Tanınan Trader, Altcoin’leri Sıraladı ve İzlediği biçimleri Paylaştı!

İsmail

New member
Bir kripto boğa koşusunda mahvolmadan kar nasıl maksimize edilir? Bir yatırımcı, altcoin satın almak ve satmak için kullandığı araçları ve fiyat noktalarını nasıl belirlediğini anlatıyor. Bir kripto trader ve influencer olan WendyO’nun görüşlerinin detayı Kriptokoin.com’da.

Altcoin projelerini nasıl belirliyor?

WendyO, 2017’nin sonunda kripto para ünitelerine girdi ve ayı piyasasında gezinmek zorunda kaldı. Tertipli olarak kâr almanın kripto süreçlerinin en kıymetli kısımlarından biri olduğunu öğrendi. Pozisyonuna katkıda olmasına ve kârını teminat altına almasına yardımcı olan kullandığı araçları paylaşıyor. WendyO, YouTube kanalının 127.000’den çok abonesi olan bir kripto yatırımcısının ve eğitimcinin takma ismi. Ve bu platform, tamamı bayanlardan oluşan en büyük kripto YouTube kanalı olarak isimlendirilmektedir. Ayrıyeten yaklaşık 200.000 takipçisi olduğu TikTok‘ta da bir varlığı var. WendyO, “Bitcoin‘i birinci vakit içinderda 2011, 2012’de duymuştum, lakin harika teknoloji meraklısı olmadığınızda birtakım şeyler duyuyorsunuz ve yalnızca onu atlıyorsunuz. Fakat 2017’nin sonunda fazlaca girişimciydim. Okulu bitirmek için işimi bırakma sürecindeydim. Yeni bir anneydim ve sahiden meskende kalan bir anne olabileceğim bir şey yapmak istedim” diyor.

2017’nin sonunda kripto para ünitelerine girdi ve kısa bir süre daha sonra gelen ayı piyasasında gezinmek zorunda kaldı. Bu müddet zarfında WendyO kendi kendine nasıl süreç yapılacağını öğrendi ve sürdürülebilir hasılatlar elde edebileceğini fark etti. Birinci başta, Bitcoin ve inandığı öteki birkaç küçük projeyi takas etti. Maksadı birinci yatırımını ve kripto para ünitesi yatırımından elde ettiği kimi kârları almak ve hala kriptoda bir konumu korumaktı. bu biçimdedan beri, sorumlu bir biçimde süreç yapmayı öğrendi ve takipçilerine daima olarak bu süreçte kâr elde etmelerini tavsiye ediyor. bu türlü, şayet bir kripto para ünitesi çökerse, kayıpta kalmazsınız. Ve şayet fırlarsa, çekilmekten pişman olmazsınız, dedi. WendyO, bir projeye bağlanabileceğiniz için kâr elde etmenin duygusal olarak güç olabileceğini kabul ediyor, lakin altcoin projelerine yatırım yapacaksanız bu katiyetle gerekli.

Sermayeyi garantiye almak gerek

WendyO, “Çok para kazanabilirsin, ancak bununla birlikte, şayet bu şeyleri elinde tutuyorsan ve yolda kar almıyorsan, mahvolacaksın zira birden fazla kar durumu süreklilik arz etmeyecek” diyor. Kâr çekme herkes için birebir görünmüyor ve geçmişte bir altcoinin gördüğü oynaklık düzebir daha bağlı olabilir. Bir grafiği uzaklaştırmak ve geçmiş modellere bakmak, bir dijital varlıkla bağlı oynaklığı belirlemeye yardımcı olabilir. Trader: “Kâr almamızın iki farklı yolu var. Bin dolar koyabileceğinizi düşündüğünüz ve sonraki gün 10 katına çıkacağını düşündüğünüz epey riskli, volatil, moonshot kripto paradaysanız ya da her her neyse, yarısını ikiye, yarısını üçe satmayı severim. Zira sermayemi garantiye aldığımdan emin olmak istiyorum. Bu şeyler mecnun üzere fırlayabilir ve bununla birlikte meczup üzere dökülebilir.”

Solana, Chainlink, Binance coin, Ethereum yahut Polkadot üzere mavi çipli altcoin projeleri kelam konusu olduğunda, WendyO farklı bir yaklaşım benimsiyor. Onun süreci daha hesaplı zira daha büyük piyasa bedellerine sahip altcoinlerin hasılatlarının 10 katını görme olasılıkları daha düşük – bu da daha az oynak oldukları manasına geliyor. WendyO, “Bir adım geri atmayı, grafiklere bakmayı, kıymetli dayanak ve direnç alanlarını tespit etmeyi seviyorum. Ve ben direnç alanlarından yahut muhakkak direniş alanlarından evvel %10 kâr elde etmeyi seviyorum” diyor. Kripto karlarını garanti altına almak için araçlar olarak WendyO’nun en sevdiği yol, limitli satın alma buyruğu vermek. Bu seçenek, satın almak istediği bir fiyat noktasını önce belirlemesine imkan tanır – bu türlü, erteleme sırasında süratli bir fiyat düşüşü olursa, buyruk otomatik olarak yürütülür. Bu, bilhassa borsadan epey daha süratli hareket etme eğiliminde olan kripto pazarında, yatırımcıların kullanımı için şahane bir seçenektir.

Ek olarak, varlığı en az yahut daha yüksek bir fiyattan satacak, limit buyruğu olarak bilinen bir stop-loss buyruğu belirlemeyi sever. Bir kripto para ünitesinin pahası düşmeye başlarsa, seçtiğiniz ölçüsü satar. Bu, WendyO’nun halihazırda kazanmış olduğu karları teminat altına almasını sağlar. Bu özelliği kullanan yatırımcılar, varlığın büyümesine paralel olarak buyruğun uygulandığı fiyat noktalarını artırarak çoklukla buyruğu daima olarak ayarlarlar. WendyO, bir yatırımcının düşündüğü kripto para ünitelerinin tarihi grafik modellerini incelemeyi vurgular. Spesifik olarak, temel dayanak ve direncin ne olduğunu anlamalı ve her bir varlık için bu alanların ne olduğunu belirlemelisiniz.