Saadet Partisi’nden Cübbeli Ahmet yansısı: Cübbesini çıkarırsa, tekrar diğerini aldatamaz

kunteper

Member
Kamuoyunda ‘Cüppeli Ahmet’ diye bilinen Ahmet Mahmut Meşhur’un, HDP’ye oy veren seçmenler için “Bunların (HDP) ne Marksist Leninist ne dinsiz siyoniste çalıştığı anlatılamıyor mu, ben anlamadım ya. Bu Müslümanlar nasıl bunlara rey verebilir. Yüzde 12 nasıl çıkar ya? Bu ne dinsizliktir ya? Ne arıyorsun abi? Durumların neresinden tutalım. Allah bu millete rahmet nazarıyla bakar mı?” demesine reaksiyonlar sürüyor. Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın da, temaslarda bulunmak üzere gittiği Diyarbakır’da gazetecilerin hususa ait sorusu üzerine “”İnsanlarımız okusunlar. Süleyman Peygamberle bir güvercin içinde kıssa vardır. Öykünün sonunda bir avcının kendisine yapmış olduğu eziyetin karşılığında kısas olarak güvercin der ki; ‘Cübbesini çıkarırsa, tekrar diğerini aldatamaz, inandıramaz’. Bu kadar gereksiz ve bu kadar gereksiz açıklamalar, elbet hiç bir insanımız tarafınca makbul ve makul karşılanamaz” dedi.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısını da eleştiren Aydın, “Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini kabullenemeyiz, gerçek bulamayız, onaylayamayız. Saadet Partisi olarak öteden beri temel şiarımız, çatışma değil diyalog, savaş değil barış. Diyalogla çözülemeyecek hiç bir sorun yoktur” açıklamasında bulundu.

28 ŞUBAT niye OLDU?

Aydın, Türk siyasi tarihine “postmodern darbe” olarak geçen 28 Şubat sürecine ait de değerlendirmelerde bulunarak, şunları söylemiş oldu:

“28 Şubat, altını kalın biçimde çizerek söz ediyorum, Türkiye’nin dış siyasette bağımsız hareket etme iradesini ortaya koymasından dolayı olmuştur. 28 Şubat, Türkiye’nin maddi kalkınma açısından kendi bağımsız adımlarını atmaya başladığı için olmuştur. Ve Kürt sorununu bir kısım dış güçlerin telkinleriyle ve siparişleriyle değil Türkiye kendi iradesiyle çözme iradesini ortaya koyduğu için yapılmıştır.” (HABER MERKEZİ/AA)