Epic insan ne demek ?

Murat

Global Mod
Global Mod
Epic İnsan Nedir? Yoksa Biz Mıyız?

Selam Forumdaşlar!

Bugün sizlere, hepimizin içindeki gizli kahramanı, belki de “epic insan”ı anlatacağım. Evet, doğru duydunuz! Epic insan… Ama gelin bunu bir klasik tanım gibi almayalım, biraz eğlenceli ve mizahi bir açıdan bakalım. Çünkü "epic" dediğimizde, tabii ki aklımıza bir süper kahraman falan gelmesi bekleniyor ama gerçek hayatta, gerçek epic insanlar biraz farklı.

Şimdi hepimiz, Epic insan olma yolunda bir adım atmak istiyoruz, değil mi? Gelin, bunun ne demek olduğunu, forumdaşlarımızla birlikte keşfedelim. Bunu biraz cinsiyet farklılıklarıyla, biraz da çözüm odaklı ve ilişki odaklı yaklaşımlarla harmanlayarak anlatmaya çalışacağım. Hazırsanız, başlıyoruz!

Epic İnsan: Süper Kahraman mı? Hadi Canım!

Bunu duyan ilk kişi "Ooo Epic insan ne demek?" diyecek. Hemen açıklıyorum: Epic insan, aslında sosyal medyada ve günlük yaşamda "tam anlamıyla efsane" olarak tanımlanabilecek kişi. Hani o tipik influencerların işin içine girmediği, gündelik yaşantısındaki sıradan bir durumda bile "bu adam epic ya" diyeceğiniz birisi. Yani, işte bu insan, hem çözüm odaklı, hem de sosyal becerileriyle insanları kendine hayran bırakıyor. Kim demiş, "Kahramanlar sadece filmlerde olur" diye?

Bu noktada, erkeklerin çözüm odaklı yaklaşımını devreye sokmak şart. Epic insan olmanın sırrı, sadece mantıklı olmakla da ilgili değil, aynı zamanda bazen gereksiz detaylara takılmadan hızlıca "bunu nasıl çözebilirim?" diye düşünmekte gizli. Mesela, hayal edin, bir erkek epic insan, telefonunun ekranı kırılmış. Ama ne yapar? Tamirciye gitmek yerine bir bakarsınız, kendisi videolar izleyip, "Bunu ben hallederim, 3 dakikada ekranı değiştiririm" diyecek kadar iddialıdır. Ve tabii ki, 3 saat sonra, telefon ekranı daha da kötü bir hale gelir ama olsun, o epic insan bir şekilde çözümü "bulmuş" sayılır.

Evet, işte epic insanın erkek versiyonunun çözüm odaklı mantığı böyle işler. Yani çözüm bulmak önemli ama bazen biraz fazla "kendine güven" de yanlışa yol açabilir. (Tabii bir de televizyonu "kendi başına" kurmaya çalışan epic insanlar var. Sonuç: 6 saat sonra hala kutudan bir şey çıkmıyor!)

Kadın Epic İnsan: Duygusal Zeka ve Empati, Bir Adım Önde

Şimdi, epic insan olmanın kadın versiyonuna gelelim. Kadın epic insanları bazen "daha sakin ve daha dikkatli" olabilir ama bir o kadar da stratejik ve insanları çözme konusunda daha derindir. Kadınlar, özellikle empatik ve ilişki odaklı yaklaşımlarıyla durumu kontrol etme konusunda bir adım öndedir.

Mesela, evde herkes bilgisayar başında takılıyor. Bir kadın epic insan, herkese göz ucuyla bakar ve sonra der ki, "Hadi gelin, birlikte dışarı çıkalım, biraz doğada vakit geçirelim." Bunu birisi söyleyince, herkes şaşkın bir şekilde "Nasıl oldu da bu kadar motive olduk?" diye düşünür. Oysaki kadın epic insan, bir şekilde insanları "gizli" bir şekilde yönetmiş, yönlendirmiştir.

Kadın epic insanları, bazen minik detaylara bile odaklanarak, büyük bir tabloyu kusursuz hale getirebilirler. "Ay, duydum ki, X’in moralini bozmuşsun, hadi ben ona bir çay yapayım, halledelim," diyebilecek kadar güçlü bir empati ve çözüm becerisine sahiptirler. Bu da onları sosyal hayatın en “epic” insanları yapar!

Epic İnsan Olmak İçin Ne Gerekiyor? Çözüm ya da Empati mi?

Şimdi gelin hep birlikte bu epic insan olma meselesine bir çözüme kavuşturalım. Bu insanlar nerede bulunur? Nasıl ortaya çıkarlar? İşte cevaplar!

Epic insan olmak için öncelikle bir çözüm odaklı olmak gerekir. Hani bazen işler ters gitse de, sürekli "Çözüme nasıl varırım?" diye düşünmelisiniz. Yani işin içinde ne kadar çözüm varsa, epic insan o kadar parlıyor! Ama tabii ki yalnızca çözüm odaklı olmak yetmez, bazen biraz empati, biraz da ilişki kurma yeteneği gerekir. Yani çözüm ararken, çevremizdeki insanları da göz önünde bulundurmalıyız.

İşte epic insan, o kişidir ki bir şekilde hem stratejik çözüm bulur, hem de etrafındaki insanları çok iyi anlar. Gerçekten "epic" olmak istiyorsanız, bunun dengesini kurmalısınız. Mesela, bir sorunun çözümüyle ilgili olarak "Benim çözümüm her zaman doğru!" diye ısrar etmek yerine, empatik bir şekilde herkesin fikrini dinlerseniz, her zaman daha "epic" bir yaklaşım sergilersiniz. (Yani, bazen erkekler de, "Belki çözüm değil ama şu an empati yapmalıyım," diyebilmelidir, değil mi?)

Peki, Epic İnsan Olmak İçin Hangi Adımları Atmalıyız?

1. Hızlı Çözüm ve Hızlı Tepki: Bazen çözüm bulmak, hayatı çok daha kolaylaştırır. Ama tabii, o çözüm gerçekten işe yaramalı! Yoksa epic insan olmak yerine, "epic başarısız" oluruz.

2. Empati ve İletişim: İnsanları anlamak, onların ne istediğini bilmek ve çözüm önerisini bu yönde sunmak, her zaman daha "epic" bir yoldur.

3. Gizli Kahramanlık: Bazen epic insan olmak, ortalıkta gözükmeden yardımcı olmak demektir. Bunu yapmak, gerçekte daha etkileyici olabilir.

Şimdi Forumdaşlar! Sizin etrafınızda bir "epic insan" var mı? Ya da sizce gerçekten epic insan olmanın sırrı ne? Kim bilir, belki de hepimiz birer epic insanız ve henüz keşfetmedik! Yorumlarınızı bekliyorum, hadi hep birlikte eğlenelim!