Yavuz Ağıralioğlu’ndan Meral Akşener’e birinci reaksiyon: Çok rencide edici

kunteper

Member
ÂLÂ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu 30 Mart’ta Genel Yönetim Şurası’nın toplanmasının akabinde Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Lideri vazifesinden alındı fakat Ağıralioğlu’na öteki bakılırsav verilmedi.

Halk TV’den İsmail Saymaz’a konuşan Aliağıroğlu “Başkanlık Divanı’ndan çıkarılmasını ve çıkarılma biçimini rencide edici bulduğnu” söylemiş oldu. ,Ağıralioğlu GÜZEL Parti’den kopup kopmayacağı sorusuna ise “Ben yol arkadaşı ve kardeş olmak istiyorum” diye karşılık verdi.

Ağıralioğlu’nun açıklamaları şu biçimde:

Başkanlık Divanı’nın haricinde bırakılacağınızdan haberiniz var mıydı?

hiç bir şey söylenmedi. Hatta tasaya gerek olmadığı, ucu bana gelen radikal bir değişiklik olmayacağını duymuştum.

Bir münasebet de belirtilmedi.

Olması lazım, evet. Bu epeyce rencide edici bir şey. Yolu karardan daha rencide edici.

niye?

Ya habersiz yapılır mı? Kimi siyasi aktörler genel liderlerine yük olur. “Bunu kabul edemem” der. Ben o denli biri değilim. Partinin siyasi koordinatlarında yapılması gerekenleri diskura çevirebilecek bir yol arkadaşıyım. Geçimsiz değilim. Benim üzere birine bu türlü nazaranv değişikliği yaptırılmaz. Dersiniz ki “Mecliste olmanızı istiyorum.” Başım üstüne. “Ayrılmanı istiyorum.” Başım üstüne. En rencide edici olan kısmı, benim ve sizin tıpkı anda öğrenmemizdi. Ben dört yıldır Akşener’in yol arkadaşı ve kurmayıyım.

sonucu nasıl öğrendiniz?

Genel liderimiz Genel Yönetim Heyeti’nde okudu ve orada öğrendim. Okudu ve gitti. Dedim ki, Allah Allah!

Münasebet belirtilmedi yani?

hiç bir münasebet yok. Bu yalnızca artık olmuyor. Küme başkanvekilliğimden alındığımı da, belirtildiğı vakit öğrendim. Parti sözcülüğünden alındığımı televizyondan öğrendim. Bu daima bu biçimde.

bu biçimde sizin ayrılığınız Koray Aydın’ınkinden çok farklı?

Farklı. O rotasyona tabi tutuldu, ben takım dışı bırakıldım.

Akşener ile görüşmenizin siyasi manası nedir?

Diyeceğim ki varlığımdan mı, siyaset etme formumdan mi ve hassasiyetlerimden mi… Neyi taşıyamadınız? her insanın sığdığı Başkanlık Divanı’na Yavuz Ağıralioğlu niçin sığamadı? Dört yıldır size, partimize ve arkadaşlarımıza hiç mahcubiyet yaşatmadım. Ağıralioğlu’nun takım dışı bırakılması teşkilatımıza sorulsun. Bir kişi dese ki “Gitsin!” Mümkün değil! Bütün teşkilatın gardı düştü. Parti ortasında uğraş etmem, delege hesabı yapmam, ilçeye adam vermem, kongrelere karışmam. Bu iradenizi nasıl anlamalıyım?

Sizce niye bu biçimde bir karar alındı?

Ben mizacen şöylekiyim: genel liderler gereksinim duyarsa arar, yapmam gereken bir şey var ise söyler. Gidip gereksiz görüşmek, hoşluk yapmak, sohbet etmek; o denli bir biçimim yoktur. Bu şu biçimde görünüyor olabilir: “Ne ukala adam!”

Genel lider kararları kendine mahsus münasebetlerle verebilir. Bunlar siyasi karardır. sonuçlarını, sevinenler ve üzülenlerden takip edersiniz. Sevinenlere ve üzülenlere 3-4 gündür bakıyorum. FETÖ’cüler zil takıp oynuyor. PKK’lılar ve HDP’liler sevinmiş. Âlâ Parti’yi “HDP’yi kaygı etmeyin, önemli olan Erdoğan’ın gitmesi” yerine çekmek isteyen herkes davul zurna çalıyor.

