Sol Partili lider yanlış vakitte ‘yanlış’ yere gitti: Siyasi yasağı isteniyor

kunteper

Member
Sol Parti Keçiören İlçe Lideri Emre Ayduğan hakkında, 5 yıl evvel Ankara’da yapılan bir harekete katıldığı ve toplumsal medya paylaşımlarında ‘terör örgütü propagandası yaptığı’ argümanıyla dava açıldı. Kelam konusu harekete katılmadığını söyleyen Ayduğan, “Dosyanın asıl açılma niçini; ben yolda yürüyorum, dahlim olmayan bir basın açıklaması var. Bana, bu basın açıklamasının bir iştirakçisi olduğum tarafında bir savla soruşturma açılıyor. daha sonra toplumsal medya paylaşımları ile oradan çıkarılıp öteki bir örgütün propagandası atfediliyor” dedi.

ANKA’nın aktardığına nazaran, Sol Parti Keçiören İlçe Lideri Emre Ayduğan, 10 Mayıs 2017 tarihinde Ankara Kızılay’daki Konur Sokak’ta yürüyordu. Bu sırada Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde hareket yapan bir kümenin yanlarından geçti. Ortadan geçen 5 yılın akabinde, Ayduğan hakkında hem bu harekete katıldığı teziyle tıpkı vakitte toplumsal medya paylaşımları niçiniyle ‘terör örgütü propagandası yapmak’ kabahatinden Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafınca iddianame hazırlandı ve dava açıldı.

ÇAYAN VE KAYPAKKAYA GÖRSELLERİ ‘SUÇ UNSURU’ SAYILDI

İddianamede, Ayduğan’ın 2014 yılından 2019 yılında kadar yaptığı 15 farklı toplumsal medya paylaşımındaki sözler ve fotoğraflar, ‘terör örgütü propagandası yapma’ cürmü kapsamında değerlendirildi. Aydoğan’ın; ‘THKP-C, TİKKO, MLKP, DHKP-C, MLKP, TKP/ML, Devrimci Karargah, DKP’nin propagandasını yaptığı’ ileri sürüldü. Ayduğan’ın paylaşımlarında yer verdiği 68 öğrenci hareketinin başkanlarından Yetenekli Çayan ve İbrahim Kaypakkaya görselleri de kabahat ögesi olarak sayıldı. Ayduğan hakkında siyasi yasak da istendi.

‘KAYBETTİĞİMİZ PAHALARI ANDIM’

Hakkında açılan davayı pahalandıran Ayduğan, yoldan geçtiği sırada çekilmiş bir fotoğrafı niçiniyle soruşturma açıldığını ve aksiyonu yapan kümeden olmadığı anlaşılınca toplumsal medya hesaplarının incelenmeye başladığını söylemiş oldu. Ayduğan, “Dosyanın asıl açılma niçini; ben yolda yürüyorum, dahlim olmayan bir basın açıklaması var. Bana, bu basın açıklamasının bir iştirakçisi olduğum tarafında bir savla soruşturma açılıyor. daha sonra toplumsal medya paylaşımları ile oradan çıkarılıp öteki bir örgütün propagandası atfediliyor” dedi.

Ayduğan, paylaşımlarında da kabahat ögesi olmadığını tabir ederek, “Paylaşımlarımın hepsi daha evvel kaybettiğimiz devrimci, ilerici insanların doğum, mevt yıl dönümündeki paylaşımlardır. Aslında kaybettiğimiz kıymetleri andım” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)