Türkiye’nin gündemine oturmuştu… Okula alınmadı

kunteper

Member
Türkiye’nin gündemine oturan Şanlıurfalı Hentbolcu Merve Akpınar’a, yurt içi ve yurt haricinden maddi ve manevi olarak takviye açıklamaları gelirken, okuduğu okulun kapıları ise Merve’ye kapandı.

Şanlıurfa’ya bağlı kırsal Gürcü Zirvesi Mahallesi’nde yaşayan Ali ve Emine Akpınar çiftinin Konuklu İmam Hatip Ortaokulu 9’uncu sınıf öğrencisi olan kızları Merve Akpınar, geçtiğimiz günlerde Hentbol Federasyonu’nun davetlisi olarak Ankara’ya gitti. Burada DHA’ya yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken küçük kız, “Sen kızsın, şort giyemezsin, adamların yanında oynayamazsın, oran buran görünür” diyerek etraf beni dışladı. daha sonra ben de ’Hayır, ben niye oynamayayım?’ dedim. bu biçimde kendime bir yemin ettim. Başta Türkiye ve ’köyümdeki kız çocuklarının bahtını değiştireceğim ve sesi olacağım’ diye. Hem kendi meslek sahibi olup onu yapacağım, tıpkı vakitte spora devam edeceğim ki onların o ön yargılarını yıkayım. Ondan daima spora devam ettim, bırakmayı da hiç düşünmüyorum” demişti.

“ANTRENMANDA SİNEKLER AĞZIMIZA GİRİYOR”

Hentbolda solak olduğu için sağ kanatta oynadığını lisana getiren Merve Akpınar, “Okulun toprak alanında oyun oynamak hayli zordu. Sinekler ağzımıza giriyordu. Ayaklarımızdaki beyaz çoraplar kahverengiye dönüyordu. Toprakla birebir renk oluyordu. Kızgın güneşe karşın bu başarıyı yakaladık. Bize yeni bir spor salonunun yapılmasını istiyoruz” formunda açıklamada bulunmuştu.

Mahallî Bizim Haber Ajansı’nın haberine nazaran Akpınar, gazetecilerle birlikte Konuklu İmam Hatip Ortaokulu’na giderek idman yaptığı sahayı göstermek istedi. Fakat bu duruma okul idarecileri, Haliliye Ulusal Eğitim Müdürlüğünün talimatı yeterince okul ortasında ve bahçesinde çekim yapılmayacağını belirterek Merve’nin okul tanıtımına müsaade verilmedi. Okul yöneticileri, Merve ile birlikteinde bulunan gazetecileri okula almadı. Yaşananlara bir mana veremeyen Merve bu duruma “Ben okuluma yeni bir spor salonu açılması saha yapılmasını istiyorum. Benden daha sonraki kız çocukları kızgın güneşte toprakta zorluk çekmesini istemiyordum.” Sözlerde bulundu. Türkiye’de en ünlü kulüplerden ve sanatkarlardan takviye geldiğini anlatan Merve Akpınar, tüm kızların sesi olmak için bu zorlukları göğüslemeye çalıştığını söz etti. Merve’nin hocası olan Bayram Kaplan’a ise gazetecilere muhakkak açıklama yapılmaması tarafında Haliliye Ulusal Eğitim Müdürlüğünce uyarıldığı öğrenildi.

VİRANŞEHİR’DEKİ ÖĞRETMEN AÇIKLAMA YAPTI, TENİS KORTU YAPILDI

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde vücut eğitimi öğretmeni Yusuf Avcıbaşı yaptığı açıklamada kendi imkânlarıyla toprak alanda tenis oynayan Sarıbal köylüleri, için Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun tesis kelamıyla mahallelerine tenis kortunun yapılmasına vesile olmuştu. Tıpkı statüde bulunan Merve’nin hocası Bayram Kaplan’a ise açıklama yapılmaması talimatı verilmesi akıllara soru işaretini getirdi. Aslen Siverekli olan Merve Akpınar’a ise Şanlıurfa’daki kurum ve kuruluşların dayanak vermemesi ise düşündürdü.