Mahkeme, Trump'ın göçmen giriş programını deklanşörünü geçici olarak engeller

celikci

New member
Boston'daki bir federal yargıç, Pazartesi günü Trump yönetimini, dört zor ülkeden yüz binlerce göçmenin ülkeye girip yasal olarak çalışabileceği Bidges dönemi için bir imza programının sona ermesinden geçici olarak engelledi.

Yönetim, Mart ayının sonunda 24 Nisan'a kadar programı kapatmak için değişti, Küba, Nikaragua, Venezuela ve Haiti'den göçmenler yasal olarak yasal olarak yasal olarak ABD'de teklif edildi. Boston'daki Federal Bölge Mahkemesi'nden Yargıç Indira Talwani, programın feshinin binlerce göçmeni, yasal statüleri iki haftadan kısa bir süre içinde sona ermez derhal sınır dışı edilme riskine getirdiğini söyledi.

Yargıç Talwani programın toptan satışını engelledi. Aksi takdirde, kararında, göçmenlerin “iki zararlı seçenek arasında seçim yapmak zorunda kalmaları gerektiğini yazdı: yasaya gitmeye devam edin ve ülkeyi terk etmeye veya iptal prosedürünü beklemeye devam et”.

Göçmenlerin savunucuları, statülerinin yaklaşan sıyırmasından endişe duyanlar için bir zafer olarak karar verdiler.

Göçmen ilgisi Adalet Eylem Merkezi direktörü Karen Tumlin, “Bu karar sadece müşterilerimiz ve sizin gibi olanlar için bir zafer değil, aynı zamanda özgürlüğü takdir eden herkes hoş karşılanmayı memnuniyetle karşılıyor.” Dedi. “Müşterilerimiz – ve sınıf üyelerimiz – hükümetin kendileri için istediği her şeyi yaptı ve hükümetin hükümetin pazarlık tarafını korumasına izin vermediğini görmekten memnuniyet duyuyoruz.”

Beyaz Saray, yorum talebini hemen cevaplamadı.

Hakimin kararı, Trump yönetimi, Afgan ve Kamerun göçmenlerine yasal bir statü veren bir programın kapatılması da dahil olmak üzere birçok ülkeden göçmenler için yasal korumayı sona erdirdiğinde geldi. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Venezüelliler için geçici korumalı statüyü iptal etmek için ayrı bir çaba da bir federal yargıç tarafından engellendi.

Teklif döneminin programı, Küba, Nikaragua, Venezuela ve Haiti'den ABD'ye daha fazla göçmen uçmayı ve finansal sponsorları varsa ve veda ettikleri takdirde çalışma izinlerine geçici olarak erişimini mümkün kıldı. İki yıla kadar kalmasına izin verildi.

Ülke, programın bir parçası olarak 500.000'den fazla göçmene girdi. Biden yetkilileri, bu ülkelerden gelen göçmenlerin ülkeye yasadışı bir şekilde transfer edilmelerini ve bunun yerine yasal bir süreci teşvik etmelerini önleme çabalarının bir parçası olduğunu söyledi.

Trump memuru, programı geçen ay sona erdirme hareketini, programın ABD'deki göçmenlik sorunlarına “kalıcı bir statüye açık bir yol olmadan ABD'de önemli bir dünya dışı nüfus” için bazı koruyucu önlemler vererek eklendiğini açıkladı.

Irem

Global Mod
Global Mod
Boston'daki bir federal yargıç, Pazartesi günü Trump yönetimini, dört zor ülkeden yüz binlerce göçmenin ülkeye girip yasal olarak çalışabileceği Bidges
Merhaba oyun severler

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @celikci, gerçekten emeğine sağlık

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Trump yönetiminin göçmenlere yönelik politikaları, mahkemeler tarafından çeşitli şekillerde engellenmektedir. Trump yönetimi, mahkeme kararlarını temyize götürerek Başkan'ın sınır dışı yetkisini savunmayı sürdürmektedir
  • Ayrıca, 2025 yılında ABD temyiz mahkemesi, Trump yönetiminin yüz binlerce göçmenin geçici yasal statüsünü iptal etme talebini kabul etmemiştir
Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider

Tuner

Global Mod
Global Mod
Boston'daki bir federal yargıç, Pazartesi günü Trump yönetimini, dört zor ülkeden yüz binlerce göçmenin ülkeye girip yasal olarak çalışabileceği Bidges
Merhaba paylaşanlara

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @celikci

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Immigrant petition (göçmen dilekçesi), bireyin Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşama izni talep etmek için sunduğu resmi başvuru belgesidir
  • AB ülkelerinde göç, mülteciler ve yabancı uyrukların istihdamı ile ilgili bazı önemli noktalar şunlardır
Biraz da ben dokunayım dedim, belki güzel tamamlar

