Sera Kadıgil Sütlü CHP’den istifa etti

kunteper

Member
ANKARA – CHP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil Sütlü partisinden istifa etti. Kadıgil, Türkiye Personel Partisi’ne (TİP) katılacak ve bu iştirak ile TİP’in Meclis’teki milletvekili sayısı dört olacak.

İstifasını Meclis’te düzenlediği basın toplantısı ile açıklayan Kadıgil, “yaşamımın hem en sıkıntı hem en heyecanlı açıklamasını yapmak üzere huzurunuzdayım” kelamlarıyla konuşmaya başladı. Kadıgil, “Bugün itibariyle epeyce sevdiğim evimden, beni eğitip bugünlere getiren partimden istifa etmiş bulunuyorum” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendisine hayalini bile kurmadığı bir yol açtığını söyleyen Kadıgil kendisini siyasete soktuğunu söylemiş olduği Kılıçdaroğlu’na da teşekkür etti.

‘TERTEMİZ BİR İDEOLOJİK AYRILIKLA KARŞINIZDAYIM’

‘CHP çatısı altında olmasa da CHP’lilerle Türkiye’yi AK Parti karanlığından kurtarmak için her daim yan yana ve omuz omuza olacağını’ söyleyen Kadıgil, “Ben bu adımı bu uğraşa köstek olmak için değil tersine biraz daha solunuzdan dayanak olabilmek için atıyorum. Hem önümüzdeki tarihi seçim sürecinde, tıpkı vakitte elbirliğiyle yaralarımızı sarma evresine geçtiğimizde, hepimizin uygunluğuna olduğunu düşündüğüm bir yola çıkıyorum. Bilin ki ülkem için gerçek olduğuna inandığım şeyi yapıyorum. Fikrim hür, vicdanım rahat. Sahiden tanıyanların, beni anlayacağını biliyorum. Evet, bu ayrılığın niçini ne bir arbede ne de bir tartışma. Tertemiz bir ideolojik ayrılıkla karşınızdayım” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun son derece yapan bir halla yürüttüğü sürecin kendine gurur verdiğini söyleyen Kadıgil, “Farklı görüşlerden demokratların birlikte inşa ettiği bu yol, çeşitli bölümlerle istikrarlı bir siyaset yürütmeyi de zarurî kılıyor. Ne var ki çok uzun vakittir Türkiye siyasetindeki bu dengelerde önemli bir eksiklik olduğunu ve bu eksikliğin tüm ülkemizi olumsuz etkilediğini düşünüyorum” dedi.

Kadıgil istifa niçinlerini şöyleki deklare etti:

ÜLKENİN EKSENİ SAĞA KAYIYOR: Gerek seçim çalışmalarında ve daha sonrasında bir arada gururla çaba ettiğimiz Millet İttifakı ortaklarımız, gerekse mevcut karanlık karşısında konum almak üzere yeni kurulan partilere bakıldığında esasen milliyetçi-muhafazakar olan tartı merkezine karşı kurulan dengelerin de genel itibariyle bir daha milliyetçi ve/veya muhafazakar çizgide olduğu bir gerçeklik olarak karşımızda duruyor. Bu gerçekliğin bir kararı olarak tüm ülkenin ekseni ister istemez merkezin sağına gerçek eğiliyor. İşte bu eksende hak ettiği tartıda temsil edilmediğini hisseden milyonlarca insan da yaşıyor bu ülkede. Hayata mevcut yapıların hayli daha solundan bakan, insan uydurması sıfatların, mülkiyet aşkının insanlığı ve gezegenimizi felakete sürüklediğini gorenler. Yalnızca AKP’den değil, bugün AKP’nin temsil ettiği bu kokuşmuş sistemin şahsen kendisinden de kurtulmak isteyenler. Ben de şahsi olarak bu insanlardan biriyim. halbuki siyasetin öteki kuralları var.

YOL AYRIMINA GELDİM: Ana çizgi olarak ortak bir yola karar verildiğinde o yoldan sapmadan disiplinle yürümek yol arkadaşlarına karşı gerekli ve yerinde bir sorumluluk. İşte ben de tam bu noktada artık bir yol ayrımına geldiğimi hissettim. Ya ben bu biçimdeyim deyip vakit zaman genel çizgiden ayrılmak ve partimin saray rejiminden kurtulmak için ilmek ilmek ördüğü istikrarlara ziyan vermek kıymetine kendi fikirlerimi söyleyecektim ya da kendimi frenleyip, parti disiplini içerisinde hareket edecektim. Ben, tüm gücümle siyaset yapmaya Seyahat Direnişi’nden daha sonra, orada gördüklerimden, öğrendiklerimden, orada bozulan ezberlerimden daha sonra başladım ve kendime bir yemin ettim, asla profesyonel bir siyasetçiye dönüşmeyecektim. Aktivisttim ve bu biçimde kalmakta inat edecektim.

TÜRKİYE EMEKÇİ PARTİSİ’NE KATILIYORUM: Örgütlü bayan hareketinin hepimize öğrettikleri yardımıyla yüzleştiğim toplumsal cinsiyet eşitsizliği üzerine yaptığım okumalar, gururla söylemeliyim ki beni azılı bir feminist haline getirdi. Ve bir daha geç kalarak da olsa nitelikli bir toplumsal demokrat olmak üzere çıktığım yol ise beni bir sefer daha ne keyifli ki Denizlerin yoluna çıkarttı… İşte o yol, o ruh bugün bu Meclis’te temsil ediliyor. Ve artık Türkiye’nin birinci bayan genel liderinin, Behice Boran’ın partisinin Meclis kümesini, ikisi bıyıklı üç erkeğe terk etmeye gönlüm razı gelmiyor. İşte ben bugün itibariyle, inandığım pahaları açıkça ve yüksek sesle savunmak için, bu nizamı biraz düzeltmeye değil, tümden değiştirmeye çalışmak için, dünya görüşüme daha yakın gördüğüm bir partiye, Türkiye Personel Partisi’ne katılıyorum.

SİYASETTE OLDUĞUM ÜZERE OLMAK İSTİYORUM: Ben hiç yürekten inanmadığım bir şeyi size anlatmadım, bundan daha sonra da yapmak istemiyorum. Ne düşünüyorsam, ne hissediyorsam açıkça onu konuşmak istiyorum. Siyasette olacaksam, olduğum üzere olmak istiyorum. İsteyen varsın imkansız desin, ben sınıfsız ve sömürüsüz bir dünyada inat ediyorum! Ali İsmail’in düşlerindeki özgür dünyada inat ediyorum! (DUVAR)