Ulusal Eğitim Bakanlığını sarsan yolsuzluk operasyonu

kunteper

Member
Adana’da Ulusal Eğitim Bakanlığını sarsan bir ihale yolsuzluğu operasyonu gerçekleştirildi.

Edinilen bilgilere göre yaklaşık 200 kişi Kaçakçılık ve Organize Kabahatlerle Uğraş Şubesi takımları tarafınca gözaltına alındı.

Operasyon yapılacağı evvelde bildirilen Ulusal Eğitim Bakanlığı da operasyondan saatler evvel Adana Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Veysel Durgun’u nazaranvden aldı. Ayrıyeten Durgun’un takımlı yardımcıları Kazım Baran ve Mustafa Yaylacı da ani bir kararla nazaranvden alındı.

bakılırsavden almaların akabinde saatler daha sonra bu isimlere operasyon düzenlenerek gözaltına alındı. Odatv’nin edindiği bilgilere bakılırsa Adana Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü’nün açtığı ihalelere fesat karıştırıldığı ve devletin yaklaşık 60 milyon TL ziyana uğratıldığına ait somut meczuplar üzerine harekete geçildi.

Savcılıktan alınan müsaadeyle operasyon için harekete geçen takımlar, belirlenen adreslere dün şafak vakti eş vakitli baskın düzenledi.

Adana İsimli Tıp Birimi’nde sıhhat denetiminden geçirilen şüphelilerin, emniyetteki sorguları sürdüğü aktarıldı.

Mert Taşçılar