Ali Babacan deklare etti: HDP ile görüşüyoruz

kunteper

Member
DEVA Partisi Genel Lideri Ali Babacan, İstanbul’da gazeteciler ile sohbet toplantısı düzenledi.

HDP’nin 6’lı masa toplantısında gündeme gelip gelmediğine ait soruya cevap veren Ali Babacan, “Son cins toplantısında benim ziyaret ettiğim genel liderler oldu, beni ziyaret eden genel liderler oldu; fakat bu husus hiç gündeme gelmedi.” dedi.

“Daha evvel yaptığımız ikili görüşmelerde gündeme geldiği vakit içinder tabi ki oldu fakat son cinste benim gündemimde yoktu” diyen Ali Babacan, “Şu an bizim masadaki gündemimizde ‘Altılı Masa’yı sağlam tutmak, üretken hale getirmek. Benim gündemimde iki mevzu var: Geçiş sürecinin yol haritası ve temel siyaset alanları. HDP konusu benim gündemimde yok.” sözlerini kullandı.

HDP İLE GÖRÜŞÜYORUZ

Ali Babacan şunları söylemiş oldu:

“Biz DEVA Partisi olarak HDP ile görüşüyoruz. HDP Eş Liderleri bizim partimizi en az iki kere ziyaret ettiler. Bizim genel lider yardımcılarımız da ortada bir buluşup bir fazlaca bahsin istişaresini yapıyorlar. Bizim HDP ile diyalog kanadımız daima açık lakin çabucak hemen bir iş birliği alanımız yok.”

Odatv.com