Resmi Gazete 1 Ekim 2021 | Resmi Gazete bugünün kararları

Melek

Global Mod
Yetkili
Global Mod
Günlük olarak yayınlanan Resmi Gazete sayıları, vatandaşlar tarafınca yakından takip ediliyor. Bugünün Resmi Gazete kararları nelerdir? sorusu gündemde yer alıyor.

Yasama kısmı kanunları, yürütme ve yönetim kısmına ait gelişmeler, yargı kısmı kanunları ve günün ilanları Resmi Gazete’de yer alıyor.

Türkiye için değerli bir epey yeni yönetmelik, karar ve bildirimlerin yer aldığı 1 Ekim 2021 Cuma tarihindeki ve 31615 sayılı Resmi Gazete’nin detayları muhakkak oldu.

Pekala, 1 Ekim 2021 Cuma Resmi Gazete sayısında neler var? İşte, 1 Ekim 2021 Resmi Gazete kararları…

1 EKİM 2021 RESMİ GAZETE

YÜRÜTME VE YÖNETİM KISMI

MİLLETLERARASI ANDLAŞMALAR

–– Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Paraguay Cumhuriyeti Hükümeti içinde Dostluk ve İşbirliği Mutabakatının Onaylanması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 4540)

–– Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti içinde Sıhhat Alanında Hibe Yapılmasına Dair Mutabakatın Yürürlüğe Girmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 4541)

–– Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Uğraş Mukavelesi Sekretaryası içinde Ankara Teşebbüsünün Uygulanmasına Ait Muahede ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Çaba Kontratı Sekretaryası içinde Ankara Teşebbüsünün Uygulanmasına Ait 4 Nisan 2016 Tarihinde Bonn’da İmzalanan Muahedeyi Değiştiren Protokolün Onaylanması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 4542)

–– Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Çad Cumhuriyeti Hükümeti içinde Teknik ve Kalkınma İşbirliği Protokolünün Onaylanması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 4543)

–– Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Çad Cumhuriyeti Hükümeti içinde Hidrokarbonlar ve Güç Alanında İşbirliğine Ait Mutabakat Zaptının Onaylanması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 4544)

CUMHURBAŞKANI KARARLARI

–– Karabük İli Hudutları İçerisinde Tesis Edilecek Olan ve Kamulaştırma ayrıntıları ve Güzergâhı Gösterilen “Safranbolu TM-Eflani DM Güç Nakil Hattı”nın İmali Emeliyle Kimi Taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafınca Çabuk Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 4545)

–– Ankara İli Hudutları İçerisinde Tesis Edilecek Olan ve Kamulaştırma ayrıntıları ve Güzergâhı Gösterilen “Edige KÖK-Deliler Güç Nakil Hattı”nın İmali Gayesiyle Birtakım Taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafınca İvedi Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 4546)

–– Manisa İli Hudutları İçerisinde Tesis Edilecek Olan ve Kamulaştırma ayrıntıları ve Güzergâhı Gösterilen “Mahmutlar DM-Çataloluk DM Güç Nakil Hattı”nın İmali Gayesiyle Kimi Taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafınca Tez Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 4547)

–– Manisa İli Hudutları İçerisinde Tesis Edilecek Olan ve Kamulaştırma ayrıntıları ve Güzergâhı Gösterilen “Kovancı Karapınar Mevkii TR 2 Güç Nakil Hattı”nın Üretimi Hedefiyle Kimi Taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafınca Çabuk Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 4548)

–– Gaziantep İli Sonları İçerisinde Tesis Edilecek Olan ve Kamulaştırma ayrıntıları ve Güzergâhı Gösterilen “1G2001 Burç Esentepe Güç Nakil Hattı”nın İmali Emeliyle Kimi Taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafınca Tez Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 4549)

–– İstanbul İli, Gönnazarann İlçesi Sonları İçerisinde Tesis Edilecek Olan Trafo Binasının İmali Maksadıyla Kamulaştırma ayrıntıları ve Pozisyonu Belirtilen Taşınmazın Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafınca İvedi Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 4550)

–– İstanbul İli, Avcılar İlçesi Sonları İçerisinde Tesis Edilecek Olan Trafo Binalarının Üretimi Emeliyle Kamulaştırma ayrıntıları ve Pozisyonları Belirtilen Taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafınca İvedi Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 4551)

