“sıradan bir magazin konusu değil” dedi… Erdoğan’a o soruyu sordu

kunteper

Member
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın üniversite diplomasının olmadığı argümanına değinen eski HDP eş genel lideri Selahattin Demirtaş, “Neredeyse bütün ortaokul ve lise arkadaşlarını devlette bir yerlere getirdin. Üniversite arkadaşlarına ayıp olmuyor mu?” dedi.

Gazete Duvar’da “Cumhurbaşkanı’nın diploması” başlıklı bir yazı kaleme alan Demirtaş’a bakılırsa diploma tezi, “sıradan bir magazin konusu değil, epey önemli bir şey.

Demirtaş’ın yazısından öne çıkan başlıklar şu biçimde:

“Aslında bir kişinin üniversite okuyup okumamış olması pek de değerli değildir. Üniversite okumadığı biçimde kendisini geliştirmiş, yetkinleşmiş bir epey kişi tanıyorum. Burada kelamını ettiğim durum, bir ülkenin en kıymetli idare kademesine gelebilmek için gereken çok kıymetli bir kuralın sağlanıp sağlanmadığıdır.

Gerçeği, seçimden daha sonra öğreneceğiz. Çağdaş devletler tarihinin en büyük skandalıyla karşı karşıya gelebiliriz. Geçersiz bir üniversite diplomasıyla ülkeyi neredeyse 10 yıl tek başına yönettiği argüman edilen birinin gerçekte seçilme yeterliliğinin olmadığı ortaya çıkarsa neler olabileceğini bir düşünün.

Diyelim ki diploma var. Pekala niye bir tek üniversite arkadaşın bile yok? Neredeyse bütün ortaokul ve lise arkadaşlarını devlette bir yerlere getirdin ancak numune niyetine bir tek üniversite arkadaşını devlette bir yere yerleştirmedin? Üniversite arkadaşlarına ayıp olmuyor mu?

İnsanın üniversite senelerından bir tanecik bile fotoğrafı olmaz mı? niye hiç üniversite fotoğrafın yok niye bugüne kadar bir tek kişi bile çıkıp ‘Biz üniversiteyi bir arada okuduk, tıpkı okuldaydık, tıpkı sınıftaydık’ demedi? Haydi diyelim ki hiç arkadaşın olmadı, hiç hocan da mı olmadı üniversitede? niye bugüne kadar bir tek hoca çıkıp da ‘O benim öğrencimdi’ demedi? Ya da sen niye ‘Falan hoca benim üniversiteden hocamdır’ demedin?”