Süleyman Soylu’dan geri adım: Lafa takla attırdılar

kunteper

Member
Metruk binaların yıkılması için mahkeme sonucu beklenmemesini isteyen ve “Ya arkadaş mahkeme sonucu bizim ardımızdan gelsin” tabirini kullanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün reaksiyon gösterdiği kelamlarından çark etti: “Lafa takla attırdılar.”

Soylu, Türkiye Bayan Muhtarlar Derneği Balıkesir Buluşması’nda yaptığı konuşmada hususla ilgili olarak şu biçimde konuştu:

“En kıymetli uğraş uyuşturucu çabasıdır. Muhtarlar, biz metruk binaların kaldırılması için gayret ediyoruz, fakat veraset davası var dediler ben de dedim ki olağan olarak o dava devam eder. 2019’da çıkan bir kanun var. Şayet bu biçimde bir metruk bina görürseniz bu bina asayişe, huzura, kamu tertibine yönelik anlayış eksikliği görüyorsanız şu adımları atarsınız. Ancak sen burayı yıkamazsın asayişten dolayı diye mahkeme sonucu getirirlerse yapacağımız bir şey yok, fakat miras davası yürürken o farklı bir şeydir. Fakat lafa takla attırdılar, biz hepimiz hukukun adamlarıyız, ne yapıyorsak hukukun üstünlüğü ile yapıyoruz. Hukukun bize el verdiği imkanlarla yapıyoruz. Hukukla birlikte olmayan içişleri bakanı mı olur dediler. Fakat bana uyuşturucu nazarann satıcıyı polis görür görmez ayaklarını kırsın dedim, kıyameti kopardılar. Bunu söylemiş olduğimde uyuşturucudan ölen sayısı 941’di, artık 314. 941, 314’ten büyüktür. Bir kişi uyuşturucudan hayatını kaybetmesin. Çatlasınlar patlasınlar muhtarlık mesleği devam edecek.”

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanı Soylu, ‘sözüne takla attırıldığını’ sav ettiği konuşmasını 26 Ekim’de yapmıştı:

“Muhtarlarımız diyor ki ‘Efendim şurada metruk bina var burada metruk bina var. Lakin mahkeme sonucu var yıkamıyoruz.’ Ya arkadaş sen gece yık, mahkeme sonucu bizim gerimizden gelsin. Zira o bina orada durdukça orada uyuşturucu kullanılıyor. Vatandaş geliyor diyor ki muhtara ‘Bu binayı ne yapacaksın.’ Muhtar ‘mahkeme sonucu var yıkamayız’ diyor. Ben de diyorum ki gece yarısı dozer gelsin yıksın, kim yıktı biz nereden bilelim ya!”

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, isim vermeden Soylu’ya şu biçimde reaksiyon göstermişti: “Biz yapalım hukuk arttan gelsin’ değil, ‘hukuk önden yürüsün, biz ona göre kendimizi ayarlayalım’ anlayışıdır hukuk devleti.” (AA-HABER MERKEZİ)