Siyasi ve toplumsal popülarite, söyleme biçimim, söylemiş olduklerimin haberleştirilmesi… Bunları ben yapmıyorum. Millet İttifakı’na yönelik nizayı (çekişme) benim üzerimden çıkarmaya teşebbüs ediyorlar. Cumhur İttifakı’nın da “Millet İttifakı’na hasar verirse Yavuz verir” kurgusu var. Onu büyütüyor, projektörleri benim söylemiş olduklerime tutuyorlar.

Akşener’in hangi kelamı, alacağınız kararları nasıl tesirler?

Düşünüyorum; sanki ne olursa kalbim ferahlar. Şimdiye kadar girmiş olduğum hiç bir tartışmada başıma gelenlerle ilgili korumadılar beni. Hakaret ederler, çıt yok. Bir şey söylerim, arkadaşlarımın ortak fikridir, “Ağıralioğlu ferdî fikrini söylüyor” derler. Güya kendi başına konuşuyormuşum üzere bir algıya mahkum ediyorlar.

Şuna inanmam lazım: “Genel liderimiz benden ayrılmak istemiyor.” Bunu anlamıyorum ki. Genel lidere daha evvel de söylemiş oldum. Şöyle hissettiriyor partideki işleyiş: Gitmem için her şeyi yapıyormuşsunuz da güya ben yüzsüzlük edip kalıyormuşum üzere… Rencide oluyorum yahu!

Bir kopma olur mu?

Ben yol arkadaşı ve kardeş olmak istiyorum.

Âlâ Parti’de çatlak ses olarak görülüyor olabilir misiniz?

3-4 yıldır başımdaki en büyük gaile (dert) şu: “Bu Yavuz, AK Parti’ye yanlıyor.” Ben iktidar olmamız için AK Parti seçmeni bizim siyasi irademize yanlasın diye uğraşıyorum. CHP, “İnançlara saygılıyız” dese onlar için değerli bir iradedir. Ancak bu, Uygun Parti’ye yetmez. Yeterli Parti diyecek ki, “Biz inançlıyız.” Yeterli Parti’nin özgün duruşu AK Parti’ye yenilgi tattırabilir. CHP’nin gölgesinde kalan, veyahut lokomotifin CHP’de olduğu her siyasi denklem AK Parti’nin oylarının kopmamasına yol açar.

Sizin açınızdan en berbat senaryo nedir?

Siyaset, kızdıklarına benzeriyse, bugün olduğu üzere bakılırsav değişikliklerini Erdoğan üzere yaparsa, partisini Erdoğan üzere yönetirse, kazanmak için Erdoğan üzere her yolu mübah görürse, “Ne olursa olsun, bu gitsin” diye Erdoğan üzere davranırsa şuna sebep olur: “Bunların hepsi aynı!”

En büyük endişem şudur: Söylemeye çalıştığım hassasiyetler yanlış algılanırsa, sebep olduğum tahribat AK Parti’ye itirazı zayıflatır. Ümitler inkisara (kırılma) uğrar. Erdoğan’ı tek seslilikle suçlayıp her insanın birebir şeyi söylemiş olduği siyaseti niçin hayal ediyorsunuz?

AK Parti’ye itirazımız soylu bir itirazdır. Soylu itiraz zayıflasın istemem. AK Parti’ye karşı hassasiyetlerimizin itirazda kalmasını kâfi bulsam CHP’yi makul bulurdum. İtiraz yetse CHP alırdı memleketi. İtiraz yetmiyor. Peşinden inşa etmek lazım.

Hiç mi yanlışınız yok?

Şurada kusur yapmış olabilirim: Genel liderlerin alanında daha dikkatli davranmak lazım. “Gidip konuşamıyorum” demek mazeret değildir.

Akşener’in konuşma ve yetki alanına girdiğinizi düşündünüz mü?

bu biçimde olmak için değil; lakin kararınun bu biçimde olduğunu düşündükleri şeyler olmuştur. Genel lider diyebilir ki “Bunu benimle neden istişare etmedin?” Genel lider bizleri “Sözümle vicdanınız içinde sıkışırsanız sözümü dinlemeyin” diye yüreklendirdiği için oradan yürek aldım. İstişare etmeden dört yıl mayınlı toprakta siyaset yaptık, hiç mayına basmadık. Ölümcül kusur yapmadık. Bir ekip var. Bu partiyi büyüttük. Millete âlâ geldi. Ben de genel lideri mahcup etmedim, arkadaşlarımı utandırmadım.

Odatv.com