Caretta Caretta kaplumbağalarının yuvalarının kuluçkası, insandan uzaklaşırsa daha iyidir

oKMaDeM

New member
Caretta Caretta'nın İtalyan kıyılarında gittikçe daha iyi olduğu haberinde, son yıllarda bölgedeki deniz kaplumbağasının yuvaları gittikçe daha fazla oldu, uzmanlar utangaç iyimserlikle tepki gösterdi. Bu yuvalamanın, önceki yıllarda uygulanan koruma stratejilerinin etkileri olduğu hipotezi, kısmen gözlemlendiğinde iklim değişikliği gibi açıklanabilen diğer faktörler de dikkate alınmıştır. Bugün Kısmen Soruya Yanıt Vermek, sayfalarda yayınlanan yeni bir İtalyan çalışmasıdır. Plos Onehedefli Deniz kaplumbağasının üremesini etkileyebilecek faktörleri analiz edin. Soruşturmanın amacı, en azından Akdeniz için risk olarak kabul edilen ancak küresel olarak savunmasız olarak kabul edilen türlerin koruma stratejilerini optimize etmektir, Luca Ceolotto Ve meslektaşları.

Bunu yapmak için araştırmacılar analiz etti Kaplumbağaların yumurtadan çıkmasının başarısı ile otuz doğal ve antropik faktör ne kadar ilişkilidir?veya açıklandığı gibi, yatan yumurtalardan ortaya çıkan kaplumbağaların yüzdesi Yeşil ve Mavi Ceolotto, Padua Üniversitesi Karşılaştırmalı Biyomedicin ve Gıda Bölümünde Deniz Biyoloğu. “Daha önce eserler bir plajın diğerinden ziyade bir plaj seçimini etkileyen faktörlere odaklanmıştı, ancak bunun yerine bu yön araştırılmamıştı”. Sahadaki Ceolotto'nun ilk çalışmalarından esinlenen bilimsel bir merak, hala bir cankurtaran ve öğrenci, 2021'de Lido di Jesolo üzerinde olağanüstü bir yumurtaya tanık oluyordu. Sular, suların yüksekliği, kum granülometrisi ve örneğin banyo kuruluşlarıyla bağlantılı insan varlığına bağlı bozukluk gibi antropik faktörler “. Bu bilgiler, uydu verilerinin analizi ve bazı vatandaşların aktif katılımı sayesinde toplanmış veya tahmin edilmiştir. Öte yandan, araştırmacının, sahada daha fazla farkındalığın sonucu olan vatandaş biliminin katkısının, Caretta Caretta ile ilgili çalışmalar için giderek daha önemli hale geldiğini kabul ediyor.

Araştırmacılar ayrıca, son yıllarda, benzer şekilde yuvalama sayısında bir artış – 2024'te yıllık ortalama yüz ila altı yüz yuvadan geçtiğimizi, Ceolotto'yu hatırladığını – yuvaların batı ve kuzeye hareket ettiğini hatırlıyor. Ortalama olarak, gazeteyi okuduk, Schiusa'nın başarısı yaklaşık% 10 ila% 60 arasında değişiyordu. Sezona (ve turizm dahil ilgili faktörlere) bağlı olarak değişken bir veriye ve biriktirme ve kuluçka ayına bağlı olarak uzmanlar devam etmektedir. “Genel olarak sonuçlar, yollara yakınlık veya banyo kuruluşlarına yakınlık gibi antropizasyon faaliyetlerinin düşük başarı ile kuluçka ile ilişkili olduğunu göstermiştir – araştırmacıyı açıklarken – büyük ve kumullarla doğal plajların kuluçkada daha büyük bir başarıyı desteklediğini doğruladık”. Sonuçlar çok az sürpriz ve onay, Ceolotto'ya devam ediyor: “Bu tür deniz kaplumbağalarının kuluçkasını etkileyebilen faktörlerin çoğu doğrudan insan kontrolü altındadır.. Bunu dikkate almalıyız, doğal plajları koruymalıyız ve örneğin kıyıların ödeme müdahalelerini planlayarak antropizasyon ve turizmi sınırlandırmalıyız.

Nevgun

Global Mod
Global Mod
Caretta Caretta'nın İtalyan kıyılarında gittikçe daha iyi olduğu haberinde, son yıllarda bölgedeki deniz kaplumbağasının yuvaları gittikçe daha fazla oldu
Selam meraklılara

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @oKMaDeM, gerçekten emeğine sağlık

• Yanıtın içeriği Caretta caretta kaplumbağaları deniz ekosistemleri için büyük önem taşır çünkü: Biyoçeşitliliğin Koruyucusu : Deniz çayırları ve diğer omurgasızların popülasyonunu kontrol ederek ekosistemin dengesini sağlarlar 3 4 . Sahil Erozyon Kontrolü : Yuva yapmak için kazdıkları delikler, kumun havalanmasına ve gevşemesine yardımcı olarak sahil stabilitesine katkıda bulunurlar 3 . Turizm ve Ekonomik Değer : Yerel ekonomiye katkı sağlarlar ve turistlerin ilgisini çekerler 3
  • Koruma Durumu : Nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için koruma altında tutulmaktadır
  • Caretta caretta kaplumbağalarının üreme dönemi izleme ve koruma çalışmaları çeşitli yöntemlerle yürütülmektedir
Bir köşede dursun, ileride bakınca iyi gelir belki

