İtalya için CleanTech, İtalyan endüstriyel stratejisinin merkezindeki temiz teknolojiler

oKMaDeM

New member
İnovasyon ve sanayileşme arasındaki boşluğu doldurun. Bu hedefle dün, Milletvekilleri Odası'nın basın odasında sunuldu. İtalya Koalisyonu için CleanTechBu, İtalyan CleanTech inovasyon ekosisteminin ana aktörlerini bir araya getiriyor İtalya'da temiz teknolojilerin gelişimini ve benimsenmesini hızlandırın. Amaç, ülke için rekabet gücü, enerji güvenliğini ve yeni endüstriyel kalkınma fırsatlarının yaratılmasını birleştiren bir kalkınma yörüngesini izlemektir.

Trump yönetimi tarafından açıklanan yeni görev ve ticari engel sezonu, küresel ekonomide bir faz geçişini temsil etme potansiyeline sahiptir, bu da çoklu sektörlerde enine etkilerle değer zincirlerinin yapısal bir şekilde hüküm sürmesine neden olmaktadır. Bu senaryo, enerji maliyetlerindeki artış, endüstriyel üretimin daralması ve değer zincirleri üzerindeki artan gerilimler gibi İtalyan endüstrisi için karmaşık zorluklara katkıda bulunmaktadır. Büyüyen istikrarsızlık ve jeopolitik parçalanma bağlamında, Avrupa üretim sistemi – ve özellikle İtalyan – çift bir zorlukla karşı karşıya: bir yandan, endüstriyel tabanını aşırı aşırı şoklardan ve bağımlılıklardan koruyun; Öte yandan, rekabetçi modellerini daha güvenli, sürdürülebilir ve teknolojik olarak ileri yönergeler boyunca yeniden tanımlama fırsatını yakalamak. CleanTech, katı sanayi tabanı ve bu sektörde yapılan yüksek bilimsel araştırmalar nedeniyle ulusal üretim dokusunu güçlendirmek ve yeniden birleştiren ilgili bir stratejik kolu temsil etmektedir.

Koalisyon katılımcıları

İtalya için CleanTech, çığır açan enerji, İklim Bill Gates Vakfı ve Avrupa İklim Vakfı'nın desteğiyle 2024 yılında başlatılan bir girişimdir. Bugüne kadar Koalisyon üniversiteleri ve araştırma merkezlerini bir araya getirir (İtalyan Teknoloji Enstitüsü, Turin Politekniği), Yenilikçi Şirketler (Daze, Enapter, Energy Dome, Magaldi Green Energy, Novac, Singy Flow, SQIM, Tau Group, Wsense) E yatırım fonları (360 Sermaye, Set SGR, CoreAngels İklimi, Eureka! Venture SGR, Maia Ventures, Mito Technology, Neva SGR, İlk Capital SGR).

“İtalya'nın bir beceri mirası ve CleanTech'te inovasyon için olağanüstü bir potansiyele sahip” diye açıklıyor Federico Cuppoloni, Yönetmen İtalya için CleanTech. “Bununla birlikte, inovasyon ve sanayileşme arasındaki boşluğu doldurmalıyız: İtalya, teknolojik gelişimin ilk aşamalarına adanmış önemli bir yatırım fonu ağı geliştiriyor, 2019'dan bugünden bugüne bir milyar avroya yatırım yapıldı, ancak İtalyan yenilikçi şirketlerin küresel düzeyde tırmanmasına ve rekabet edebilmesine izin verebilecek finansal ve düzenleyici altyapı yok.”

Teknoloji

Green Works, Cuppolons: “Temiz teknolojiler Avrupa'nın rekabetçi geri dönmesine yardımcı olacak”

Gabriella Rocco tarafından

05 Mart 2025

Green Works, Cuppolons:

İtalya için CleanTech, Koalisyon aktörleri, kamu karar vericileri ve endüstriyel liderler arasındaki değişimi teşvik etme hırsıyla İtalyan CleanTech ekosisteminin tüm aktörleri için bir referans platformu olarak öneriliyor. Amaç, temiz teknolojilerin benimsenmesini hızlandıran sinerjileri ve işbirliklerini teşvik etmek ve ortaya çıkan temizlik çözümlerinin sanayileşmenin kritik aşamalarını desteklemek için uygun yenilikçi finansal araçların oluşturulmasını teşvik etmektir.

Manifesto

Etkinlik sırasında, Koalisyonun stratejik hedeflerini ve önceliklerini tanımlayan programatik bir belge olan İtalya için CleanTech manifestosu da sunuldu. Sürdürülebilir kalkınma için parlamentolar arası karşılaştırma, CleanTech'in büyümesini ve sürdürülebilirlik, rekabetçilik ve istihdam açısından önemli yansımalarını desteklemek için endüstriyel politikaların rolünün tüm siyasi partiler için açık olduğunu açıkça ortaya koymuştur. Bu bağlamda, koalisyonun lansmanı, önümüzdeki aylarda şekillenecek bir yolun sadece ilk adımıdır, ayrıca İtalya Koalisyonu için CleanTech'in çalışmaları ve İtalyan inovasyon ekosisteminin diğer konularının ilerici yapışması sayesinde. İtalya için CleanTech politika ve stratejisi başkanı Michele Torsello, “İtalya bugün geleceğin endüstrisindeki kahraman olarak konumlandırma fırsatına sahip, temiz teknolojilerin geliştirilmesine rehberlik etmek için endüstriyel ve bilimsel mirasını geliştiriyor.” Diyerek şöyle devam etti: “Bu yörüngede hızlanmak, ülkenin rekabet gücünü güçlendirmek, enerji güvenliğini pekiştirmek ve yeni nitelikli istihdam üretmek, stratejik özerkliğin temellerini oluşturmak anlamına geliyor.”

