Aslı gibidir yapma yetkisi kime aittir ?

Murat

Global Mod
Global Mod
Aslı Gibidir Yapma Yetkisi Kime Aittir? Bir Hikâye Üzerinden Düşünelim…

Herkese merhaba! Bugün sizlere içinde hem kalp hem de zihin barındıran bir hikâye anlatmak istiyorum. Bu hikâye, aslında hepimizin bir şekilde karşılaştığı, ama bir türlü netleştiremediği bir soruya dair olacak: Aslı gibidir yapma yetkisi kime aittir?

Hikâyemi paylaştıktan sonra, belki hepimiz biraz daha farklı bakarız bu soruya. Ne dersiniz? Gelin, birlikte düşünelim.

Hikâyenin Başlangıcı: Aşk, Güven ve Bir “Aslı Gibidir” İhtiyacı

Eylül, her sabah olduğu gibi ofisine gitmek için hazırlık yapıyordu. Günlük rutinini sürdürürken, aklında bir düşünce vardı: Sevgilisi Arda’nın son zamanlarda gizli bir şeyler yaptığına dair şüpheleri. Arda, Eylül’ün hayatındaki en değerli insandı; ama bir şeyler değişmişti. Eylül, her şeyin doğru olduğuna emin olmak istiyordu. Yani, bir bakıma Arda’dan her şüpheyi ortadan kaldıracak bir onay bekliyordu. Aslı gibidir damgasını görmek, her şeyin doğru olduğuna dair güveni yeniden sağlamak için bir yoldu. Ancak, bu şüpheyi dile getirdiğinde Arda çok farklı bir şekilde tepki verdi.

“Eylül, senin güvenine ihtiyacım var. Neden sürekli bir doğrulama ihtiyacı hissediyorsun? Gerçek olan, burada, her zaman yanındayım.”

Arda’nın gözlerinde bir anlam vardı, ama Eylül’in içindeki huzursuzluk gitmek bilmiyordu. O an, iki kişi farklı dünyalarda yaşıyor gibi hissetti. Bir tarafta güven arayan Eylül, diğer tarafta her şeyin doğal akışına güvenen Arda…

Stratejik ve Çözüm Odaklı Arda: "Gerçek, Zaten Seninle"

Arda, bir çözüm odaklı insan olarak, her zaman sorunları hızlıca çözmeye çalışıyordu. Bir problem olduğunda, duygusal tepkiler yerine mantıklı bir çözüm bulmak için odaklanıyordu. Eylül’ün şüpheleri, onu bir anlamda rahatsız etti çünkü Arda, güvenin her şeyin temelinde olması gerektiğini düşünüyordu.

“Eylül, seninle her şey yolunda değil mi? Benimle ilgili bir sorun olduğunu düşünmek, ilişkiye zarar verir. Gerçek olan, burada, şu an seninle olmam. ‘Aslı gibidir’ gibi bir doğrulama ihtiyacın olmamalı,” diyerek aralarındaki iletişimi çözmeye çalışıyordu.

Arda için çözüm basitti; hislerini netleştirmek ve güveni yeniden inşa etmek. Ona göre, her şey aslında göz önündeydi, ne kadar çok doğrulama yapmak, o kadar çok şüpheyi körüklemekti.

Empatik ve İlişkisel Yaklaşım: Eylül’ün Duyguları ve Güvensizlik Korkusu

Eylül, bu yaklaşım karşısında bocalıyordu. Arda’nın verdiği güveni anlamış olsa da, içinde bir boşluk vardı. Güven, yalnızca sözlerle kurulmaz, bunu hissetmek gerekirdi. Arda’ya karşı duygusal bağını kaybetmekten korkuyordu. Ona göre, "Aslı gibidir" etiketi, her şeyin doğru olduğuna dair bir güven teminatıydı. Ama Arda bu teminatı ona verememişti, çünkü Arda güveni soyut bir kavram olarak görüyordu.

Eylül’ün zihninde, “Gerçekten doğru muyuz? Gerçekten her şey olduğu gibi mi?” soruları sürekli dönüp duruyordu. Eylül, güvenli ve sağlam bir temel üzerine inşa edilen bir ilişki arıyordu. Ve Arda ona ne kadar güven verse de, içindeki boşluk dolmadıkça, “Aslı gibidir” etiketiyle her şeyi netleştiremiyordu.

Eylül, Arda’nın bakış açısından farklı bir yere odaklanıyordu: Bir insanın iç dünyasına ait şeyler ne kadar açık olsa da, ona dair doğrulama ihtiyacı vardı. Çünkü, ilişkilerde güvenin somutlaşması gerekiyordu. İşte tam da bu noktada, “Aslı gibidir” onayı onun için bir anlam taşıyordu. Kendi içindeki boşluğu ancak bu şekilde doldurabilecekti.

Ve Bir Karar Anı: Güvenle Alınan Bir Adım

Bir akşam Eylül, Arda ile buluşmaya karar verdi. Kalbinin derinliklerinde bir yerde Arda’nın söylediği şeyleri anlamaya çalışıyordu. Ama onun da kendi korkuları vardı. Eylül, sonunda şu cümleyi kurdu:

“Arda, belki de ben sadece senin gözlerinde ne hissettiğini görmek istiyorum. ‘Aslı gibidir’ dedikten sonra, kendimi gerçekten güvende hissedecek miyim? Benim için bu onay, sadece bir etiket değil, seni ve beni birleştiren bir şey.”

Arda, bu kez daha sakin bir şekilde, “Eylül, gerçek olan, benim sana olan sevgim ve sana duyduğum güven. Sana bunu göstermenin tek yolu, sadece zaman ve birlikte olmak. ‘Aslı gibidir’ diye bir damga, bizim ilişkimizi anlatmaz. Ama sana olan hislerim, her zaman doğru olacak,” dedi.

Eylül, Arda’nın elini tutarak, bu yolculuğun başında olduklarını fark etti. İlişkilerde doğrulama ihtiyacı ile güven arasındaki ince çizgiyi fark etmişti. Gerçekten de, bir ilişki, sadece maddi değil, duygusal bir onayla da beslenmeliydi. Ama bunun yolu, birbirlerine güvenmek ve her adımda birbirlerini anlamaya çalışmaktı.

Bu, yalnızca bir damga ya da onay meselesi değildi; doğru olmak, bir insanın ruhuna inanmaktı.

Bir Sonuç Yerine: Aslı Gibidir Yapma Yetkisi Kime Aittir?

Bu hikâyeyi paylaşmak istedim çünkü ilişkilerde ve hayatta genellikle “Aslı gibidir” damgasını kimin koyacağı tartışılır. Kimi zaman birer doğrulama ihtiyacı, ilişkileri yıpratabilir. Kimi zaman ise, güven ve sevgi her şeyin önündedir.

Peki, sizce? “Aslı gibidir” yapma yetkisi kime aittir? Bir ilişkide doğrulama arayışı ve güven arasındaki dengeyi nasıl buluruz?

Hikâyeye dair düşüncelerinizi paylaşmanızı çok isterim!