Üniversiteli gençten Akşener’e: Türkiye’de yaşamak istemiyorum

kunteper

Member
GÜZEL Parti Genel Lideri Meral Akşener, Muğla’nın Milas ilçesini ziyaret etti, toplanan kalabalığa seslendi. Ziyaret sırasında Akşener ile Milaslılar içinde geçen diyaloglar şu biçimde:

Akşener: Haftada kaç kez et alıyorsunuz?

Esnaf: Alma değil de gramı düşüyor artık. Evvelce 1 kilo alıyorsam, 700 grama düşüyor, 600 grama düşüyor.

Akşener: Ben alım gücünü anlamak için soruyorum. Zira sizin müşterinizin de alım gücü düştüğü için, bunu alamıyor.

Esnaf: 100 liraya sattığım bir elbise vardı. Şu anda kendim 100 liraya alıyorum. Şu anda artışlar çok yüksek, insanların da alım güçleri fazlaca düşük. Biz burada akşama (kadar) 50 lira (kazanıyoruz). Beşerler zannediyor ki 50 lira şu anda çok yüksek para. 50 lira, kazanırken fazla yüksek, para harcarken 5 lira üzere.

‘DÜKKANI AYLARCA AÇMADIĞIM GÜNLER OLDU’

Akşener:
İşler nasıl?

Esnaf: Şükür diyelim fakat yok.

Akşener: Pandemi yahut onun öncesinde ekonomik bir kırılganlık vardı. Onlardan nasıl etkilendiniz?

Esnaf: Çok etkilendik. Ben vakit zaman yaşım itibariyle dükkanı hiç açmadığım, aylarca açmadığım günler oldu.

Çiftçi: Biz bittik, bizi kurtarın. Biz bu adamlardan öldük. Canımıza susadık. Tarlamız da öldü kendimiz de öldük. Bize yardımcı olun. Biz bittik, hayatımız söndü.

Akşener: Vay be.

Çiftçi: 40 derece sıcağın altına çalışıyoruz, beş kuruş para geçmiyor elimize, bizi kurtarın liderim.”

‘BEN TÜRKİYE’DE YAŞAMAK İSTEMİYORUM’

Bir üniversite öğrencisi ise Akşener’e şunları söylemiş oldu:

“Türk Halkbilimi öğrencisiyim. Akademide kalsak liyakat yok, atanmayı denesek atanamıyoruz, ekonomiyi konuşmak bile istemiyorum. Fakat tek ricam doğayı kurtarın. Ben bu vatanın, milletin evladı değil miyim? Ben hizmet etmek istiyorum. Önüme taş koyuyorlar, kaya koyuyorlar benim. Ben ilerleyemiyorum. Benim arkadaşlarım ilerleyemiyor. Sizden tek ricam, tek isteğim, bu vatanın milletin evladına sahip çıkın. Ben Türk olmaktan gurur duyuyorum, lakin ben Türkiye’de yaşamak istemiyorum. Ben vatanımda yaşamak istemiyorum. Türk olmaktan gurur duyup, Türkiye’de yaşamak istemiyorum.”

‘CİVCİV ÇIKTIĞI YUMURTANIN KABUĞUNU UNUTURMUŞ, BİÇİM BİR-A; BEŞTEPE’

Esnaf ziyaretlerinin akabinde, toplanan kalabalığa seslenen Akşener, şunları söylemiş oldu:

“Benim yazgım de sandalye üstünde konuşmak. Bir sefercik de şu biçimde, asortik bir yerde, konfetiler ortasında, klimaların altında, ikramların eşliğinde konuşsam ya kardeşim. Bana düşen sandalyenin üstünde konuşmak. Fakat âlâ ki o düşüyor bana zira ben; bu biçimde sizin ortanızdan çıkıp kaybolmuyorum. Zira şayet sandalyelerden inip lüks salonlara geçtiğim dakikadan itibaren, yumurtanın o hani derler ya; civciv çıktığı yumurtanın kabuğunu unuturmuş. O kabuğu unutuyorlar. Form bir A; Beştepe. Allah bizi sizlerin içinden koparmasın. Allah bizleri sizin karşınızda utandırmasın.

Türkiye’nin tümüne ve bizi yönetenlere anlatmak için yollara düştüm. 20 Ocak 2020. Dükkan dükkan gezdim. O dükkanın içine girdiğim vakit, 20 Ocak 2020’den beri, kapıdan içeri girdiğim dakikadan itibaren, iktidar partisine sövmedim. Onlar benim anama sövdükleri biçimde sövmedim. Yermedim, kendi partimi övmedim, propaganda yapmadım. Yalnızca esnafın, çiftçinin, hanımın sıkıntısını, işsiz gencin kederini dinledim.

Meral Akşener mi geldi?; Tayyip Erdoğan mı geldi? Gelemez lakin, geldi. Başkaları mi geldi. Diyeceksiniz ki; ‘Bize yönelik bunlar ne söylüyor, hangi projeleri var, hangi hizmet anlayışları var? nazaranceksiniz takip edeceksiniz ve daha sonrasında da oy vereceksiniz. Ve oyunuz midenizde olacak. Oradan alacağız biz o oyu. O kadar kolay oy verdiniz ki bugüne kadar. Onun üzerinden, bunun üzerinden, oculuk üzerinden, buculuk üzerinden oy verdiniz sonuç itibariyle çırak siz çıktınız. Artık siz sizi çırak çıkaranları çırak çıkaracaksınız. Hastaneyi söyleyeceğim, EYT’yi yeniden söyleyeceğim, yediğiniz kazıkları söyleyeceğim.” (ANKA)