Uzman, 3 Altcoin Belirledi: Dev İştiraklere İmza Attılar!

İsmail

New member
Kripto uzmanı Sean Williams, en son kaleme aldığı yazısında gözden kaçmış olabilecek 3 altcoin projesini paylaştı. Uzman, yazısında, bu altcoin’lerin gerçekleştirdiği iştirakleri bilhassa vurguladı. Kriptokoin.com olarak Williams’ın işaret ettiği kripto paraları aktarıyoruz…

Uzman, 3 altcoin projesinin gözden kaçtığını düşünüyor

Williams’ın listesindeki birinci altcoin, Qtum (QTUM) oldu. Qtum, Bitcoin’in UTXO modelinin süreç güvenliğini Ethereum Sanal Makinesi ile birleştirir. Diğer bir deyişle, iki yahut daha fazla taraf içinde üzerinde muahedeye varılan bir süreci doğrulayan, uygulayan ve kolaylaştıran protokoller olan akıllı mukaveleleri destekleyebilen UTXO tabanlı bir platformdur. Fakat uzmana nazaran asıl sürpriz, Qtum’un hem Amazon tıpkı vakitte Alphabet (Google) tarafınca seçilmiş bir ortak olması olabilir. Amazon’un bulut hizmetleri kolu olan Amazon Web Services, birinci vakit içinderda Ekim 2018’de Qtum ile iştirak kurdu. Mayıs 2019’da ise Qtum, Google Cloud ile paydaşlık kurdu

Williams’ın listesindeki ikinci altcoin, saklılık odaklı coin Zcash (ZEC) oldu. Uzmana nazaran Zcash hakkında farklı olan şey, JP Morgan Chase’in ortak olarak kendisini seçmesi. JPMorgan Chase, Blockchain güvenliğini artırmak için Ethereum tabanlı Quorum Project’in üzerine Zcash’in sıfır bilgili güvenlik katmanını uyguladı. Ünlü finans kurumu Zcash’in birden çok Blockchain ağıyla çalışmak üzere tasarlanmış sıfır bilgili güvenlik tahlili bunun teknolojisini benimseyen yahut test eden biroldukca finans kurumundan birincisi olma hedefi taşıdı.

Son olarak Williams, Objelerin İnterneti (IoT) odaklı IOTA’ya (MIOTA) dikkat çekiyor. IOTA’nın eşsiz istikameti, ödeme ve data transferlerini işlemek için Blockchain teknolojisini kullanmamasıdır. Bu yılın başlarında IOTA, bilgi teknolojisi devi Dell Technologies ile bir iştirak duyurusu yaptığında büyük yankı uyandırdı. Project Alvarium olarak bilinen bu paydaşlık, bir uygulama tarafınca kullanılmadan evvel dataların itimadını ölçmeye odaklanacak.