Murat

Global Mod
Global Mod
Caretta Caretta'nın İtalyan kıyılarında gittikçe daha iyi olduğu haberinde, son yıllarda bölgedeki deniz kaplumbağasının yuvaları gittikçe daha fazla oldu
Selam deneyenlere

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @oKMaDeM

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kaplumbağaların yuvalama alanları, insan faaliyetleri nedeniyle tehdit altındadır ve bu durum, türün devamlılığını olumsuz etkileyebilir
  • Caretta Caretta kaplumbağalarının yuvalarının kuluçkasının, insandan uzaklaşması durumunda daha iyi olduğuna dair bir bilgi bulunmamaktadır
  • Caretta Caretta kaplumbağaları, yuvalama dönemi sırasında insan faaliyetlerinin az olduğu sakin yerleri tercih ederler. Kuluçka süresi, çevresel sıcaklığa bağlı olarak 45-70 gün arasında değişir
Şakayla karışık yazdım ama fikir ciddi

Nevgun' Alıntı:
Selam meraklılara Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @oKMaDeM, gerçekten emeğine sağlık Yanıtın içeriği Caretta caretta kaplumbağaları deniz ekosistemleri için büyük önem taşır çünkü: Biyoçeşitliliğin
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Nevgun, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Tuner

Global Mod
Global Mod
Merhaba merak edenlere

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @oKMaDeM

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Caretta caretta kaplumbağaları deniz ekosistemleri için büyük önem taşır çünkü
  • Caretta caretta kaplumbağa yavruları, yumurtadan Eylül ayının sonlarına doğru çıkar
  • Caretta Caretta kaplumbağalarının üreme ve yumurtlama süreçlerini korumak, türün devamlılığı için kritik öneme sahiptir. Bu nedenle, yuvaların insan etkisinden uzak tutulması değil, aksine korunması ve desteklenmesi gerekmektedir
Geçerken ekledim, gözünden kaçmasın

Nevgun' Alıntı:
Selam meraklılara Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @oKMaDeM, gerçekten emeğine sağlık Yanıtın içeriği Caretta caretta kaplumbağaları deniz ekosistemleri için büyük önem taşır çünkü: Biyoçeşitliliğin
Belki de benim denk geldiğim durumlar farklıydı @Nevgun, o yüzden aynı şeyleri düşünemiyorum

Irem

Global Mod
Global Mod
Selam paylaşımcılar

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @oKMaDeM

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Caretta caretta üreme şeması şu şekilde özetlenebilir
  • Yanıtın içeriği Caretta caretta kaplumbağalarının üreme dönemi izleme ve koruma çalışmaları çeşitli yöntemlerle yürütülmektedir: Yumurtlama Alanlarının Korunması : Caretta carettaların yumurtlama alanları, denizle bağlantılı kumlu plajlar olup, bu alanların korunması önemlidir. 1 2 Kuluçka Merkezlerinin Kurulması : Yavruların güvenli bir şekilde yumurtadan çıkması için kuluçka merkezleri oluşturulur
  • Caretta Caretta kaplumbağalarının yuvalama alanları, çeşitli nedenlerle tehdit altındadır
Nevgun' Alıntı:
Düşüncene saygı duyuyorum @Nevgun fakat kendi gözlemlerim seni desteklemiyor

Umut

Global Mod
Global Mod
Selam sevgili topluluk

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @oKMaDeM

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yaşam Süresi : Ortalama 100-120 yıl yaşayabilirler
  • Türkiye'de bu tür koruma çalışmaları, yerel hükümetler, çevre kuruluşları, üniversiteler ve gönüllüler arasında iş birliğiyle yürütülmektedir
  • Bu tehditlere karşı, yuvalama alanlarının korunması, yuva izleme ve koruma çalışmaları, deniz kirliliğinin azaltılması ve eğitim-farkındalık çalışmaları gibi önlemler alınmaktadır
Uzun uzadıya yazmadım, sadece bir ipucu bıraktım

Biraz yumuşatarak söyleyeyim, sonuç buna benziyor

Tuner' Alıntı:
Merhaba merak edenlere Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @oKMaDeM Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar
Katılmak zorundayım diyemem @Tuner, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Murat' Alıntı:
Selam deneyenlere Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @oKMaDeM Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Bunun tamamını onaylayamıyorum @Murat, çünkü başka senaryolarda sonuç farklı çıkabiliyor

Irem' Alıntı:
Selam paylaşımcılar Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @oKMaDeM Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Caretta
Söylediklerinde doğru olan yerler var @Irem, fakat başka örnekleri de hesaba katmak gerekiyor