Yeni yaşına cezaevinde giren Mücella Yapan: Gayrete devam

kunteper

Member
ANKARA – Seyahat Davası kararında tutuklanan Mücella Yapan, doğum günü ötürüsıyla cezaevinden, “Yaşlansak da gönül tıpkı gönül! Gayrete devam! Dimdik ayakta duruyoruz” bildirisini verdi.
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Seyahat davası kararında haklarında 18’er yıl mahkûmiyet sonucu verilen Mücella Yapan, Mine Özerden ve Çiğdem Mater’i Bakırköy Bayan Kapalı Cezaevi’nde ziyaret etti. Mücella Yapıcı’nın yeni yaşına cezaevinde girdiğini söyleyen Çakırözer “Masum insanlara haklarında kanıt olmadan hukuksuz biçimde ağır cezalar verilmesi; doğum gününde, bayramda insanların cezaevinde tutulması büyük vicdansızlık. Türkiye’nin ayıbı” dedi.

ÖZERDEN: HUKUKUN GÜCÜ DEĞİL, GÜCÜN HUKUKU ÇALIŞIYOR

Çakırözer’in ziyaret ettiği Mine Özerden, hukukun katledilerek haksız bir halde tutuklandıklarını tabir etti. Özerden “Hukukun gücü değil, gücün hukuku çalışıyor. Bir hakim net halde burada kabahat yok, kanıt yok beraat etmeleri gerekir derken, AKP’den aday adayı olmuş öteki hakim bize en ağır cezaları veriyor. Bu nasıl adalet? Tiyatro bile diyemeyeceğimiz bir müsamere bu yaşanan ve bize yaşatılan! Ayrıyeten garibimize giden bir diğer konu daha var. Bakın 61. hükümetin tüm bakanları, işte Arınç’ı, Çiçek’i, Babacan’ı Davutoğlu’su bu davada mağdur olarak karşımızda. Toplam 740 müşteki var. hiç biri lakin hiç biri de şikayetini geri çekmiş değil. Siyasetçilerin de biraz onurlu olmasını bekliyor insan.”

YAPAN: BU DAVADAN 2014’TE BERAAT ETTİK

Doğum gününe cezaevinde giren Mücella Yapan ise “Yaşlansak da gönül tıpkı gönül! Uğraşa devam! Dimdik ayakta duruyoruz” dedi. her insanın bayramını kutladığını belirten Yapan “Mahkeme kademesinde da söylemiş oldum. tekrar söylüyorum; 2014 yılında açılan davada biz beş kişi beraat ettik. Ve o beraat sonucu katılaştı. O yüzden eski Roma’dan beri üniversal kural olan ‘Non Bis İdem’ unsuruna bakılırsa birebir cürümden tekrar yargılanmam mümkün değil. Büyük hukuksuzluk. Kaçma kuşkumuz var diye tutukladılar. halbuki ben dava sürerken üç defa yurtdışına toplantılara gittim. Kaçacak olsam kaçardım” diye konuştu.

MATER: BU DAVA 8 KİŞİNİN SORUNU DEĞİL

Haklı olduklarını bildikleri için cezaevinde de fazlaca âlâ olduklarını söyleyen Çiğdem Mater, toplumun genelinden takviye gördüklerini tabir ederek, şunları söylemiş oldu: “Bizi sarıp sarmaladıklarını hissediyoruz. Lakin bu sıkıntı yalnızca bizim problemimiz değil. Türkiye’nin hukuku ile ilgili. Yani her insanın paylaştığı ortak his şu: Bu yaşananlar bir gün bizim de başımıza gelebilir! İşte o yüzden bu yalnızca Osman’ın Mücella’nın Çiğdem’in, bu 8 kişinin problemi değil. Türkiye’nin hukuk gayreti, adalet gayreti. Bakın ben Almanya’daki işimi, projemi bırakıp geldim. Girişte pasaportumun elimden alınacağını bilerek döndüm. Artık diyorlar ki kaçma kuşkusu var onun için tutukluyoruz. İşte bu zihniyeti kabul etmiyorum ve tutukluluğumuza her yargı organında itiraz edeceğiz.”

ÇAKIRÖZER: GEZİ’DEN KABAHAT ÇIKARMA EFORU BEYHUDE

CHP’li Çakırözer ise, ziyaretleri daha sonrasında yaptığı açıklamalarda şu değerlendirmelerde bulundu:

“Mücella Yapan 71. yaşına cezaevinde giriyor. Bu pak insanların doğum gününe, bayrama cezaevinde girmesi büyük vicdansızlık. ‘Yurtdışına kaçma kuşkusu var’ denilerek cezaevinde tutulmamaları ve 18’er yıl hapsa çarptırılmalı büyük hukuksuzluk. Bu beşerler yargılamaları sürerken dahi yurtdışına gidip geldiler. Artık ‘kaçma kuşkusu var’ denilerek özgürlüklerinden yoksun bırakılmaları kabul edilemez. Seyahat direnişinden hata çıkarma eforu nafiledir! O yüzden insanlarımız mahpusa koymak yerine bir an evvel özgürlüklerine kavuşturmalıyız. Siyasi yargılamalar, fikir suçluları Türkiye’nin ayıbıdır. Türkiye’nin prestijine ziyan vermektedir. Artık Türkiye bu ayıbından kurtulmalıdır.” (DUVAR)