–– İstanbul İli, Sarıyer İlçesi Sonları İçerisinde Tesis Edilecek Olan Trafo Binalarının İmali Emeliyle Kamulaştırma ayrıntıları ve Pozisyonları Belirtilen Taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafınca İvedi Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 4552)

–– Bolu İli, Merkez İlçe Sonları İçerisinde Bulunan Akkaya Travertenleri Doğal Sit Alanının Muhafaza Statüsünün bir daha Kıymetlendirilmesi kararında, Hudut ve Koordinatları Gösterilen Alanların Kesin Korunacak Hassas Alan Olarak Tescil ve İlan Edilmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 4553)

–– Bartın İli, Amasra İlçesi Sonları İçerisinde Bulunan Amasra Doğal Sit Alanının Müdafaa Statüsünün bir daha Kıymetlendirilmesi kararında, Hudut ve Koordinatları Gösterilen Alanların Kesin Korunacak Hassas Alan Olarak Tescil ve İlan Edilmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 4554)

–– İstanbul İli, Sarıyer İlçesi Sonları İçerisinde Bulunan Hacıosman Bayırı Caddesi ve Etrafı Doğal Sit Alanının Müdafaa Statüsünün bir daha Kıymetlendirilmesi kararında, Hudut ve Koordinatları Gösterilen Alanın Kesin Korunacak Hassas Alan Olarak Tescil ve İlan Edilmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 4555)

–– İstanbul İli, Adalar İlçesi Sonları İçerisinde Bulunan Sedef Adası Etabı Doğal Sit Alanının Müdafaa Statüsünün bir daha Kıymetlendirilmesi kararında, Hudut ve Koordinatları Gösterilen Alanların Kesin Korunacak Hassas Alan Olarak Tescil ve İlan Edilmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 4556)

–– İstanbul İli, Adalar İlçesi Hudutları İçerisinde Bulunan Kaşık Adası Etabı Doğal Sit Alanının Müdafaa Statüsünün bir daha Kıymetlendirilmesi kararında, Hudut ve Koordinatları Gösterilen Alanın Kesin Korunacak Hassas Alan Olarak Tescil ve İlan Edilmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 4557)

–– Kayseri İli, Bünyan ve Sarıoğlan İlçeleri Sonları İçerisinde İlan Edilen Tuzla-Palas Gölü Kesin Korunacak Hassas Alanının Sonlarının Değiştirilmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 4558)

–– İsviçre Konfederasyonu yahut Lihtenştayn Prensliği Menşeli Kimi Eserlerin İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 4559)

–– İthalat Rejimi sonucunda Değişiklik Yapılmasına Ait Karar (Karar Sayısı: 4560)

–– 193 Sayılı Gelir Vergisi Kanununun Süreksiz 67 nci Hususunda Yer Alan Tevkifat Oranları Hakkında Karar (Karar Sayısı: 4561)

–– Özelleştirme Yönetimi Başkanlığı ile İlgili Karar (Karar Sayısı: 4562)

YÖNETMELİKLER

–– İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

–– Abdullah Gül Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve İmtihan Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

–– Iğdır Üniversitesi Daima Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği

BİLDİRİM

–– İsviçre Konfederasyonu yahut Lihtenştayn Prensliği Menşeli Birtakım Eserlerin İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanmasına Ait Bildiri

KONSEY KARARI

–– Güç Piyasası Düzenleme Şurasının 30/09/2021 tarihindeki ve 10449 Sayılı sonucu

YARGI KISMI

ANAYASA MAHKEMESİ KARARLARI

–– Anayasa Mahkemesinin 10/12/2020 tarihindeki ve E: 2016/144, K: 2020/75 Sayılı sonucu

–– Anayasa Mahkemesinin 16/6/2021 tarihindeki ve 2018/23565 Müracaat Numaralı sonucu

–– Anayasa Mahkemesinin 29/6/2021 tarihindeki ve 2018/30939 Müracaat Numaralı sonucu

İLÂN KISMI

a – Yargı İlânları

b – Artırma, Eksiltme ve İhale İlânları

c – Çeşitli İlânlar

– T.C. Merkez Bankasınca Belirlenen Döviz Kurları ve Devlet İç Borçlanma Senetlerinin Günlük Pahaları