Sürdürülebilirlik için eğitin, WWF ücretsiz bir çevrimiçi kurs ve el kitabı başlatır

oKMaDeM

New member
Dolapta biriken kıyafetler, okyanuslarda yüzen plastik yığınlar, günlük içme suyunun atığı. Bu birkaç görüntü, sınırsız kaynaklara sahip bir gezegende yaşam tarzımızın ne kadar sürdürülemez olduğunu ve çevre ile olan ilişkimizi yeniden düşünmenin yeni bir yolunu bulmanın ne kadar gerekli olduğunu anlamak için yeterli olacaktır. Çocuklardan beri. WWF üslerini “değerlerimiz” kampanyasını başlatmaya ikna eden hususlar İki proje ile Dünya Eğitim Günü vesilesiyle: Eğitim ağının kılavuzu ve iklim değişikliği ile ilgili ilk tamamen ücretsiz kursa sahip yeni One Planet School3 platformu. Herkes için erişilebilir, sistemde, hem bilgiyi hem de doğanın aktif korunmasını ilgilendiren enine, disiplinlerarası ve sinerjik temaları keşfetmek ve derinleştirmek mümkün olacaktır. Kampanya Hedefleri: Sürdürülebilirlik eğitimi, çevreye ve topluma yönelik ekolojik ve etik bir farkındalık büyütme, dezenformasyonla mücadele edin.

Değerlerin merkezinde doğa

“Doğayı değerlerimizin merkezine bildiren gerçek bir kültürel devrimi başlatmak istiyoruz, kurumları korumasında taahhüt etmek, bilgiyi yaymak ve eğitim faaliyetleri yoluyla daha fazla hassasiyet teşvik etmek – eğitim – eğitim, WWF için ortak konuyu temsil ediyor. Biyoçeşitliliğin herhangi bir koruma eylemini, ekosistemlerin korunması için her savaşı ve sürdürülebilir bir geleceği garanti etmeyi amaçlayan her girişimi birleştirir “.

“Daha sürdürülebilir bir dünyada yaşamak, bu nedenle her birimizin kendilerini bilgi, hassasiyet, değerler ve tutumlarla donatarak değişimin kahramanı haline gelmemiz, bilinçli kararlar alabilmek ve sorumlu bir şekilde hareket edebilmek önemlidir – dedi Alessandra PampoliniWWF Italia Genel Müdür -. “Değerlerimiz” kampanyasıyla İnsanlara ve topluluklara, her sektörde ve sivil yaşamın anında sürdürülebilir davranışları seçebilmeleri için bir farkındalık yolunda eşlik etmek istiyoruz “.

El kitabı

Eğitim ağı kılavuzu, eğitim kursuna katılan bölgedeki WWF eğitimcilerinin ve eğitimcilerin katkısı sayesinde gerçekleştirilmiştir. Kendisini bir beceri, vizyon ve araç platformu olarak sunar, her birinin en iyi uygulamaları ve ağın kolektif deneyimini yansıtan kartlara hayat vermek için katkısını artırır. “Bu kılavuz, bizi bilinçli seçimlere doğru dinleyenlere eşlik eden, sadece doğaya saygı duyan bir topluma şekil vermek için, aynı zamanda derinden bir parçası olan bir topluma da eşlik eden bir rehberdir”, operatörleri açıklar.

İklim değişikliğini anlayacak bir kurs

WWF her zaman 24 Ocak'ta iklim değişikliğine adanmış yeni kursu, İtalyan uzmanlar ve sektördeki uzmanlarla işbirliği içinde, WWF Bilim Topluluğu üyeleri (Nicola Armaroli, Susanna Corti, Luca Mercalli, Paola Mercogliano, Antonio Navarra, Mario Tozzi ve Riccardo Valentini). Bu küresel fenomenin bilimsel temelini ve herkesin rolünün ne olabileceğini anlamak için bir başlangıç noktasıdır. Kurs bir gezegen okulunda mevcuttur. “Bu tarihsel anda, büyük çevresel, iklimsel ve sosyal zorluklar karşısında, çevre eğitimi ve sürdürülebilirlik, gerekli ve acil bir değişimin niteliksel faktörü haline gelir”.

Kirlilik

Her yıl 30 milyon ton plastik yakıyoruz

Anna Lisa Bonfranceschi tarafından

06 Eylül 2024

Eğitimin önemi

Konunun şüphe yok. Araştırma, İtalyanların% 80'inden fazlasının çevrenin korunmasını kendi iyiliği için çok önemli olduğunu ve% 67'sinin iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak için etkili bir eylemi temsil ettiğini doğrulamaktadır. Özellikle genç İtalyanlar iklim krizinden çok endişe duyuyor ve hükümetten enerji arzı için “% 100 yenilenebilir” hedefi takip ederek daha fazlasını yapmasını istiyorlar. WWF'ye göre çok gençlerden cevap vermek doğru. “Kayıtsızlığın üstesinden gelmemize, farkındalığı açmamıza ve sorumlu davranışları teşvik etmemize izin veren eğitimdir. Eğitim sayesinde, küresel krizlere yanıt verebilen ve bugün ve yarının nesillerinin gelişebileceği bir gelecek inşa edebilen sürdürülebilir yaşam tarzlarına ilham verebileceğimiz – diyor – Martina Alemanno, WWF Italia Eğitim Program Yöneticisi – İklim Değişikliği Üzerine Kılavuz ve Yeni Kurs, WWF'nin Dönüştüren Bir Eğitimin Sesi, Kılavuzu ve Örneği olma çabalarının bir parçasıdır, Birlikte Hayal Ettiğimiz Geleceği Yaratma: Biyoçeşitlilik açısından zengin bir Gelecek Zengin ve herkes için güvenli “.

“Değerlerimiz” manifestosu

WWF tarafından “değerlerimiz” kampanyasıyla başlatılan üç temel nokta vardır:

. Bilmek güçtürÇünkü eğitim, aşırı basitleştirmeye ve çoğalmasına karşı koymak için önemli bir rol oynamaktadır. sahte gerçek (Bilimsel Vakfı olmadan açıklanan bilgiler);

. İyi olma hakkını sağlayınve bu nedenle, çevrenin ve biyolojik çeşitliliğin korunması, Şartımızın genel ilkelerine girdiği için Şubat 2022 anayasal reformlarına özel atıfta bulunarak, doğanın ve insanların korunmasında kurumsal sistemi yapmak;

. 2030 civarında: WWF'nin kurumsal olayları dikkatle takip etmeyi ve günlük gerçekliğimiz üzerindeki sonuçlarını anlatmayı amaçladığı yer. “Çünkü her birimizle ilgileniyor.”