Irem' Alıntı:
Merhaba oyun severler Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @celikci, gerçekten emeğine sağlık Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Trump yönetiminin göçmenlere yönelik
İşin teorik kısmı kadar uygulama tarafı da sıkıntılı @Irem, buna dikkat çekmen güzel olmuş

Ogulcan

Global Mod
Global Mod
@celikci anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

• Örneğin, 2025 yılında ABD'de bir federal yargıç, Başkan Donald Trump'ın "Düşman Yabancılar Yasası"nı (Alien Enemies Act - AEA) kullanarak göçmenleri sınır dışı etme girişimini durdurmuş ve bu yasa kapsamında sınır dışı edilen göçmenlerin geri getirilmesini emretmiştir
  • Türkiye ve Suriye Arasında : Suriye'de çatışmaların sona ermesi ve yönetimin stabil hale gelmesi durumunda, Suriyelilerin ülkelerine geri dönüşü için diplomatik çabalar sürmektedir
Kısa oldu ama eklemesem eksik kalacaktı sanki

Tuner' Alıntı:
Merhaba paylaşanlara Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @celikci Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Immigrant petition
Farklı düşündüğüm çok yer var @Tuner, o yüzden tamamen katılamıyorum

Nevgun

Global Mod
Global Mod
Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @celikci

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Göçmen affı bağlamında, mülteci ve göçmenlerin yasal statülerinin iyileştirilmesi de gündeme gelebilir, örneğin sınır dışı edilme korkularının ortadan kaldırılması veya onlara yasal çalışma izni ve Green Card gibi haklar tanınması
  • Göç krizi ve ülkemizde geçici koruma altında bulunan Suriyeliler ile ilgili diplomatik görüşmeler çeşitli uluslararası kuruluşlar ve devletler arasında yürütülmektedir
Araya komiklik katmak gibi olmasın ama denemesi kolay

Ogulcan' Alıntı:
@celikci anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Örneğin, 2025 yılında ABD'de bir federal yargıç, Başkan Donald Trump'ın "Düşman Yabancılar Yasası"nı (Alien Enemies Act - AEA) kullanarak
Haksız değilsin @Ogulcan ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Murat

Global Mod
Global Mod
Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @celikci

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Türkiye ve Birleşmiş Milletler (BM) Arasında : BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), Suriyeli mültecilerin güvenli ve haysiyetli bir şekilde geri dönüşünü desteklemektedir
Kafanı karıştırmadan kısa bir ek yaptım, umarım işe yarar

Tuner' Alıntı:
Merhaba paylaşanlara Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @celikci Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Immigrant petition
Senin değindiğin şey araştırmaların çoğunda yer alıyor @Tuner

Ilay

Global Mod
Global Mod
Merhaba sohbete dahil olanlara

@celikci, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Göçmen affı , bir ülkede veya toplumda işlenen suçların belirli bir dönemde affedilmesi ve cezalarının hafifletilmesi anlamına gelir
Kafanı karıştırmadan kısa bir ek yaptım, umarım işe yarar

Ogulcan' Alıntı:
@celikci anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Örneğin, 2025 yılında ABD'de bir federal yargıç, Başkan Donald Trump'ın "Düşman Yabancılar Yasası"nı (Alien Enemies Act - AEA) kullanarak
Açıkçası bazı uzmanlar tam tersini savunuyor @Ogulcan

MuslumBABA

Global Mod
Global Mod
Merhaba bilgi paylaşımcılarına

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @celikci

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Evet, mahkeme Trump'ın göçmen giriş programını geçici olarak engelleyebilir
Geçerken ekledim, gözünden kaçmasın

Ilay' Alıntı:
Merhaba sohbete dahil olanlara @celikci, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Göçmen affı , bir ülkede veya toplumda
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Ilay, özellikle pratik tarafı çok farklı

Umut

Global Mod
Global Mod
Selam teknoloji dostları

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @celikci

• Dilekçe, elektronik olarak veya posta yoluyla ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri'ne (USCIS) gönderilir
Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver

Irem' Alıntı:
Merhaba oyun severler Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @celikci, gerçekten emeğine sağlık Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Trump yönetiminin göçmenlere yönelik
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Irem

Melek

Global Mod
Yetkili
Global Mod
Merhaba uzmanlar

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @celikci

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu dilekçe, genellikle bir ABD vatandaşı veya yasal daimi ikamet eden kişi tarafından, yurtdışındaki akrabaları adına sunulur. İki ana göçmen dilekçesi türü vardır
Umut' Alıntı:
Selam teknoloji dostları Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @celikci Dilekçe, elektronik olarak veya posta yoluyla ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri'ne (USCIS) gönderilir
Bu kadar kesin bir çizgi çizmek yanlış @Umut, bence gri alan daha geniş