“Soru neydi Nagehan”

kunteper

Member
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk TV’de katıldığı programda “Geçmişe takılmamalıyız. Helalleşmenin özünde gelecek var” sözlerini kullandı. CHP başkanının “helalleşmenin” bir strateji olmadığını lisana getirmesi dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, “Helalleşme ile hukuku karıştırdılar. Hukuk farklı lakin helalleşme biraz daha farklı. Helalleşme kucaklaşma, sevgiyi hükümran kılmadır. bu biçimde bakmamız gerekiyor” diye konuştu.

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk TV’de Muharrem Sarıkaya moderatörlüğünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Nagehan Alçı’nın gelecek seçimlere dair sorusunu hayli uzatması ise programda dikkat çekti. Alçı soru sormak yerine yorumunu epeyce uzatınca ortaya giren Sarıkaya, “Soru neydi Nagehan” sözlerini kullandı. O sırada Kılıçdaroğlu’nun tebessüm ettiği de görüldü.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyleki:

“Benim CHP’ye aralı olan kısımlarla yaptığım toplantıların sonunda bir fazlaca kişi ‘helalleşmemiz lazım’ diye hoş temennilerde bulundular. Ben bunu kamuoyuna açık toplantılarda da dillendirdim. Birbirimizi anlamamız gerektiğini, oturup konuşmamız gerektiğini tabir ettim. Kavram biraz benden epey, benim dışımda CHP’ye aralıklı olan kısımların dillendirdikleri kavramdı. Hoş bir kavram aslında. Barış, sevgi, müsamahaya davet yapan bir kavram.

bir epeyce etrafla yanyana geldik, konuştuk. Bir televizyon programında söz ettim, bir gazetede manşet oldu. Benim yaptığım görüntü geniş kitleler tarafınca paylaşılınca ansızın öne çıktı. Biz niyetlerimizi oturup tartışırız, konuşuruz. Yaptığımız davet Türkiye ve insanımız açısından son derece bedelli. Varolan sıkıntılara önyargıyla yaklaşıyoruz, önyargılardan kurtulabilirsek epeyce hoş şeyler yapabiliriz. Farklı kanıları biraraya gelerek tartışabiliriz.

Siyaset kutuplaştı, birbirimize farklı gözlerle bakmaya başladık. Neredeyse yanyana geldiğimizde birbirimizin yüzüne bakamayacak durum içine giriyoruz. aslına bakarsan bu toplum iktisat, aile hayatı, işsizlikte problemler yaşıyor. Meseleleri çözmek yerine birbirimize önyargı ile bakıp, suçlamanın manası yok. Türkiye’nin buradan çıkması lazım. Daima birlikte sakince oturup ‘Bu sorunu nasıl çözeriz’ dememiz lazım. Geleceğe bakmamız lazım, helalleşmenin özünde gelecek var. Oturalım, tartışalım. Nasıl düzeltebiliriz? Önyargıları kırdığımız andan itibaren farklı bir Türkiye, farklı bir anlayış. Yunus’un dediği üzere sevgiyle…”

Detaylar geliyor…