Perinçek “Abdülhamid’i savundun” tartışmasının arka planını anlattı

kunteper

Member
Bir televizyon programına konuk olan Vatan Partisi Genel Lideri Doğu Perinçek, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

yıllar evvel gazeteci Mehmet Ali Birand’ın sunduğu 32. Gün programında Ertuğrul Kürkçü ile yaşadığı Abdülhamid polemiği de sorulan Perinçek, “Tartıştığımız sırada, Irak’ın kuzeyinde ‘Kürdistan’ ismiyle ikinci İsrail Devleti kuruluyordu. PKK onları destekliyordu. Tartışma oradan koptu” dedi.

“O SENARYOYU BİRAND HAZIRLADI”

Tartışmanın temelinde ABD olduğunu belirten Perinçek, “O program evvelinde hazırlanmıştı. Mehmet Ali Birand o senaryoyu hazırladı. ‘Bu şahısları karşıma oturtuyorsan edepli bir tartışma zor’ dedim. Korkmadığım için ikiye tek bulunmasına karşın programa gittim” formunda konuştu.

“KÜRKÇÜ’NÜN ABDÜLHAMİD’İ SAVUNMASI, KİMLİĞİNE TERS”

Oradaki çarpışmanın aslında Türkiye ile ABD içinde olduğunu savunan Perinçek, kelamlarını şöyleki sürdürdü:

“Kürkçü, PKK’nın tayin ettiği bir vekil. Arkadaşlarını satıp samanlığa kaçan bir insan. Husus Abdülhamid’i savunmak değildi yani, o onun bir kesimi. 12 Mart periyodunda sosyalist olmaktan pişman olduğunu söylemiş oldu. Abdülhamid’i de savundu. Hata mu? Değil fakat onun kimliğine, devrimciliğine zıt bir olay. O tartışmanın orasında onları söylemek zorunda kaldım.”