İsmail
New member
Tanınan makro ekonomist ve kripto analisti Alex Krüger, 9 Ekim Cumartesi günü, yeni ferdi yatırımcıların kripto piyasasına girmesiyle birlikte Cardano’nun lokal tokeni ADA’nın popülaritesinin artmasının ana niçinlerinden birini deklare etti. Biz de Kriptokoin.com olarak Alex Krüger’in altcoin projesi hakkındaki paylaşımlarıyla bir arada, son gelişmeleri sizler için derledik.
Altcoin projesini alımlı kılan Charles Hoskinson’ın büyüsü mü?
Makro ekonomist ve kripto analisti Alex Kruger altcoin projesine ait şu tweeti paylaştı:
Az evvel kripto işine yeni giren eski bir arkadaşımla tanıştım. Birinci kripto parası mı? Bahse girerim, ADA. Bir podcast yüzünden. Yeni gelenler her vakit ADA’ya masraflar. Tek sözle süper.
Bir yorumcu, bu olgunun sebebini merak ettiğinde, Alex Krüger, Cardano’nun yeni gelenler içindeki büyük popülaritesinin, Cardano’nun Ar-Ge şirketi IOHK’nın (diğer ismiyle IOG) Kurucu Ortağı ve CEO’su Charles Hoskinson’ın YouTube kanalından kaynaklandığına inandığını söylemiş oldu:
ömrün gizemlerinden biri, tüm noobların (eziklerin) ADA’ya nasıl gittiğidir.
Bu Charles’ın youtube büyüsü.
Ekonomiste göre, kripto alanında YouTube kanalında nizamlı güncellemeler yapan Charles Hoskinson kadar tutkulu yahut enerjik olan öteki bir altcoin projesi lideri yok. Örneğin, 19 Eylül’den itibaren “Bana Her Şeyi Sor” oturumu yaptı. 29 Eylül’de, iki günlük Cardano Doruğu 2021’in sona ermesinden birkaç gün daha sonra, Charles Hoskinson toplumsal medyadan, hak ettiği iki haftalık bir tatil için orta verdiğini duyurdu:
Artık tepe bittiğine ve Alonzo yola çıktığına bakılırsa iki hafta müsaade alıyorum. Toplumsal medya yok, iş yok, yalnızca çiftliğime gidip dinlenmek istiyorum. Afrika tipi için herkesi görün.
Cardano’daki yeni gelişmeler neler?
Ayrıyeten bugün erken saatlerde, dcSpark CTO’su Sebastien Guillemot ve EMURGO’dan eski Eng. ve Cardano PM Eş Lider Yardımcısı, birfazlaca şirketin, EVM uyumlu akıllı kontratların Cardano ana ağından yürütülmesine müsaade verecek yeni yan zincir projesini kullanmakla ilgilendiğini tabir etti:
Solidity geliştiricilerinin Cardano’da da dağıtım yapmasını sağlamak istiyor musunuz? ADA Cardano’da Milkomeda dağıtımını kullanmak isteyen bize ulaşan birfazlaca şirketimiz var ve bu fakat sizin desteğinizle mümkün. Lütfen aşağıdaki 3 Katalizör teklifimize oy verin.
8 Ekim Cuma günü, IOHK’nın geliştirme grubu en son haftalık durum raporlarını yayınladı. Rapora göre işte birkaç değerli nokta:
24 saatlik Cardano (ADA) fiyatı / Kaynak: CoinMarketCap
Altcoin projesini alımlı kılan Charles Hoskinson’ın büyüsü mü?
Makro ekonomist ve kripto analisti Alex Kruger altcoin projesine ait şu tweeti paylaştı:
Az evvel kripto işine yeni giren eski bir arkadaşımla tanıştım. Birinci kripto parası mı? Bahse girerim, ADA. Bir podcast yüzünden. Yeni gelenler her vakit ADA’ya masraflar. Tek sözle süper.
Just met with an old friend mine who just got into crypto.
His first coin?
You bet, $ADA. Because of a podcast. Newcomers always go for $ADA. Simply amazing.
— Alex Krüger (@krugermacro) October 9, 2021
Bir yorumcu, bu olgunun sebebini merak ettiğinde, Alex Krüger, Cardano’nun yeni gelenler içindeki büyük popülaritesinin, Cardano’nun Ar-Ge şirketi IOHK’nın (diğer ismiyle IOG) Kurucu Ortağı ve CEO’su Charles Hoskinson’ın YouTube kanalından kaynaklandığına inandığını söylemiş oldu:
ömrün gizemlerinden biri, tüm noobların (eziklerin) ADA’ya nasıl gittiğidir.
Bu Charles’ın youtube büyüsü.
Ekonomiste göre, kripto alanında YouTube kanalında nizamlı güncellemeler yapan Charles Hoskinson kadar tutkulu yahut enerjik olan öteki bir altcoin projesi lideri yok. Örneğin, 19 Eylül’den itibaren “Bana Her Şeyi Sor” oturumu yaptı. 29 Eylül’de, iki günlük Cardano Doruğu 2021’in sona ermesinden birkaç gün daha sonra, Charles Hoskinson toplumsal medyadan, hak ettiği iki haftalık bir tatil için orta verdiğini duyurdu:
Artık tepe bittiğine ve Alonzo yola çıktığına bakılırsa iki hafta müsaade alıyorum. Toplumsal medya yok, iş yok, yalnızca çiftliğime gidip dinlenmek istiyorum. Afrika tipi için herkesi görün.
Now that the summit is done and Alonzo has shipped, I'm taking two weeks off. No social media, no business, just going to my ranch and relaxing. See everyone for the Africa tour pic.twitter.com/FWKoWtWOrn
— Charles Hoskinson (@IOHK_Charles) September 29, 2021
Cardano’daki yeni gelişmeler neler?
Ayrıyeten bugün erken saatlerde, dcSpark CTO’su Sebastien Guillemot ve EMURGO’dan eski Eng. ve Cardano PM Eş Lider Yardımcısı, birfazlaca şirketin, EVM uyumlu akıllı kontratların Cardano ana ağından yürütülmesine müsaade verecek yeni yan zincir projesini kullanmakla ilgilendiğini tabir etti:
Solidity geliştiricilerinin Cardano’da da dağıtım yapmasını sağlamak istiyor musunuz? ADA Cardano’da Milkomeda dağıtımını kullanmak isteyen bize ulaşan birfazlaca şirketimiz var ve bu fakat sizin desteğinizle mümkün. Lütfen aşağıdaki 3 Katalizör teklifimize oy verin.
Do you want to enable Solidity developers to also deploy on Cardano? $ADA
We have many companies reaching out to us wanting to use Milkomeda deploy on Cardano, and that is only possible with your support
Please vote for our 3 Catalyst proposals below ↓ https://t.co/4RA48RN7cC
— Sebastien Guillemot (@SebastienGllmt) October 9, 2021
8 Ekim Cuma günü, IOHK’nın geliştirme grubu en son haftalık durum raporlarını yayınladı. Rapora göre işte birkaç değerli nokta:
- Daedalus grubu “Daedalus testnet v.4.3.2” yayınladı.
- Adrestia grubu, “Lightwallets’ı desteklemek için yeni bir GraphQL bileşeni tasarlamaya çalışıyor.”
- DEVOPS grubu “Ekim bakım güncellemesinin hazırlıkları üzerinde çalıştı.”
24 saatlik Cardano (ADA) fiyatı / Kaynak: CoinMarketCap