Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk istifa etti: bakılırsavim nihayete erdi

kunteper

Member
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın atama kararları Resmi Gazete’de yayınlandı.

Atama sonucunda Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un istifa ettiği ve yerine bakan yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Özer’in atandığı açıklandı.

Yeni bakan Mahmut Özer

Kararda, “gorevden affını isteyen ve bakılırsavden af talebi kabul edilen Prof. Dr. Ziya Selçuk’tan boşalan Ulusal Eğitim Bakanlığına Prof. Dr. Mahmut Özer Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 104 üncü ve 106 ncı unsurları mucibince atanmıştır” denildi.

Ziya Selçuk’un yardımcısı olan Prof. Dr. Mahmut Özer, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı ve Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü olarak vazife yapmıştı.

Erdoğan Ulusal Eğitim Bakanlığı’na 3 bakan yardımcısı atadı. Prof. Dr. Petek Aşkar, Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili ve Dr. Sadri Şensoy’u bakan yardımcısı olarak bakılırsavlendirdi.

SELÇUK’TAN BİRİNCİ AÇIKLAMA

İstifa sonucu daha sonrası Twitter’dan açıklama yapan Selçuk, “Millî Eğitim Bakanlığı vazifem bugün prestijiyle nihayetlenmiştir. Bana ülkemin çocukları için çalışma imkânı sağlayan Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Milletimize, eğitim ailemize, bir arada nazaranv yaptığım Bakan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. nazaranv yaptığım mühlet boyunca birlikte fazlaca değerli çalışmalara imza attığımız bedelli çalışma arkadaşım Bakanımız Sayın Mahmut Özer Bey’e ve bakılırsave yeni başlayan Bakan Yardımcılarımıza muvaffakiyetler diliyorum” tabirlerini kullandı. (HABER MERKEZİ)