Özgür Özel: Kapıyı kırdım, o günden beri stüdyoya giremedik

kunteper

Member
Siyasette 15 Temmuz gecesi kapı kırma açıklamaları peş peşe geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bugün Yeni Şafak gazetesinde yayınlanan açıklamasında, “Meclis Ana Salonu’nun anahtarlarını istedik. Anahtar getirdiler lakin açamadık salonu. daha sonra öteki anahtarlar geldi o da açmadı. daha sonra omuzumla Meclis’in kapısını kanırttım. Aklıma ‘Meclis’in kapısını kırdı’ derler geldi ve durdum. daha sonrasında kapıyı açıp Meclis’e girdik” derken CHP Küme Başkanvekili Özgür Özel ise, “kapıyı kırdığını” deklare etti. Özel TBMM’nin dün yapılan ve HDP’li Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş’un yönettiği oturumunda tutanaklara nazaran 15 Temmuz gecesi ile ilgili anısını şöyleki anlattı:

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) – Şahıs devletinin yaptığı, parti devletinin yatığı bir sürprizle karşı karşıyayız. Bugün de TRT idare şurası değişikliği yapıldı. O denli ki evvel idare heyetini 7’den 9’a çıkarıyorlar, daha sonra tekrarlanmış gazete bastırarak da oraya yeni bakılırsavlendirmeler yapıyorlar, yeni koltuklar yaratıyorlar, o koltuklara yandaşları oturtuyorlar. Natürel, bugün TRT F tipi yapılanmadan çabucak hemen kurtulmuşken öbür bir F tipi yapılanmanın, Fahrettin Altun’un TRT üzerine kurduğu tahakkümün ve pelikan sürüsünün TRT’ye çöküşünü yaşamaktadır. Bunların ortasında hayli çeşitli isimler vardır fakat Hilal Kaplan Öğüt üzere bugünkü F tipi yapılanmanın oturttuğu, geçmiş F tipi yapılanmaya övgü tertip, övgü sistem cumhuriyetle, kazanımlarıyla problemleri olan…

(Mikrofon otomatik aygıt tarafınca kapatıldı)

LİDER – Buyursunlar Sayın Lider.

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) – …her muhalif siyasetçiye ağzına geldiği kelamı söyleyen, bugünkü Adalet ve Kalkınma Partisinin Genel Lideri haricinde burada kümesi bulunan bütün partilerin genel liderlerine saldıran, geçmişte saldırmış ve bugün saldırmakta olan bir troliçeyi, trollerin kraliçesi troliçeyi oraya atadılar. Bu ayıp, Cumhurbaşkanlığı idare sistemine de, bu yeni rejime de yakışan bir ayıptır, tam da nasıl bir rejim ortasında olduğumuzu gösteren bir ayıptır. TRT, kamu yayıncılığını terk etmiştir. Hepimizin vergilerinden ödenen, vatandaşın bandrolüyle ödenen maaşları, bu biçimdesine trollere, bu biçimdesine SETA’ya, pelikan yapılanmasına arpalık hâline getirilmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi 2’nci partidir, ana muhalefet partisidir.

LİDER – Buyurunuz efendim.

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) – İktidar partisinin küme konuşmaları a’dan z’ye, baştan sona verilmektedir, bizimki 11 ila 14 dakika, öteki muhalefet partileri de o denli ancak MHP’ninki tam verilmektedir, HDP’nin de hiç verilmemektedir. Nasıl bir kurumdur ki bu, neye göre yapıyorsunuz? Sandalye sayısına nazaranyse, orayı bir saat verenin, Cumhuriyet Halk Partisi 40 dakika vermesi lazım, buna nazaran oranlanacak lakin MHP ile AKP tam, geri kalanlar hayli düşük ya da hiç; bu nasıl kabul edilebilir, nasıl izah ediyorlar?

