Tuncay Özkan, Erbakan anısını anlatırken ağladı

kunteper

Member
CHP Genel Lider Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Ankara Masası Genel Yayın Direktörü Fatih Atik’in konuğu oldu. Özkan programda, Ulusal Görüş başkanı eski başbakanlardan Necmettin Erbakan ile ilgili bir anısını paylaştı.

Özkan, Necmettin Erbakan’ın Ergenekon operasyonları devrinde cezaevine girdiğinde kendisine avukat gönderen birinci kişi olduğunu söylemiş oldu. Tuncay Özkan’ın Erbakan ile ilgili anısını anlatırken ağlaması dikkat çekti.

‘DÖRT KERE AVUKATLARINI GÖNDERDİ’

Özkan şunları söylemiş oldu: “Cezaevine girdiğimde bana avukatını gönderen birinci kişi Erbakan Hoca’dır. Dört defa avukatını gönderdi, bir şeye gereksinimim olup olmadığını sordu. Anlatırken tüylerim diken diken oluyor. Kara gün dostu olmak bu biçimde bir şey. O kadar duygulandım ki anlatamam size. her insanın size terörist muamelesi yaptığı o karanlık devirde bir dost eli size ulaşıyor ve diyor ki; ‘Bir şeye muhtaçlığın var mı kardeşim.’ Hiç unutamadığım vakit içinder. Erbakan Hoca’mın bana uzattığı o birinci eli unutamıyorum. O büyük bir vefa. Allah gani gani rahmet eylesin.”

O periyot yaşadıklarını unutamadığını söyleyen Özkan şu biçimde devam etti: “Unutamıyorum. Erbakan Hocamın o birinci elini insan unutamıyor. O büyük bir vefa. Düşünsene; farelerle bir arada yemek yiyorsun, kanalizasyon boşa akıyor ve sen onu temizliyorsun falan. Seni birisi bir vefayla hatırlıyor ve sana bir el uzatıyor; bir şeye gereksinimin var mı diye soruyor. her insanın senden uzak durduğu bir yerde. Unutulur mu. Allah rahmet eylesin. Gani gani rahmet eylesin. Hocamızı anmış olalım.” (HABER MERKEZİ)