Savcı hakim polis FETÖ’cü çıktı… Davada karar verildi

kunteper

Member
Fethullah Gülen’in yeğeni Selahaddin Gülen’in ‘cinsel istismar’ davasında isimli denetim koşuluyla tahliyesine karar verildi. Gülen, “silahlı terör örgütü kurma ve yönetme” suçlamasıyla da tutuklu bulunuyor.

Erzurum’da 15 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu argümanıyla tutuklanan, Fethullah Gülen’in yeğeni Selahaddin Gülen’in, isimli denetim kaidesiyle tahliyesine karar verildi.

Ulusal İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) yurt haricinde yakalayarak Ankara’ya getirdiği Fethullah Gülen’in yeğeni Selahaddin Gülen “silahlı terör örgütü kurma ve yönetme” ve “bir çocuğa cinsel saldırı” suçlamasıyla yargılanıyor.

DHA haberine nazaran, Selahaddin Gülen, 2007 yılındaki cinsel istismar teziyle yargılandığı davanın bugünkü duruşmasında, cürüm tarihinde 18 yaşından küçük olduğu ve cürmün vasıf ile mahiyetinin değişmesi ihtimali olmadığı sebebi öne sürülerek bir daha sonraki duruşma tarihi 4 Ocak’a kadar yurt dışı yasağı ve haftada bir imza atma kaidesiyle tahliye edildi.

NE OLMUŞTU

Gülen, “silahlı terör örgütü kurma ve yönetme” suçlamasıyla da tutuklu bulunuyor ve 22.5 yıl mahpus istemiyle yargılanıyor.

Erzurum’da S.Ö. isimli 15 yaşındaki bir küçük kıza 84 kişi tarafınca tecavüz edilmesine dair evrak bir daha açıldı ve davası görülüyor. Fethullah Gülen’in kardeşi Seyfullah Gülen’in ve yeğenlerinin de kuşkulu olduğu soruşturma evrakının üstü AKP-Cemaat iştirakiyle örtülmüştü. Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan, “Mahrem” isimli kitaplarında bu utanç belgesinin tüm detaylarını yazmıştı.

Utanç davasında, ölen Seyfullah Gülen için takipsizlik sonucu verilirken, firari oğulları Ammar Gülen ile Selahaddin Gülen’in de ortalarında bulunduğu 12 sanığın, 57 yıla kadar mahpusu istendi. Sanıkların “çocuğun zincirleme biçimde nitelikli cinsel istismarı” cürmünden 30-42 yıl kadar, “kişiyi hürriyetinden mahrum kılma” hatasından ise 4,5 yıldan 15 yıl 9 aya kadar mahpusu istendi.

GÜLEN’İN YEĞENİ SUÇLAMAYI REDDETTİ

S.Ö.’nün sözlerine yer verilen iddianamede; mağdurun, Selahaddin Gülen’in, konutlarında anal yoldan kendisiyle bağlantıya girdiğini söylemiş olduği öğrenildi. 12 Aralık 2012’de alınan tabirinde suçlamaları kabul etmeyen Selahaddin Gülen, “S. komşum olur, kendisi ile samimiyetim ve duygusal yakınlığım yok. S.’nin diğerleri ile bağa girdiğini ve adamların onu alıp köy dışarısına götürdüğü tarafında duyumlarım var. Lakin ben bağa girmedim. 2007 yılında okullar tatil olunca İstanbul’a oradan Edremit’e gittim. Okullar açılmadan 15-20 gün evvel Erzurum’a döndüm. S. ile telefonla hiç görüşmedim. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

TELEFON SİNYALİ ERZURUM’DAN ÇIKTI

İddianamede yeninden HTS kayıtları incelenen Selahaddin Gülen’in 15 Ağustos 2007 ile 1 Aralık 2007 içinde baz bilgisinin Erzurum’u gösterdiği vurgulandı. 2007 yılında okulların 17 Eylül’de açıldığının anımsatıldığı iddianamede, bu sebeple Selahaddin Gülen’in tabirinin gerçeği yansıtmadığı vurgulandı. İddianamede, “Selahaddin Gülen’in mağdure S. ile birkaç defa anal yoldan alakaya girdiği, rızaen cinsel bağa girmiş olsa dahi kabahat tarihi itibariyle yaşının küçük oluşu niçiniyle şüpheliye isnat olunan zincirleme biçimde çocuğun cinsel istismar kabahatinin kuşkulu istikametinden oluştuğunun anlaşıldığı” denildi.

ODUNLUKTA TECAVÜZ ETMİŞ

Selahaddin Gülen’in açık adresinin tespit edilemediğine değinilen iddianamede, ağabeyi Ammar Gülen’in 2 Kasım 2015’de Atatürk Havalimanında yurt dışına çıktığı ve tekrar dönmediği bildirildi.

S.K., Samanyolu TV ana haber spikeri olan “Kemal” olarak tanınan Kevser Gülen’in küçük kardeşi olan Ammar Gülen’in de meskenlerinin odunluğunda kendisi ile anal yoldan ilgiye girdiği tarafındaki sözüne iddianamede yer verildi.

YEĞENE KIRMIZI BÜLTEN

Birinci defa yargılanmasına başlanan tutuksuz sanıkların 10’u duruşmada hazır bulunurken, firari olan Gülen kardeşler, katılmadı. Sanıklar tümü üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti, Gülen’in firari yeğenleri Selahaddin ve Ammar Gülen hakkındaki yakalama buyruklarının devamına karar verdi. Sanık Selahaddin Gülen hakkında ayrıyeten ‘kırmızı bülten‘le arama sonucu çıkarılmasına hükmeden heyet, mağdur S.Ö.’nün tabirinin alınması için mahkemede hazır edilmesini kararlaştırarak duruşmayı erteledi.

SAVCI, HAKİM, POLİS FETÖ’CÜ ÇIKTI

Öte yandan o devir Gülen’in kardeşi ve yeğenlerinin tecavüz davasının kapatılması için geçersiz evrak düzenleyen ve nazaranvi berbata kullanan 16 polis memurunun ise Erzurum 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde yargılamaları bugüne kadar devam ediyordu.

Utanç evrakını kapatan devrin Başsavcıvekili Taner Aksakal ile beraat sonucu veren 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi Lideri Erol Ofluoğlu, FETÖ üyesi oldukları savıyla meslekten ihraç edildi.