Trump kendini yüzlerce USID atadı ve acil yardım üzerinde çalışıyor

celikci

New member
İki ABD'li yetkiliye ve ajansın en genç dört çalışanına göre, yüzlerce çalışan son birkaç gün içinde acil insani krizlere ve ajansın dört çalışanına katkıda bulundu.

Çekimler, Dışişleri Bakanı Marco Rubio'nun ABD çalışanlarının uluslararası kalkınma veya USAID çalışanlarının ABD hükümetinin tüm dış yardımlarını insani yardıma sahip olmasına izin verip vermediğinden şüphe duyuyor.

Trump -Northerns, binlerce ABD çalışanına yardım ajansında birçok teknik sistem tavsiyesinde bulunan ve çalışanları tavsiyelerinden serbest bırakan Milyarder Tech işadamı Elon Musk, Başkan Trump için genç mühendislerin görev gücü ödedi. E -MAIL HESAPLARI. Bay Musk, sosyal medyada ABD hakkında karanlık komplo teorileri yayınladı ve bunun bir “suç örgütü” olduğuna ve “onlar için zaman” olduğuna dair kanıt olmadan ileri sürdü.

Ajansın ofisi için çalışan yüzlerce kişi, işlerinin feshedildiğine dair e -Mails aldığından, son işten çıkarma turu Cuma akşamı gerçekleşti. E -Mails'i alan iki çalışan, özel iş unvanları vermedikleri ve “Zu” bölgesindeki alıcıların isimlerine sahip olmadıkları için garip olduklarını belirtti. Onlar büyük bir dalgada jenerik e -mail'lerdi.

Haberler bir kopya aldı ve bu açıklamaları doğruladı. Bu hikaye için konuşmayı kabul eden çalışanlar bunu anonimlik durumunda yaptılar, çünkü fesih feshinden sonra aldıkları ödemenin 15 gününü tehlikeye atmak istemediler. İki ABD yetkilisi çile tedbirlerinden korkuyordu.

Buna ek olarak, ajansın en genç çalışanları ve en genç çalışanlarının, ortak ülkelere siyasi geçişler ve demokratik girişimlerle ortak ülkelere yardım etme konusunda uzmanlaşmış bir birim olan Geçiş Ofisi Girişimi'nden 36 kişinin serbest bırakıldığını söyledi.

Bir ABD yetkilisi, son birkaç gün içinde, son birkaç gün içinde insani yardım pozisyonlarından yaklaşık 400 kişinin serbest bırakıldığını söyledi. Yetkililer, yaklaşık 200 tanesinin Humanitrian yardımı için müteahhit olduğunu ve 200'ünün, ofise yardım eden kriz uzmanları koleksiyonu olan Destek Relief Group adlı bir birimin parçası olduğunu, doğal afetlere ve silahlı çatışmalara hızlı bir şekilde tepki vermesi gerektiğini söyledi. Şimdi bu grupta sadece bir düzine insan kaldı.

Görevden alınan çalışanlar doğrudan ABD hükümeti tarafından istihdam edilen yüklenicilerdi. Bazıları 25 yıldır USAID için çeşitli işlevlerde çalışmıştı.

Destek Yardım Grubu için müteahhitlerin çoğu, Ukrayna, Suriye ve Afganistan da dahil olmak üzere savaş bölgelerindeki ajans için çalışmıştı. Genellikle dünyanın farklı yerlerinde yaşadılar ve kriz alanlarında haftalar veya aylar geçirdiler. E -Mail'i Cuma günü alan bir çalışan, önümüzdeki hafta ABD ülkelerinde diplomatik bir görevle eve uçtuklarını söyledi.

Görevden alınan bir başka çalışan, yüzlerce işten çıkarmanın yardım organizasyonuna yol açtığını, şimdi sadece insani krizlere tepki veren bir iskelet ekibine sahip olduğunu söyledi.

USAID'de günlük iş yürüten temsilci, Dışişleri Bakanlığı'nın bir yetkilisi olan Pete Marocco, ilk Trump yönetiminde ajans ve diğer devlet dairelerinde bölünme numarası olan yabancı yardımı izledi. Bu ayın başında, Bay Rubio, yardım ajansını oyunculuk yöneticisi olarak devralacağını açıkladı.

Bay Rubio, bir inceleme sürecinde tüm yabancı yardımın 90 gün kalacağını söyledi. Bununla birlikte, dış yardım üzerinde çalışan memurlar ve yükleniciler, yardımın çoğunun kalıcı olarak ve diğer birçok çalışanın serbest bırakılması ve Dışişleri Bakanlığı'na özetlenmesi gereken birkaç kalıntının serbest bırakılması gerektiğini beklediler. USAID, bu yıl hükümet fonları tarafından kayıtlı olmasına rağmen, sadece birkaç Cumhuriyetçi yasa koyucu donma yardımına ve iş kesintilerine itiraz etti.

Yabancı yardım, devlet bütçesinin yüzde 1'inden daha azını yapar.

Bay Rubio, Ocak ayının sonunda, çalışanların yardım programlarına devam etmek için istisna için başvuramayacağını, özellikle de donma yaparken “yaşamı sağlayan insani yardım” ı söyledi. Ancak sadece birkaç program olağanüstü düzenlemeler aldı. Ve istisnaları olanlar bile faaliyet gösteremedi, çünkü Phoenix olarak bilinen USAID ödeme sistemi artık açık değil, bu da ortak grupların herhangi bir fon alamadığı anlamına geliyor.

Dışişleri Bakanlığı ve ABD'de siyasi bir temsilci olan Basın Sözcüsü olarak adlandırılan Sheets Rapier, e -Mails'i geri vermedi ve bu hikaye hakkında bir görüş istedi.