15 Temmuza geldiğimizde, bir 15 Temmuz anımı paylaşayım Sayın Lider: Evvel burada karşı çıktık, daha sonra, bombalardan daha sonra sığınağa indik. Sığınak, sığınak değilmiş aslına bakarsan, bir bodrum katı. Su yok, 3 arkadaş su bulmaya çıktık karanlıkta. Meclis Liderimizin bir muhafaza müdürü tanım etti nerede bulabileceğimizi.

LİDER – Devam ediniz efendim.

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) – “Lokantadan evvelki, sağdaki son kapı.” dedi, karanlıkta el yordamıyla kapıyı bulduk, kapalı doğal, suya ulaşacağız diye kapıyı kırdık, içeri girdik TRT stüdyosu varmış, şaştım kaldım, beş yıldır milletvekiliydim, birinci kere stüdyoyu gördüm. Depo bir kapı ilerideymiş, suyumuzu aldık geldik. Sonraki gün TRT o stüdyoya çağırdı beni, dedi ki: “hiç bir şey eskisi üzere olmayacak.” O günden bugüne daha o stüdyoya hâlâ girmedik. Darbe gecesi her insanın aklı başına geliyor ancak sonrasındasında bir daha birebir antidemokratik tavırlar sürüyor.

Darbenin 5’inci yıl dönümü yarın. 251 şehidimizi rahmetle anıyoruz, 2.196 gazimize minnetlerimizi sunuyoruz. O gece kapalı Meclisin açılış davetini yapıp, buraya gelip, burada “fevkaladenün fevkaladesü” diye nitelendirilen o oturumu yapıp, darbeye karşı amaç olmayan, ışıkları kapalı olduğu için amaç olmayan…

LİDER – Buyurunuz Sayın Özel.

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) – …Meclisin gaye hâline gelmesini ve kendi canlarını yok sayan bütün milletvekillerimizi, burada bir arada bulunduğumuz arkadaşları bir kere daha hürmetle selamlıyoruz. Lakin 15 Temmuza Mecliste kümesi bulunan bütün partiler direnmişken, 15 Temmuzu araçsallaştırıp 20 Temmuzda Meclisin yasama yetkisini Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Konseyine alarak ilan edilen OHAL’de; FETÖ’yle mücadale bir yana, ne kadar muhalif örgüt var ise, o, FETÖ’cülerle çaba için alınan yetkiyi partiler üzerinde, dernekler üzerinde, akademi üzerinde, gazeteler üzerinde kullanıp kendi sivil darbesini gerçekleştirenleri, OHAL’e sığınıp Anayasa değiştirenleri ve OHAL’siz seçim yapamayanları tarih önünde hatırlatıyoruz.

Yarın Meclis kapalı, bu kürsüde niye özel oturum yok? Sonraki gün vardı, öbür yıl vardı.

LİDER – Buyurunuz Sayın Lider.

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) – Ancak 15 Temmuzla yüzleşme noktasına gelindiğinde; mesela, Darbe Araştırma Komitesi raporu ortadan kaldırılmış, her rapor var, o yok. Nerede? Meclis Liderinden yazılı istedik en son. Ve o raporda üç ay kâfi mi? Dopingi araştırana üç ay yetmiyor, bir ay ek müddet; tabibe karşı, sıhhat çalışanına karşı şiddete yetmiyor; Aromatik Bitkileri Araştırma Komitesine yetmiyor, 15 Temmuzu Araştırma Komitesine Cumhurbaşkanı üç gün evvel talimat veriyor: “Süreleri doldu, raporu versinler.” Ek müddet istemiyorlar, gerçekleri gizliyorlar; MİT Müsteşarını çağırırlar, gelmez; periyodun Genelkurmay Lideri çağrılır, gelmez. Bu sis perdesi bir biçimde ortadan kalkacak; bir öbür perde kapanacak, bu sis perdesi açılacak Sayın Lider; gelecek seçimlerde seçmen kabine girecek, perdeyi çekecek, bu sis perdesini de açacak. Daima birlikte bu biçimde gerçekleri öğreneceğiz.

Teşekkür ediyorum Sayın Lider. (CHP sıralarından alkışlar)

LİDER – Lakin suya ulaştınız en son, o değerli efendim. (Gülüşmeler)