Süleyman Soylu’dan Ekrem İmamoğlu’na tek cümlelik karşılık: Yeterliliğin vakti

kunteper

Member
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Lideri Ekrem İmamoğlu’nun İngiltere Büyükelçisi ile bi balıkçıda yemek yemesine ait MOBESE kayıtlarının paylaşılması konusundaki reaksiyonuna cevap verdi. Soylu, “Dedikodu değil, güzelliğin zamanı” sözlerini kullandı.

İstanbul’un kar felaketi yaşadığı gün İBB Lideri Ekrem İmamoğlu’nun Büyükelçi Dominick Chilcott ile buluşma anlarına ait MOBESE kayıtlarının paylaşılması reaksiyon gösterdi. Dün AKOM’da düzenlediği basın toplantısında konuşan İmamoğlu, “Bu hususun devletimizin imkanları kullanılarak bir Taşınabilir Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) kamerasının manzaralarının bu biçimdesi bir magazinsel, kaotik bir müddetcin modülü yapılacak biçimde servis edilmesinin, sağlanmasının karşısında ben takipçi olacağım. Bu hayli epeyce değerli bir problemdir. şahsi de bir sıkıntıdır. Ben bu husustaki fikrimi İstanbul Valisi sayın Ali Yerlikaya’yla dün paylaştım. Tereddütlerimi gidermekle nazaranvli olduğunu söylemiş oldum. Zira ona bakan yetkililer var. Kaldı ki bilhassa kamera sistemleri, bir hatanın önlenmesi, bir hatalının tespiti, bir kazanın tespiti için kullanılır. Biz de burada kamera sistemi kullanıyoruz. Lakin buradan hiç bir arkadaşım, hiç bir imgeyi bir yere servis edemez. Bunun kuralları vardır. Şunu söyleyelim; Genel Liderimiz da birtakım takip, dinlenme vs savları da lisana getirdi. Biz bundan çekinmeyiz. Hukukî tarafı başka bunlar var ise eğer” sözlerini kullanmıştı.

İmamoğlu ayrıyeten şunları söylemiş oldu: “MOBESE üzere konuların ne için kullanılacağı yazıyor. Bu sürecin bir modülü olarak servis ediliyor ve birileri bunları kullanıyor. Bu değerli bir sorundur. Bunu yapan kimse, bunun talimatını veren kimse, buna müsaade eden hangi sistemse… Ehemmiyetini gözlerimin içine bakan her insan anlayabilir. Mevcut mevzunun önüne geçmesin diye bu kadar konuşuyorum fakat ehemmiyetini nasıl hissettiğimi ne kadar değerli bulduğumu ve takipçisi olacağımı, türel uğraşımı ısrarla sürdüreceğimi buradan bildireyim.”

‘DEDİKODU VAKTİ DEĞİL’

İmamoğlu’nun açıklamalarına karşılık bugün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan cevap geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile birlikte “Afganistan İnsani Yardım Treni Uğurlama Töreni”ne katılan İçişleri Bakanı Soylu, merasimin akabinde gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin ‘İBB Lideri Ekrem İmamoğlu’nun MOBESE’lerle ilgili açıklaması oldu’ kelamlarına, “Arkadaşlar; dedikodu değil, düzgünlüğün zamanı” cevabını verdi.