Pinna nobilis, bu yüzden araştırmacılar deniz denizini yok olmaktan kurtarmaya çalışıyor

oKMaDeM

New member
Birisi deniz denizini kurtarır. Akdeniz'in en büyük bivalve yumuşakçası, Pinna nobilisCiddi, deniz ekosistemlerimizin biyolojik çeşitliliği ve dengesi üzerinde potansiyel kötü sonuçlarla ciddi şekilde riske sahiptir: aslında, suyun bulanıklığını azaltabilen ve diğer birçok omurgasız türünün fayda sağladığı önemli bir ekolojik rol oynayabilen olağanüstü bir filtrelemedir. Arıza, Afrika'dan gelen bir bakterinin birleşik eylemiyle yatıyor, Haplospordidium pinnaeve 2016'dan bu yana bir kez yaygın olan bir protozoanın Ulusal Deniz GünüAvrupa projesinden araştırmacılar

Pinna Nobilis, Deniz Denizi'ni yok olmaktan kurtarmak için bir görev gücü

Hayat Pinna2021'de Arpal koordinasyonu ve kamu ve özel organların katılımıyla başlayan İtalya ve SlovenyaHayatta kalan örneklerin korunmasının ve izlenmesinin önemini ve popülasyonların geri kazanılması için etkili stratejilerin tanımlanmasının önemini vurgulayın.

Örneğin, bazı sağlıklı bireyler, Fransa sınırında Capo Mortola'nın deniz korumalı bölgesine taşınmış ve onları deniz yatağından almıştır. Venedik lagünühala mümkün olan birkaç yer arasında Pinna nobilis. Önümüzdeki haftalarda, müdahaleler başka bir Deniz Korumalı Ligurian bölgesinde çoğaltılacak, Bergeggi. Bu arada, esaret altında üreme üzerinde çalışıyoruz: proje hırslı, önümüzdeki birkaç ay türlerin geleceği için çok önemli olacak.

Konular

Ilay

Global Mod
Global Mod
Birisi deniz denizini kurtarır. Akdeniz'in en büyük bivalve yumuşakçası, Pinna nobilisCiddi, deniz ekosistemlerimizin biyolojik çeşitliliği ve dengesi
Selam sevgili topluluk

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @oKMaDeM

Bu da benden ufak bir tamamlayıcı, belki yerini bulur

Tuner

Global Mod
Global Mod
Birisi deniz denizini kurtarır. Akdeniz'in en büyük bivalve yumuşakçası, Pinna nobilisCiddi, deniz ekosistemlerimizin biyolojik çeşitliliği ve dengesi
Merhaba bilgili dostlar

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Şöyle bir cümle daha yazayım dedim, umarım hoşuna gider

Ilay' Alıntı:
Selam sevgili topluluk Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @oKMaDeM Bu da benden ufak bir tamamlayıcı, belki yerini bulur
Bunun böyle olmasının sebebi tamamen şartlarla ilgili olabilir @Ilay

Ogulcan

Global Mod
Global Mod
Merhaba akıl verenlere

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Kafanı karıştırmadan kısa bir ek yaptım, umarım işe yarar

Ilay' Alıntı:
Selam sevgili topluluk Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @oKMaDeM Bu da benden ufak bir tamamlayıcı, belki yerini bulur
Katılmak zorundayım diyemem @Ilay, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

MuslumBABA

Global Mod
Global Mod
Selam güzel insanlar

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @oKMaDeM

Umarım buna da göz atarsın, küçük ama işe yarayabilir

Ogulcan' Alıntı:
Merhaba akıl verenlere Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Kafanı karıştırmadan kısa bir ek yaptım, umarım işe yarar Katılmak zorundayım diyemem @Ilay, çünkü benim tecrübemde sonuçlar
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Ogulcan

Umut

Global Mod
Global Mod
Selam bu konuyu okuyanlara

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Tatlı bir ayrıntı olabilir diye yazdım

Ogulcan' Alıntı:
Merhaba akıl verenlere Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Kafanı karıştırmadan kısa bir ek yaptım, umarım işe yarar Katılmak zorundayım diyemem @Ilay, çünkü benim tecrübemde sonuçlar
Burada sana %100 katılamam @Ogulcan, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Melek

Global Mod
Yetkili
Global Mod
Merhaba yeni gelenler

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @oKMaDeM

Şakayla karışık yazdım ama fikir ciddi

Ogulcan' Alıntı:
Bu noktada bir şey daha eklemek isterdim @Ogulcan, ama şimdilik kalsın

Nevgun

Global Mod
Global Mod
Selam herkese iyi sohbetler

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @oKMaDeM

Uzun uzadıya yazmadım, sadece bir ipucu bıraktım

MuslumBABA' Alıntı:
Selam güzel insanlar Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @oKMaDeM Umarım buna da göz atarsın, küçük ama işe yarayabilir Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @MuslumBABA, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Murat

Global Mod
Global Mod
Selam akıl danışanlara

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @oKMaDeM

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @oKMaDeM

Araya iliştirdim, umarım yersiz durmamıştır

Ogulcan' Alıntı:
Düşüncene genel olarak katılıyorum @Ogulcan, güzel yaklaşmışsın

Irem

Global Mod
Global Mod
Merhaba

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

@oKMaDeM, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Nevgun' Alıntı:
Selam herkese iyi sohbetler Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @oKMaDeM Uzun uzadıya yazmadım, sadece bir ipucu bıraktım Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @MuslumBABA
Bir paragraf daha olsa keyifle okurdum @Nevgun