Trump, Kanada ve Carney'i yeni bir mesajla şaşırtıyor: Seni seviyoruz

celikci

New member
Yeni Kanada Başbakanı Amerikan cumhurbaşkanı ile görüşmek için Salı sabahı Oval ofise geldiğinde, bir aslan mağarasına girmiş gibiydi. Ama orada bulduğu yerli bir kedi olduğu ortaya çıktı.

Toplantının başında Purred Başkan Trump, “Kanada benim için çok özel bir yer.” “Kanada'da yaşayan pek çok insan tanıyorum. Ailemin Kanada'da, özellikle de annemde yaşayan akrabaları vardı.”

Bu biraz şaşırtıcıydı çünkü Kanada'yı nasıl yiyip nasıl yutacağı ve onu 51. eyalete dönüştürdüğü aylar geçirmişti.

“Kanada'yı seviyorum,” diye ekledi Trump.

Kanadalıları ABD olmadan hayatta kalamayan bir grup serbest yükleyici olarak hayatta kalamadığı zaman, sosyal gerçek hakkındaki gerçek hakkında bir yazıda kullandığı bir yazıdan çok farklı bir tondu. Bunu tam olarak yeni Kanada Başbakanı Mark Carney Beyaz Saray'a geldiğinde yayınladı.

Ama şimdi Bay Trump'ın seçtiği adam, hemen yanında oturuyordu – santimetre!

“Kanada bizi seviyor ve Kanada'yı seviyoruz,” dedi Bay Trump.

Bir muhabir ona kuzeydeki komşularından çıkarmayı umduğu en iyi “imtiyaz” ın ne olduğunu sordu.

“İmtiyaz?” Dedi Trump. “Ah, dostluk.”

Toplantı onlarla tutulduğunda, Bay Carney yüzünde huzursuz bir sırıtış yaptı ve elleriyle kıpır kıpır. Asla koruyucusunu tamamen düşürmedi. Öte yandan, Bay Trump, kendi eylemlerinin sonuçlarıyla yüz yüze bir insan görünüşüne sahipti ve onları tamamen ele almak istemedi.

O ve Beyaz Saray'da onun için çalışan insanlar son birkaç ay içinde “devlet” ve Bay Carney'in selefi Justin Trudeau'yu “Vali” olarak büyük bir eğlence aldı. Bay Trump, geçen ay Time Magazine'de ısrar etse bile, aralarında sınırları olan iki ülkenin kartlarını ve memlerini sildi: “Gerçekten trol yapmıyorum.”

Bütün bunlar, başka bir yönetim altında olacağı için oldukça anodyne olması gereken Kanada muadili ile bu toplantıya yol açtı, ancak şimdi öfke, gariplik ve ince bir suçlayıcı ile yendi. Bay Trump, “trolling'in” yarattığı komplikasyonlarla uğraşma havasında görünmüyordu.

Esas olarak onu etrafında denedi ve Kanadalılarla birlikte tête-à-tête ile teğet olmayan birçok konu attı. Barack Obama'nın Chicago'daki Başkanlık Kütüphanesi'nin planı gibi konular; Kaliforniya'dan Vali Gavin Newsom; Kaliforniya'da yüksek hızlı bir demiryolu hattı; Afganistan'daki silahları geride bıraktı; “Çok, çok büyük bir duyuru,” Bay Trump yakında yapacağını iddia etti, ancak bu şimdilik bir sır olarak kalmalı, bu yüzden ne olduğunu söyleyemedi, sadece “olabildiğince büyük”; Yemen'deki Houthis ile diplomasi; Ve her zaman olduğu gibi eski Başkan Joseph R. Biden Jr.

Bay Carney, 51. devlet hakkında saçmalıkları tanımak için orada olmadığını açıkça belirtti. “Asla satılmayan bazı yerler var” dedi. Bay Trump ara sıra son bir söze girmeye çalıştı (“Asla söylemeyin!”), Ama kalbi orada görünmüyordu. “Şey, hala bunu düşünüyorum,” dedi bu fikri çok fazla sorun yarattı. “Ama biliyorsun,” diye devam etti, “Tango'ya iki tane alıyor, değil mi?”

Bu oval ofis dramaloglarında daha küçük roller oynayan olağan karakterlerden bazıları soldaki Bay Trumps için kanepede idi. Başkan Yardımcısı JD Vance, Dışişleri Bakanı Marco Rubio ve gerekirse adım atan Ticaret Bakanı Howard Lutnick vardı.

Ama asla yapmadılar.

Başkanın konuşulmamış kılavuzu açık görünüyordu: Herkes havalı.

“Bu çok arkadaş canlısı,” dedi Bay Trump odaya. Diyerek şöyle devam etti: “Durum böyle olmayacak – başka biriyle küçük bir darbe daha vardı, çok farklıydı. Bu çok samimi bir konuşma.” Kanepe kıkırdadı, rahatladı.

“Hiçbir şey ne olursa olsun,” dedi Bay Trump bir noktada, “Kanada ile arkadaş olacağız.”