Süleyman Soylu: Cinnet geçiren bir muhalefet var

Melek

Global Mod
Yetkili
Global Mod
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Düzce ziyaretinde muhalefete sert tenkitlerde bulundu.

Soylu, karşılarında cinnet geçiren bir siyaset olduğunu belirterek “Meclis kürsüsünden ağzına yakışmayacak cümleleri sallayan ve utanmadan bunları ortaya koyan bir siyaset anlayışı var. Türkiye’ye terörün yaklaşmaması gayesiyle hudut ötesinden yaptığımız operasyonları kesebilmek için, gazi meclisin ruhunu üzecek biçimde, tezkereye ‘hayır’ diyebilecek kadar cinnet geçiren bir muhalefet var.

“MİLLİ HASSASİYETİNİ KAYBETMİŞ BİR MUHALEFET VAR”

Türkiye’ye yapılacak bir yatırımı, yabancı büyükelçilere mektupla birlikte şikayet edenbir muhalefet var. 10 tane büyükelçi kelam söylemiş olduğinde sesini bile çıkarmayan, ‘acaba bunlardan Tayyip Erdoğan’a, hükümete, Cumhur ittifakına bir ziyan gelir mi?’ diyen, kambura yatan bir muhalefet var. Ulusal hassasiyetini kaybetmiş bir muhalefet var” dedi.

“TAYYİP ERDOĞAN’IN VİZYONU OLMASAYDI BİZ PANDEMİDE ÇOK BÜYÜK EZALAR YAŞARDIK”

Bakan Süleyman Soylu konuşmasına şöyleki devam etti;

“Bize, kent hastanelerini yaptığımız için kızmışlardı. Hakaret ettiler, hatta imalarda bulundular. ‘Bunları şu biçimde yaptınız, bu biçimde yaptınız’ diye. Bunu da her yerde söylemiş olduler. Ana muhalefetin başı söylemiş oldu. Her şeyi kapatıyor ya, kanal İstanbul’u yaptırmayacak ya, ‘Şehir hastanelerini de kapatacağım’ de. Bu millet senin gerine teneke takar. Tayyip Erdoğan’ın vizyonu olmasaydı, biz pandemide epey büyük kahırlarla karşı karşıya kalırdık. Kimse kent hastanelerine ortak olmasın. Aklı ile de ortak olmasın. ‘Bunları yapmayalım’ diyenlere karşı, Cumhurbaşkanımız ‘Benim ülkemin bunlara gereksinimi var, ben bunu yaptırmak zorundayım’ dedi. Ne kadar haklı olduğunu biz bu pandemide gördük.

“DAHA İKTİDARA GELMEDEN TEHDİTLER SAVURUYORLAR”

Tezkere problemini gördünüz, büyükelçilerin bildirgesinde bunların tutumunu gördünüz. Devletin memurlarına, kamu bürokrasisine, daha iktidara gelmeden şımarık üzere tehditler savurduğunu daima birlikte gördünüz. ‘2023’ten daha sonra bunun hesabını size soracağız. Bu hesabı vereceksiniz’ diye bize tehdit savurduklarını daima birlikte gördünüz. Neyin hesabını soracaksın sen? PKK ile koyun koyuna girmişsin. Terörü bitirdik, PKK’yı bitirdik bunun hesabını mı soracaksın? Hudut ötesinde PKK’ya PYDY, DEAŞ’a nefes aldırmıyoruz, neyin hesabını soracaksın.

“BUNLARIN VİCDANI ZEDELENMİŞ”

Doğu Akdeniz’e milleti ortak ettik, bunun hesabını mı soracaksın? Azarbeycan’da haksızlığı ortadan kaldırıp Karabağ’a, Azerbaycan Bayrağı dikildi. Neyin hesabını soracaksın? Ayasofya’nın mı hesabını soracaksın? İnsansız hava aracının mı hesabını soracaksın? Atak Helikopterin mi hesabını soracaksın? Şehit ağabeyine yaptığınız üzere, ona kullandığınız bir lisan üzere, bize mi lisan kullanacaksınız? Utanıp özür dileyeceğine, utanıp ‘Milletvekilliğini bitmiş oldurdim’ diyeceğine, utanıp, ‘bu adamın siyaset hakkı yoktur’ diyeceğine… Bunların atakları, gerçekten vicdanı zedelemiştir.

“BUNLARA TARİHİ HEZİMET SUNMAK NAMUSUMUZDUR”

Kendi ortasındaki kirlilikleri, yalnızca yüzüne değil, ağızlarına da vurmuştur bu kadar açık ve net. Bunlara tarihi bir hezimet sunmak bizim namusumuzdur. Tarihi hezimet alacaklar. Ben bunu milletimde de, arkadaşlarımda da görüyorum. Hesap yalnızca siyasi hesap olmaz. Bu hesabı millet 2023’te kapatacaktır, tarihe Kılıçdraroğlu’nu da zihniyetini de gömecektir.”