Bire bir vermek ne demek ?

Melek

Global Mod
Yetkili
Global Mod
Bire bir vermek, herhangi bir ogrenme surecinin ogretiminin ogrencinin kisisel gelisimini destekleyen ve destekleyici bir yaklasm olarak tanmlanabilir. Bire bir verme, ogrencinin kisisel ihtiyaclarn karslayan, ogrencinin bir konu hakkndaki goruslerini anlayan, ogrencinin anlamadg konularn uzerinde tekrar calsan, ogrencinin sorumluluklarn hatrlatan ve ogrencinin ogrenme becerilerini gelistiren ozel ogretim olarak adlandrlr. Bire bir verme, ogrencilerin ogrenme surecinin ogretiminde, kisisel gelisimini destekleyici ve destekleyici bir yaklasmla ogrenme surecini en iyi sekilde destekleyebilmelerini saglayarak onlara daha fazla basar kazandrmay amaclar.

Bire bir vermenin Faydalar

Ogrenme surecinin desteklenmesi, ogrencinin ogrenme becerilerinin artmasn saglar. Bire bir verme, coklu ogrenme ortamlarna dayal ozel ogretim olarak adlandrlr ve ogrencinin ogrenme surecinde kisisel gelisimini destekleyici ve destekleyici bir yaklasmla ogrenme surecini en iyi sekilde destekleyebilmesine olanak saglar. Bire bir verme, ogrencinin ogrenme surecinde daha iyi anlamas, kavrays ve hatrlamasn destekler. Ayn zamanda ogrencinin sorumluluklarn hatrlatr ve ogrencinin ogrenme becerilerini gelistirir.

Bire bir vermenin Dezavantajlar

Bire bir verme, ogrenciyi tek bir ogretim sistemine bagl kalmaya itebilir. Bu, ogrencinin ozgun fikirlerini ozgurce ifade etmesini engelleyebilir. Bire bir verme, ogrencileri daha ksa surede daha fazla ogrenme zorunlulugu altnda brakarak, ogrencinin kendisine zaman ayrmasn ve ogrenme surecinde gozlemci kalmasn zorlastrabilir.

Bire bir verme, ogretmenlerin ve ogrencilerin, dersin farkl yonlerine daha fazla odaklanmalarn kolaylastrrken, ogrencinin dersin diger yonleri hakknda bilgi sahibi olmasn onleyebilir. Bire bir verme, ogrencinin farkl dersleri karslastrmasn ve kendini gelistirmeyi kolaylastrmaz. Ayrca, bire bir verme, ogrencinin kendisiyle ilgili motivasyonunu azaltabilir.