Ünlü Risk Sermayedarı: Geç Kaldım Fakat Bu Altcoin’den Aldım!

İsmail

New member
Ünlü bir risk sermayedarı olan Bill Gurley, yakın bir vakitte verdiği röportajda Ethereum hakkında yorum yaptı. Ethereum topluluğunun pragmatizmi ve değişime açıklığı, teknoloji yatırımcısı Bill Gurley’i önder altcoin projesine yatırım yapmayı yönlendiren ana faktörlerdi.

Bill Gurley: Ethereum’da şahsi bir durum aldığımı söylemeliyim

Bill Gurley, yakın tarihindeki bir Bloomberg röportajında “Ethereum topluluğunun argümanlarından etkilendiğini” ve Benchmark’ta değil, ETH’de şahsi bir konum aldığını söylemiş oldu. Gurley, 2011’de Uber’e yaptığı 11 milyon dolarlık erken yatırımıyla tanınan bir risk sermayedarıdır. Şirket, bu biçimdedan beri 76,5 milyar doların üzerinde bir piyasa pahasına ulaşmıştır. Öteki rollerin yanı sıra Gurley, Menlo Park’ta Silikon Vadisi merkezli bir risk sermayesi şirketi olan Benchmark’ın genel ortağıdır.

Fakat, erken devir Uber bahsinden farklı olarak Gurley, öteki şeylerle meşgul olduğu için kripto dünyasına “biraz geç” geldiğini ve “kriptoya hayli fazla vakit harcamadığını” kabul etti. Bu durum, Nisan ayında Ethereum’a ağır bir ilgi duyduğu ve başkan altcoin’e yönelik şeyleri “dinlemeye ve okumaya çok fazla vakit ayırdığında” değişti. Gurley, ETH hakkında aşağıdaki sözleri kullandı:

Ethereum topluluğu beni etkiledi. İlgili taraflar fazlaca daha pragmatik görünüyor, değişime açık görünüyor. Temelde süreç fiyatlarını düşürecek ve epey faydalı olacağını düşündüğüm birkaç değişiklik yapıyorlar. Geliştirici topluluğu, açık bir biçimde, Ethereum kampında.

Önder altcoin Ethereum’un gelişimi devam ediyor

Kriptokoin.com
olarak daha evvel de bildirdiğimiz üzere piyasa pahasına nazaran en büyük altcoin olan ETH’de Blockchain’in ağın randımanını ve güç tüketimini uygunlaştırmayı amaçlayan fazlaca-yıllık düzgünleştirme planı olan Ethereum 2.0, London güncellemesinin dağıtımıyla tüm süratiyle devam ediyor. Ethereum’un yeni bir konsensüs algoritmasına geçişinin en büyük yararlarından biri, PoS (proof-of-stake) konsensüs algoritmasının, mesela Bitcoin madenciliği için de kullanılan mevcut algoritma olan PoW’den hayli daha az güç tüketmesidir.

Gurley, Ethereum’un PoS’a geçişinin Bitcoin’e göre bir avantaj bile sağlayabileceğini savundu. “Bence Bitcoin’e karşı PoS’e geçtiklerinde ESG (Çevresel, Toplumsal ve Kurumsal Yönetim) avantajları olacak. Bana o denli geliyor ki, kriptoya yatırım yapacaksanız, alanda oynamanın en akıllı yollarından biri bu,” tabirlerini kullandı. hem de Gurley, kendisinin bir kripto “maksimalist” olmadığını ve insanların “mutlaka” kripto yatırımı yapması gerektiğini savunmadığını vurguladı.