Sokak röportajlarıyla tanınan İbrahim Ufuk Kaynak: Bu milletin mukadderatında dik durmak var

Melek

Global Mod
Yetkili
Global Mod
Esra Elönü’nün sunduğu Arafta Sorular programına bu hafta, sokak röportajıyla bir anda Türkiye’nin gündemine oturan İbrahim Ufuk Kaynak konuk oldu.

Kaynak, sokak röportajında yaptığı açıklamalar daha sonrası insanların bam teline dokunduğunu belirterek, ‘söylemediklerini söylemiş oldum’ dedi.

Program devam ederken Esra Elönü, İbrahim Ufuk Kaynak’a, “Vatan sizin için ne demek?” diye sordu.

SÖYLEDİKLERİYLE İZLEYENLERİN BEĞENİSİNİ TOPLADI

Kaynak ise soruya, “Benim için aşk demek. İnanır mısınız karşılıksız sevginin en doruğu demek. Bitmeyen bir sevgi demek.” cevabını verdi.

Gündemde olan mevzulara ait de konuşan Kaynak, söylemiş oldukleriyle hem Esra Elönü’nün birebir vakitte ekranları başındaki izleyecilerinin takdirini kazandı.

“KÜRESEL SİSTEMİN SAHİPLERİ”

Kaynak, Türkiye’de ekonomik bir kriz olsa da bunun yeni olmadığını vurgulayarak, ‘küresel sistemin sahipleri’ olarak tanımladığı noktaya değindi.

Takdir toplayan açıklamalarına devam eden Kaynak, “ABD’nin 28 trilyon dolar borcu var. Geliri 23 trilyon dolar. Ancak hiç parasının bedeli düşmüyor. bu biçimde olduğu biçimde onlara hiç bir şey olmuyor. Bunlar global sistemin sahipleri.” kelamlarıyla dünya tertibindeki adaletsizliğin altını çizdi.

“BU MİLLETE DİK DURMAK YAKIŞIR”

“Bu millete dik durmak yakışır” diyen Kaynak, Türkiye’nin son senelerda teknoloji ve savunma endüstrisi alanındaki muvaffakiyetinin görmezden gelinemeyeceğini söylemiş oldu.

“SÖYLEMEDİKLERİNİ SÖYLEDİM”

İzleyenleri söylemiş oldukleriyle ekran başına kilitleyen İbrahim Ufuk Kaynak’ın açıklamalarından kıymetli kesitler şöyle:

“İnsanların bam teline dokunmuşum. Demek ki onların da düşündükleri, bildikleri fakat tahminen de bir türlü organize olup söylemediklerini söylemiş oldum.

Benim için aşk demek. İnanır mısınız karşılıksız sevginin en doruğu demek. Bitmeyen bir sevgi demek.

ABD’nin 28 trilyon dolar borcu var. Geliri 23 trilyon dolar. Lakin hiç parasının bedeli düşmüyor. bu biçimde olduğu biçimde onlara hiç bir şey olmuyor. Bunlar global sistemin sahipleri.

“TÜRKİYE ARTIK KENDİ SİLAHLARINI ÜRETİYOR”

Evvelce bizim başbakanlarımız, ellerinde Genel Kurmay’dan bir liste ile rica minnet Amerikalıların kapısında bekler; müsaade verirlerse (gerekli askeri malzemeleri) alıp gelirlerdi. Türkiye artık kendi silahlarını üretiyor.

ŞÜKÜR KÜLTÜRÜ, ŞİKAYET KÜLTÜRÜ HALİNE GELDİ

Gençlerin ortasında bir volkan var. Birileri bu volkanı aldı şikayet kültürü haline getirdi. Şükür kültüründen aldı, şikayet kültürü haline getirdi.

“ADAMLAR KENDİ ÜLKESİNİ SORGULUYOR”

Amerikan uçak gemisi niye Akdeniz’e geliyor, Fransızlar niye uçak gemisini bizim Doğu Akdeniz’e gönderiyor diye sorgulamıyorlar; adamlar kendi ülkesini sorguluyor.

“4 YIL daha sonra İNANILMAZ BÜYÜK BİR TEKNOLOJİ DEVİ OLACAĞIZ”

Türkiye 4 yıl daha sonra inanılmaz büyük bir teknoloji devi olacak. Bu milletin mukadderatında dik durmak var. Maliyeti ne olursa olsun. Ben bu milletin köleliği kabul edeceğine ihtimal vermiyorum.”