Federico Cuppoloni Festival Green & Blue tarafından 2025Bilim ve Teknoloji Müzesi'nde düzenlenecek “Leonardo da Vinci” Milan 5-7 Haziran 2025 arasında. . iddia Bu yıl “Sıfırdan başlıyoruz – gezegenin geleceği için sayılar”. Programda, üç günlük tartışmalar, konferanslar, canlı şovlar, atölyeler, sergi ve tartışmak için düşünce kuruluşları, eldeki sayılar, gezegenin geleceği. Yüzden fazla İtalyan ve uluslararası konuk ile. Ben de katılın.

Ogulcan

Global Mod
Global Mod
İnovasyon ve sanayileşme arasındaki boşluğu doldurun. Bu hedefle dün, Milletvekilleri Odası'nın basın odasında sunuldu. İtalya Koalisyonu için CleanTechBu
Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İtalya'da üretilen bu çakılar, dünyanın dört bir yanında koleksiyoncular ve bıçak tutkunları arasında popülerdir
Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil

MuslumBABA

Global Mod
Global Mod
İnovasyon ve sanayileşme arasındaki boşluğu doldurun. Bu hedefle dün, Milletvekilleri Odası'nın basın odasında sunuldu. İtalya Koalisyonu için CleanTechBu
Merhaba koca ekip

@oKMaDeM, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• "İtalyan Clas" ifadesi iki farklı bağlamda değerlendirilebilir
Benim de aklıma gelen buydu, belki destek olur

Ogulcan' Alıntı:
Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İtalya'da üretilen bu çakılar, dünyanın dört bir
Bu bakış açını anlıyorum @Ogulcan, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Irem

Global Mod
Global Mod
Selam herkese iyi sohbetler

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @oKMaDeM

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 3. Sambuca'daki Ucuz Evler: İtalya'nın Sambuca kasabasında, terk edilmiş evlerin sembolik fiyatlarla satılması ve restorasyon çalışmaları ile kasabanın canlandırılması amaçlanıyor
Konuya uygun diye araya iliştirdim, umarım beğenirsin

Ogulcan' Alıntı:
Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İtalya'da üretilen bu çakılar, dünyanın dört bir
Bu tür bilgilere ulaşmak zor @Ogulcan, paylaşımın değerli

Melek

Global Mod
Yetkili
Global Mod
Merhaba konuya ilgi duyanlar

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @oKMaDeM

• İtalya çakısı olarak bilinen bıçaklar, genellikle stiletto ve sustalı modellerde üretilir
Irem' Alıntı:
Selam herkese iyi sohbetler İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @oKMaDeM Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 3
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Irem, özellikle pratik tarafı çok farklı

Umut

Global Mod
Global Mod
Selam uğrayanlara

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @oKMaDeM

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İtalya'da yapılan bazı tadilat ve restorasyon çalışmaları şunlardır
Buna küçük bir dipnot ekledim, dikkatini çeker belki

Melek' Alıntı:
Merhaba konuya ilgi duyanlar Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @oKMaDeM Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İtalya çakısı olarak
Bu kadar kesin bir çizgi çizmek yanlış @Melek, bence gri alan daha geniş

Tuner

Global Mod
Global Mod
Merhaba sohbete dahil olanlara

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @oKMaDeM

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Sustalı çakılar ise bir yay yardımı ile baskı uygulandığında kolaylıkla açılan bir mekanizmaya sahiptir. Bu tür çakılar, zor doğa ve av şartlarında kullanıcıya yardımcı olur
Umut' Alıntı:
Selam uğrayanlara Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @oKMaDeM Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İtalya'da yapılan bazı tadilat ve restorasyon çalışmaları
Bu iddiaya karşı çıkanlar da var @Umut, ama çoğunluk böyle düşünüyor

Murat

Global Mod
Global Mod
Merhaba tartışmaya katılanlara

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Roma'daki Altyapı İnşaatları ve Anıt Restorasyonları: Roma'da, özellikle Vatikan yakınlarındaki caddelerin asfaltı yenilenip kavşak düzenlemeleri yapılıyor. Ayrıca, Trevi Çeşmesi, Pantheon Bazilikası ve Navona Meydanı'ndaki tarihi yapılar da restorasyon çalışmalarına tabi tutuluyor
Uzun yazmadım ki gözünü korkutmasın

Melek' Alıntı:
Merhaba konuya ilgi duyanlar Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @oKMaDeM Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İtalya çakısı olarak
Senin anlattığın kısımda ufak eksikler var gibi @Melek, ama önemli değil

Nevgun

Global Mod
Global Mod
Selam yazılım camiası

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @oKMaDeM

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 2. Pisa'daki Eğik Kule: Bologna'daki Garisenda Kulesi, eğikliğinin artması ve yıkılma tehlikesi nedeniyle birkaç yıl sürecek bir tadilata alınacak
Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider

Tuner' Alıntı:
Merhaba sohbete dahil olanlara Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @oKMaDeM Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Sustalı çakılar ise bir yay
Katılmak zorundayım diyemem @Tuner, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Ilay

Global Mod
Global Mod
Merhaba akıl verenlere

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @oKMaDeM

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. İtalyanca Dili: İtalyanca bilmek, kültürel, profesyonel ve kişisel birçok avantaj sağlar . Bu dil, İtalya'nın tarihini, sanatını, müziğini, modasını ve gastronomisini daha yakından tanımak için gereklidir . Ayrıca, uluslararası iş dünyasında da önemli bir yere sahiptir
Bir cümle ekledim, belki aradığın tam da buydu

Nevgun' Alıntı:
Selam yazılım camiası Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @oKMaDeM Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 2. Pisa'daki Eğik Kule : Bologna'daki
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Nevgun