Pakdemirli’nin danışmanı Barata: 4 ay mahpusta kaldım, hakkımda 7 dava var

kunteper

Member
Orman yangınları sırasında tenkit oklarının yöneldiği Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin danışmanı Arif Barata, kabahat kaydı olduğu savlarına karşılık verdi.

Sözcü’de yer alan habere nazaran, hakkında 47 cürüm evrakı olduğu belirtilen Barata, 12 yıl evvel ihaleye fesat karıştırmak cürmünden 4 ay cezaevinde yattığını ve hakkında hala devam eden 7 farklı dava bulunduğunu söylemiş oldu ve “Ama karanlık hiç bir şeyim yok. İsimli sicil kaydım yok” dedi.

Arif Barata, hakkında devam eden davaların içeriğinin de ‘alacak’, ‘ihaleye fesat karıştırma’, ‘ortaklığın giderilmesi’, ‘ön alım’ ve ‘yürütmeyi durdurma’ olduğunu söylemiş oldu.

‘FETÖ’CÜLERİN OPERASYONU’

Barata, ihaleye fesat karıştırma davası için, “2009’da FETÖ’cülerin operasyonu kararı, yanımda çalışan birinin 34 metrekarelik meskeninin satışı niçiniyle 4 ay cezaevinde kaldım. Cezaevine girdiğim devir isimli tatile denk geldi. İsimli tatilin akabinde birinci duruşmada özgür kaldım” bilgisini verdi.

Barata, şöyleki devam etti: “Meclis üyesi oldum. Vilayet Yönetim Konseyi üyesi oldum. Vilayet Yönetim Hizmet Birliği’nde bakılırsav aldım. Geçmişimde isimli sicilime işlenmeyen bir durum olmadı. Yanlış hiçbir şeyim yok. AK Parti üyesiyim. Siyasetçiyim. Bakan (Bekir Pakdemirli) beyefendiyle, alanda çalışıyoruz. Siyaseten dayanak veriyorum. Türkiye Jokey Kulübü’nden de maaş alıyorum. 3 kız çocuğu babasıyım. Hakkımdaki haberi (bilinçli, karalama kampanyası çerçevesinde yaptınız) asla diyemem. Burada bir yerde kopukluk olmuş. Savlar fazlaca ürkütücü.”

Bakanı Bekir Pakdemirli’nin danışmanı Metin Çamlı’nın da 64 kabahat kaydının bulunduğu, resmi evrakta sahtecilikten 1 yıl mahpus yattığı öne sürülmüştü.