Sanayi Bakanı: İstanbul fetret devri yaşıyor

kunteper

Member
AK Parti AR-GE ve Eğitim Başkanlığı’nın Sancaktepe’de düzenlediği ‘Teşkilat Akademisi’nde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank konuştu. Varank, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirirken İstanbul için, “Fetret periyodu yaşıyor” sözlerini kullandı.

‘İSTANBUL FETRET PERİYODU YAŞIYOR’

Programda konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Biz bu kadim kenti devraldığımızda; çöp dağlarından, hava kirliliğinden, pis kokulardan geçilmiyordu. Tayyip Erdoğan geldi, İstanbul’u hezimet kenti olmaktan çıkarıp hizmet kenti haline getirdi. Bu kentin tüm sokaklarında, caddelerinde bizim emeğimiz, bizim sıkıntımız, bizim çabamız var. Bu kente kazandırılan tüm büyük hizmetlerde bizim alın terimiz, bizim başkanımızın imzası var. Ancak ne yazık ki bu kent şu anda adeta bir fetret devri yaşıyor” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NU ELEŞTİRDİ

Varank, kelamlarına CHP Başkanı Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek sürdürdü: “Pandeminin başından bu yana tam 700 bin vatandaşımız endüstride iş buldu. Hani beyefendi diyor ya muhtarlara birer özel kalem atasak işsizlik biter. Aşikâr ki sayın Kılıçdaroğlu, çarpım tablosu işlenirken okulu asmış. O yüzden ben onun anlayacağı lisandan anlatayım. Türkiye’de muhtar sayısı 50 bin. Yani hepsine birer özel kalem müdürü atasanız 50 bin şahsa iş bulmuş olursun. Ancak bakınız sadece koronavirüs vaktinde, endüstride iş bulan vatandaşımız 700 bini aştı. Bu ne demek Kılıçdaroğlu’nun çılgın projesinden 14 kat daha fazla iş demek.” (DHA)