Soma davasında “pişkin” savunma

kunteper

Member
Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Soma Katliamı davasının üçüncü duruşması görüldü.

Manisa Soma’da 13 Mayıs 2014’te 301 madencinin hayatını yitirdiği, tutuklu sanığın kalmadığı Soma maden katliamı davası Yargıtay’ın işverenler lehine verdiği bozma sonucu daha sonrası Akhisar Ceza Mahkemesi’nde 13 Nisan’da yine görülmeye başlanmıştı.

Duruşması sırasında savunma yapan katliamın gerçekleştiği madenin işvereni Can Gürkan’ın savunma reaksiyon çekti.

Duruşmaya SEGBİS ile katılan Gürken, “Bir Can Gürkan yaratıldı ancak o ben değilim. hayatımda kimseye kötülük yapmadım” dedi.

Gürkan’ın kelamlarına aileler, “Daha ne kötülük yapacaksın 301 can mezarda çürüdü, sen dışarıda konuşuyorsun” diyerek reaksiyon gösterdi.

”PATRONLAR KORKMAZ BURASI TÜRKİYE”

Sözlerine “Beni az epeyce tanıdınız sayın başkan” diyerek başlayan Gürkan’ın bu sözlerine aileler “Siz aslına bakarsanız tanışıyorsunuz. Omuz omuzasınız, tanışsınız, arkadaşsınız” diye karşılık verdiler.

Gürkan, “2 yıl boyunca tutuklu kaldım, olmayan bir yangını bildiğime dair kanıt olmamasına rağmen” diye konuştu. Aileler bu kelamlara de “Yalan söylüyorsun” diye karşılık verdi.

Katledilen bir madencinin yakını “Erdoğan’a bir kelam söylemiş oldu diye benim kızıma hakaret diye ceza veriyorsunuz. 301 insan yanarak çıktı o madenden katilleri salıyorsunuz. Adalet bir gün sizi de yakacak” dedi.

Sanık işveren Can Gürkan temel hakkında savunmasında “Sayın hakim, siz bu davaya niye geç geldiniz, Aytaç Ballı (Davadan alınan eski mahkeme başkanı) birtakım konularda yanlış düşünüyordu. niye kaza olduğu hala bilinmiyor” sözünü kullandı.

Can Gürkan “Olası kasttan ceza verseniz de hiç bir işveren korkmaz, burası Türkiye” diye konuştu. Gürkan’ın “Sermayeye bu kadar düşman olmaya ne gerek var anlamıyorum” şeklindeki sözleri reaksiyon çekti.

Gürkan’ın avukatı ise sanıkların “toplumsal baskıyı azaltmak için haksızca hürriyetlerinden mahrum kaldıklarını” sav etti.