“Taliban’ın önderiyle görüşebilirim”

kunteper

Member
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN Türk ve Kanal D ortak yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı “Taliban’la bunların yaşadığı süreç epey külfetli. Bu mevzuda da birtakım çalışmalar yapıyoruz. Taliban’la birtakım görüşmelere varıncaya dek şu an da ilgili kurumlarımız çalışıyor. Hatta tahminen ben bile onların önderi durumunda olacak olanı kabul etme durumum olabilir” dedi.

Ayrıyeten Erdoğan göçmenlere yönelik paylaşımlar için de “Ben toplumsal medyaya hiç olumlu bakmıyorum. Meclisin açılmasıyla birlikte toplumsal medyaya yönelik bir çalışmanın yapılması gerektiğine inanıyorum” diyerek yeni bir yasa çalışması yapılacağını lisana getirdi.

Cumhurbaşkanı, “Amerika’da bir Twitter olayı nelere vesile oldu. Türkiye’de senin ofisin yok, bakılırsavlendirdiğin elemanın yok. Öyleyse bunlara bunun bedelini ödetmemiz lazım. Ofisini açacaksın, vergini ödeyeceksin, açmadığın takdirde bedelini ödeyeceksin” tabirlerini kullandı.

Erdoğan açıklamalarında şunları söylemiş oldu:

“Göçmenlerle ilgili en değerli adımı Suriye’de attık. Suriye’den bize 4 milyona yakın göçmen geldi. Biz bunlara kapılarımızı açtığımız üzere bunlar içerisinden gerçekten meslek, sanat sahibi olan birfazlaca Suriyeli de bizde vatandaş oldu.

Afganistan durumu biraz daha farklı. Bizim şu anda gerek İran kapısından, gerek Irak’tan duvarlarımızı önemli oranda yükseltiyoruz. Buralardaki yükselen duvarlar sistemsiz göçün ülkemize girmesini engellemek için. Külliyen hudutlarımız bu surlarla, duvarlarla örülüyor.

Bu son gelişmeler nitekim Afgan halkının içine düştüğü durum epeyce zahmetli. Taliban’la bunların yaşadığı süreç epeyce külfetli. Bu mevzuda da kimi çalışmalar yapıyoruz. Taliban’la birtakım görüşmelere varıncaya dek şu an da ilgili kurumlarımız çalışıyor. Hatta tahminen ben bile onların önderi durumunda olacak olanı kabul etme durumum olabilir.

Bizim bu cins şeylerde şayet üst seviyede bunları denetim altına alamazsak bu kere Afganistan’daki barışı sağlamamız da mümkün olmaz.

Afganistan’da kendi soydaşlarımız durumunda olanlar da var. Kimi adımları atıp yanımıza kimleri alabiliriz, onların çalışmasını yapıyoruz. İlgili üst seviye yönetici arkadaşlarımı yurtdışına gönderdim bununla ilgili olarak. Birebir biçimde Katar’la bu akşam görüşmem oldu.”

PROMPTER’DAN OKUDU

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın canlı yayında gazetecilerin sorularına karşısına konulan prompterdan okuyarak yanıt vermesi ise dikkat çekti.

Üstelik Erdoğan, canlı yayında açıklamalarda bulunurken; konuştuğu sırada durakladığı ve Erdoğan’a kelamlarının fısıltı ile hatırlatıldığı görüldü.

İşte o manzara: