kunteper
Member
Hakkında kara para aklama suçlaması bulunan Sezgin Baran Korkmaz hakkındaki iddianameyi pahalandıran Uğur Koçbaş, iddianamede geçen “büyükbaba” sözünün kimler için kullanıldığını deklare etti.
ABD’de kapalılığı kaldırılan iddianamede yer alan farklı detayları RS FM’de Atilla Güner’le Akşam Postası program editörü Uğur Koçbaş canlı yayında anlattı.
15 sayfalık iddianamede Korkmaz’ın bir arada 511 milyon dolarlık yolsuzluğa imza attığı Kingston kardeşlere, “Siz büyükbabanın (grandpa) müdafaası altındasınız” diyerek muhtemel bir zıt durumda yargının kendilerine dokunamayacağını söylemiş olduği belirtiliyor.
İddianamede yer alan ‘büyükbaba’ konuşmaları ise şöyle:
26 Şubat 2018
Şahit A’ya SBK’nın gönderdiği iletiler:
– Washington’dan bana yardımcı olman için buyruk geldi
– Ben de sana daha evvel Lion sıkıntısında yardım etmiştim
– (ABD’li eski hükümet yetkilisinin fotosunu gönderiyor)
– Amerikan devleti ismine çalışıyorsun bak.
12 Haziran 2018
Jacop Kingston’a SBK’nın yolladığı bildiriler:
– Büyükbaba ile konuştuk her şey yolunda
– Fakat parayı göndermediğim için bizi cezalandıracak bu işten daha sonra
– Hakim yeterli biri
– Büyükbabayı hayal kırıklığına uğratmayacak
14 Haziran 2018
– Az vakit kaldı
– Büyükbaba aradı 5 gün ortasında bu işin olması olması lazım. Son baht.
20 Haziran 2018
– Büyükbabanın adamları burada parayı bekliyorlar
– (Banka hesap numarasını gönderiyor)
9 Ağustos 2018
– Bugün son gün
– Bu hesaba parayı gönder
– (Banka hesap no gönderiyor)
– Büyükbaba büyük sorun
‘BÜYÜKBABA’ KİM?
“Utah’ta 511 milyon dolarlık yolsuzluk iddianamesinde bu konuda Jacop Kingston’ın sözleri mevcut. Kingston, SBK’nın ortağı olan Lev Aslan Dermen’in kendisine, “Şemsiye müdafaası altındasınız. Belize’de, ABD’de ve Türkiye’de adamlarımız var. Bunlar bizi her çeşit aksiliğe karşı koruyacak insanlar” söylemiş olduğini, bu bireyler için kimi zaman “şemsiye” (umbrella) kimi vakit de “Büyükbaba” (Grandpa ya da Grandfather) tabirini kullandığını anlatmıştı.
Belize’de Dermen’in eski Savunma Bakanı ve Eski İçişleri Bakanlarını rüşvete bağladığı ortaya çıkmıştı. ABD’de emniyet ortasında Dermen’den rüşvet aldığı tespit edilen kimi polisler yargılanıyor. Yani “Büyükbaba” aslında tek bir kişi değil “Büyük birader” tabirinde olduğu üzere maaşa bağlanan bir küme insanı anlatan bir söz.”
ABD’de kapalılığı kaldırılan iddianamede yer alan farklı detayları RS FM’de Atilla Güner’le Akşam Postası program editörü Uğur Koçbaş canlı yayında anlattı.
15 sayfalık iddianamede Korkmaz’ın bir arada 511 milyon dolarlık yolsuzluğa imza attığı Kingston kardeşlere, “Siz büyükbabanın (grandpa) müdafaası altındasınız” diyerek muhtemel bir zıt durumda yargının kendilerine dokunamayacağını söylemiş olduği belirtiliyor.
İddianamede yer alan ‘büyükbaba’ konuşmaları ise şöyle:
26 Şubat 2018
Şahit A’ya SBK’nın gönderdiği iletiler:
– Washington’dan bana yardımcı olman için buyruk geldi
– Ben de sana daha evvel Lion sıkıntısında yardım etmiştim
– (ABD’li eski hükümet yetkilisinin fotosunu gönderiyor)
– Amerikan devleti ismine çalışıyorsun bak.
12 Haziran 2018
Jacop Kingston’a SBK’nın yolladığı bildiriler:
– Büyükbaba ile konuştuk her şey yolunda
– Fakat parayı göndermediğim için bizi cezalandıracak bu işten daha sonra
– Hakim yeterli biri
– Büyükbabayı hayal kırıklığına uğratmayacak
14 Haziran 2018
– Az vakit kaldı
– Büyükbaba aradı 5 gün ortasında bu işin olması olması lazım. Son baht.
20 Haziran 2018
– Büyükbabanın adamları burada parayı bekliyorlar
– (Banka hesap numarasını gönderiyor)
9 Ağustos 2018
– Bugün son gün
– Bu hesaba parayı gönder
– (Banka hesap no gönderiyor)
– Büyükbaba büyük sorun
‘BÜYÜKBABA’ KİM?
“Utah’ta 511 milyon dolarlık yolsuzluk iddianamesinde bu konuda Jacop Kingston’ın sözleri mevcut. Kingston, SBK’nın ortağı olan Lev Aslan Dermen’in kendisine, “Şemsiye müdafaası altındasınız. Belize’de, ABD’de ve Türkiye’de adamlarımız var. Bunlar bizi her çeşit aksiliğe karşı koruyacak insanlar” söylemiş olduğini, bu bireyler için kimi zaman “şemsiye” (umbrella) kimi vakit de “Büyükbaba” (Grandpa ya da Grandfather) tabirini kullandığını anlatmıştı.
Belize’de Dermen’in eski Savunma Bakanı ve Eski İçişleri Bakanlarını rüşvete bağladığı ortaya çıkmıştı. ABD’de emniyet ortasında Dermen’den rüşvet aldığı tespit edilen kimi polisler yargılanıyor. Yani “Büyükbaba” aslında tek bir kişi değil “Büyük birader” tabirinde olduğu üzere maaşa bağlanan bir küme insanı anlatan bir söz.”