Şentop: Ankara küçük yer, kimin kimin adamı olduğunu herkes biliyor

kunteper

Member
ANKARA – Gazeteci İbrahim Haskoloğlu’nun tutuklanmasının akabinde, AK Partili isimlere yakınlığıyla bilinen ‘Cumhur Frankfurt’ isimli hesaba toplumsal medya üzerinden reaksiyon gösteren TBMM Lideri Mustafa Şentop, mevzuya ait yeni açıklamalarda bulundu.

Şentop, ‘Meclis Bahçesi, Çocuk Bahçesi Etkinliği’ alanının açılış merasiminin akabinde gazetecilere yaptığı açıklamada, “Ankara küçük yer. Kimin kiminle olduğunu, kimin kimin adamı olduğunu, kimin kimin sahibi olduğunu herkes biliyor. Akşam toplumsal medya akınıyla karşılaşınca milletvekili arkadaşlarımdan arayanlar oldu. Dediler ki ‘Cevap verme, sahibiyle görüş’ dediler. Lakin onu uygun bulmam. Ben, düz siyaset yaparım. Hz. Ali’nin bir kelamı vardır, ‘En büyük hile, hilesizliktir’ der. ötürüsıyla hile bana fazlaca uzaktır” sözlerini kullandı.

‘BU MEVZUYU KAPATMADIM’

Toplumsal medyadaki tartışmayı kapattığını, burasının bunun mecrası olmadığını tabir eden Şentop kelamlarını şöyleki sürdürdü: “Daha evvel buralarda bunlara karşılık vermek üzere bir tavrım olmadı. Fakat bu mevzuyu kapatmam. Herkes siyaset yapacak olursa bunu düzgün bir biçimde, bizim siyasi geleneğimize uygun bir biçimde yapmalı. Birebir siyasi görüştenmiş üzere davranarak kimi yerlere yanıt yetiştirerek, kendilerince güç eldi ettiğini düşünenler bunu şahsî çıkarları için kullanmaya yöneliyorlar.”

Gazetecilerin, “Parti içerisinde tartışma mı var?” sorusuna, “Hayır o denli bir şey yok. Bunlar parti içerisinden değil” karşılığını veren Şentop “Sizi arayıp özür diledi mi sorusuna” ise “Hayır” karşılığını verdi.

NE OLMUŞTU?

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu’nun Meclis Lideri Mustafa Şentop ile yaptığı bir söyleşi sırasında çekilmiş fotoğrafları toplumsal medyaya yansımış, “Cumhur Frankfurt” isimli hesap kullanıcısı Meclis Lideri Şentop’u Twitter’da etiketleyerek, “Arkadaşa tütün ve pak don lazımmış” demişti. Bu sözlere reaksiyon gösteren Şentop ise “Cumhur Frankfurt. Terbiyesizlik yapma. Trollerle muhatap olmadım bugüne kadar. Birinci sefer bozuyorum prensibimi. Lakin suret-i haktan görünüp iç operasyon çekenlere gereken karşılığı vermek icab ediyor kimi zaman” bildirisini yayınlamıştı.