kunteper
Member

Seferihisar açıklarındaki 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından Fransa İçişleri Bakanı, "Türkiye'den talep gelmesi halinde kurtarma ekibi göndermeye hazırız" açıklamasını yaptı. Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, Mevlüt Çavuşoğlu'nu telefonla aradı. Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ise Ege Denizi'ndeki deprem sonrası gelişmeleri izlediklerini, yardıma hazır olduklarını bildirdi.
Son dakika haberi! Ege Denizi'nde merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi açıkları olan 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir'in yanı sıra çevre illerde de hissedilen depre nedeniyle, 1'i boğulma olmak üzere 4 kişi hayatını kaybetti, 120 kişi de yaralandı.
FRANSA: ACİL YARDIM GÖNDEREBİLİRİZ
Türkiye ve Yunanistan’da meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından Fransa’dan Türkiye’ye destek mesajı geldi. Fransa içişleri Bakanı Gerald Darmanin yaptığı açıklamada, "Acil yardım gönderilebiliriz, Türkiye ve Yunanistan'ın yanındayız" dedi.
Darmanin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Az önce güçlü bir deprem Türkiye'yi ve Yunan adalarını vurdu. Fransa, bu zor imtihanda Türk ve Yunan halklarının yanında. Ülkelerin hükümetleri dilerse, Fransız acil yardımını anında gönderebiliriz" ifadelerini kullandı.
YUNANİSTAN'DAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI
Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu telefonla aradı.
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Dendias, İzmir'deki deprem nedeniyle Çavuşoğlu'na geçmiş olsun dileklerini iletti.
İki bakan, ihtiyaç olması halinde karşılıklı yardım ve desteğe hazır olduklarını, temasta kalacaklarını teyit etti.
AB: YARDIMA HAZIRIZ
Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ege Denizi'nde Yunanistan ve Türkiye açıklarındaki güçlü depremle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz." ifadesini kullandı.
Kalbinin depremden etkilenenlerle olduğunu belirten Michel, "AB yardım sağlamaya hazırdır." ifadesine yer verdi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD), merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıklamıştı.