Rusya saldırırsa ne yapacağını deklare etti

kunteper

Member
ABD Lideri Joe Biden, Rusya’nın Ukrayna’ya hücum ihtimalini bir daha tehdit içeren bir konuşmayla eleştirdi.

Joe Biden, mümkün işgalin ABD’deki güç piyasası ve fiyatları etkileyebileceğini, bu niçinle piyasa üstündeki baskıyı azaltmak ve artan fiyatları dengelemek için gerekli adımların atıldığını belirtti.

Joe Biden, “Rusya saldırırsa, bu onların seçimi olacaktır. Taarruzun Rusya için bedeli yüksek olacaktır. İşgale uzun vadeli yaptırımlarla karşılık vereceğiz. NATO topraklarını tüm gücümüzle koruyacağız” diye konuştu.

ABD Lideri, “II. Dünya Savaşı bir zorunluluktu lakin Rusya, Ukrayna’ya saldırırsa bu sebepsiz bir savaş olacak” dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı’nın bugün askeri birliklerin Ukrayna hududu yakınındaki mevzilerden uzaklaştığını duyurduğunu anımsatan ABD başkanı, “Bu yeterli olur, ancak çabucak hemen bunu doğrulayamıyoruz. Rus askerlerin üslerine döndüğünü çabucak hemen teyit edemiyoruz” diyerek değerlendirmelere bakılırsa, epey sayıda Rus askerinin “hala tehdit edici mevkilerde” bulunduğunu sav etti.

Joe Biden, “İşgal mümkünlüğü devam ediyor” dedi.

“RUSYA VATANDAŞLARI, SİZ BİZİM DÜŞMANIMIZ DEĞİLSİNİZ”

Putin’e “yüksek seviyeli diplomasiye hazır olduğunu dediğini” aktaran Joe Biden, “Washington’un hem NATO birebir vakitte Rusya için eşit biçimde uygulanabilir yeni bir silah denetim önlemlerini” önerdiğini deklare etti.

“Başlangıcından beri söylemiş oldum, ABD her türlü olasılığa hazırdır” diyen Joe Biden, “Putin ile diplomasiye devam için mutabık kaldık, diplomatik eforlarımız devam edecek. Rusya halkı bizim düşmanımız değil” sözlerini kullandı.

Joe Biden, “Ne yapmadığımız konusunda açık olmama müsaade verin. ABD ve NATO, Rusya’ya tehdit değil. Ukrayna Rusya’yı tehdit etmiyor. ABD ve NATO’nun Ukrayna’da füzeleri yok. Oraya füze konuşlandırma planımız yok” sözünü kullandı.

ABD’nin Rus halkını amaç almadığını ve Rusya’yı istikrarsızlaştırmayı amaçlamadığını kaydeden Joe Biden, “Rusya vatandaşları, siz bizim düşmanımız değilsiniz. Ukrayna’yla kanlı ve yıkıcı savaş istediğinize de inanmıyorum” dedi.