ama dürüst. O bir politikacı değil. “

Bay Piolievr'in mitingde 50 dakikalık konuşmasında Bay Trump'tan pek bahsetmedi ve sadece şöyle dedi: “Donald Trump bir sonraki başbakanımızı seçmemeli.”

Trump'ın eleştirisinin, özellikle Alberta'da muhafazakar temelin bir kısmını yabancılaştıracağını söyledi.

Bay Poilievre Bay Trump'ı eleştirdiğinde, yorumlarını tarifelerle sınırlandırdı, dedi Wesley. Bay Poilievre, kısmen federal fonları tutarak “uyandıran -ideolojiye” karşı, Bay Poilievre'nin vaadi de dahil olmak üzere kendi benzerliklerinden dolayı diğer Trump siyasetinden bahsetmekten kaçındı.

Bay Poilievre için de aynı derecede önemli bir sorun, “Alberta'daki önde gelen muhafazakar liderlerin mesajını ve partiyi merkeze yönlendirme girişimini aktif olarak zayıflatması” dedi.

Alberta'nın Muhafazakar Başbakanı Danielle Smith, kendisini Federal Hükümet ve Kanada'nın bize olan tepkisindeki diğer il liderlerinden uzaklaştırdığında Trump yönetimine karar verdi.

Geçen ay sağa giden aşırılık yanlısı Amerikan haber sitesi Breitbart ile yapılan bir röportajda, Bayan Smith'in Bay Poilievre'nin “Amerika'da Yeni Yön” ile “senkronizasyonda çok fazla olacağını” söyledi.

Ve daha sonra bu ayın başında, 1980'lerin sonunda kurulan ve şu anda muhafazakar partiye hakim olan Reform Partisi-Bir Sağ Popülist hareketin kurucusu Preston Manning, dünyada ve Liberallerin bir zaferinin Batı Kanada'daki ayrılıkçılığını şarj edeceği e-posta gönderiyor.

Reform partisine bir genç olarak katılarak siyasete başlayan Bay Poilievre, ayrılık fikrini reddetti ve “Ülkeyi birleştirmek zorundayız” dedi.

Bir röportajda, Bay Manning, sadece “Batı yabancılaşmasının demlendiğini ve daha güçlü hale geldiğini” belirtmek istediğini söyledi çünkü Liberal hükümet yakıt boru hatlarının kurulmasına karşı inşa edildi.

Bay Manning, Kanada, Amerika Birleşik Devletleri ve diğer ülkeler “aristokrat seçkinler tarafından yönetilen ve yönlendirilen ve Demokratik aşağıdan yukarıya popüliste bölünmüş siyasi partiler arasında bölünmüştür.

“Pierre kesinlikle popülist gündemde,” dedi Bay Manning Bay Poilievre hakkında.

Ancak Bay Poilievres Trump benzeri popülizm Kanada'nın başka bir yerinde iyi oynamıyor.

Ontario Başbakanı, Sayın Trump'ın tarifelerinin kavgalarında Kanada'nın en görünür liderlerinden biri olan ılımlı bir muhafazakar olan Doug Ford, Bay Carney'i övdü ve Bay Poilievres kampanyasına yardım etti.

Bay Ford'un kampanya yöneticisi Kory Teneycke, Toronto'daki bir izleyiciye Bay Poilievre'nin “Trump için çok fazla göründüğünü. Trump'a çok fazla ses çıkardığını” söyledi.

Bay Poilievre kaybedecek, dedi Teneycke dramatik bir şekilde değişmedikçe, bu da anketlerdeki son düşüşünü gösteriyor.

Ancak Nisku'daki mitingdeki bazı inananlar arasında anketler güvenilir değildi.

Yüksek performanslı bir tamirci ve bir çerçeve olarak çalışan 43 yaşındaki Shawn Kuzio, YouTube'da anketlerin manipüle edildiğini gördüğünü söyledi.

“Tüm hikayeleri duydum,” diye ekledi, “insanlara yöneldikleri ve muhafazakar olduklarını söyler yapmaz onları kapattılar.”