Toplumsal medyanın gündemine oturan tweet… DÜZGÜN Partili vekil gördüklerini Odatv’ye anlattı

kunteper

Member
YETERLİ Parti Isparta Milletvekili ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in Tabibi Aylin Cesur’un yaptığı bir paylaşım toplumsal medyanın gündemine oturdu.

Cesaretli yaptığı paylaşımda, “82 yaşındaki bir abi karısıyla parkta iç çeke çeke ağlıyordu bugün. 750 TL maaşla 600 TL kira veriyormuş. Gizlice yardıma kalkınca daha epey, hüngür hüngür ağladılar. Yüreğim değil, bugün Isparta ovaları da dağlandı! Sandıktan diğer dileğim olsa utanırım artık” tabirlerini kullanmıştı.

DÜZGÜN Partili Gözü pek, yaşananları ve gördüklerini Odatv’ye anlattı.

Köylere ve kentte esnafa sık sık ziyaretler yaptıklarını durumlarını sorduklarını lisana getiren YETERLİ Partili Yiğit, bu ziyaretler sırasında eşiyle bir arada parkta yatan yaşlı bir ikili selam verdikten daha sonra durumun ne kadar berbat olduğunu anladıklarını lisana getirdi.

“Yaşlı bir amcanın eşi bankta oturuyordu, ‘nasılsınız’ dedim birden ağlamaya başladı” diye anlatan Gözü pek devamında ise şunları söylemiş oldu:

“Titremeye başladı. Kötüleşti. ‘Beni oturtmayın’ dedi, ‘kocam geride yaşlı. Açlıktan bitkin düştü’ dedi yerde çimlerde yatıyordu. Hem hasta hem aç. ‘Evimiz var’ dedi. ‘Nasılsınız’ diye sorunca adamcağız bir anda ağlamaya başladı. Noldu niçin ağlıyorsunuz diye soramadan kötüleşti. 65 yaş üstü maaşları var yalnızca. Onunla geçiniyorlarmış. ‘750 lira alıyoruz’ dedi. ‘600 lira kiraya veriyorum. 150 lira ile nasıl geçineyim’ deyince anladık durumu.

Konutta ekmekleri bile olmadığını sabahtan bu yana akşama kadar bir şey yemediklerini söylemiş olduler. Yardım etme teklifinde bulununca kocası daha da üzüldü bu duruma. Elimizden geldiğince orada takviye olduk lakin ondan sonrasında kendilerine kimsenin yardım etmediğini anlatınca Toplumsal Yardımlaşma Vakfı ile bağlantıya geçtik. Adreslerini irtibatlarını öğrenip ilettik. Görüştüler, yardıma muhtaç oldukları tespit edildi. Yaşlı çift, çocuklarını evlatlık vermek zorunda kaldıklarını deklare ettilar. Güçsüz, yaşlı ve hasta oldukları için çalışacak durumda da değillerdi.

bu biçimde durumda gezip gördüğüm için söylüyorum Isparta’da biroldukça insan var. İktidar sokağa inip esnafın vatandaşın halini soramadığı için milletten koptu, insanların durumunu goremiyorlar.

Isparta, gül, kiraz, elma lavanta memleketi. Çiftçi ağaçlarını sökecek noktaya geldi. Üretmiyorlar üretirlerse daha da borçlanıyorlar. Seslerini duyurmamızı istiyorlar. Sadece bu yüzden erken seçim davetini bir dahaliyoruz. Esnaf pandemi yardımlarına ulaşamamaktan şikayetçi. ‘Alsak neye yetecek’ diye de soruyorlar.”