Öğrenciler sokakta yatarken yurt binası kimlere teslim edildi… Odatv’ye bilgileri anlattı

kunteper

Member
Üniversitelerin açılmasıyla birlikte, öğrencilerin yurt bulamaması ülke gündeminin ön sıralarında tartışılmaya devam ediliyor.

Öğrenciler parklarda “barınamıyoruz” diyerek aksiyon yaparken, AKP yöneticileri de ülkede yurt sorunu olmadığını ileri sürüyor.

Ordu’da yaşananlar ise, tartışmayı öteki bir boyuta taşıdı.

EMNİYETTEN ULUSAL EĞİTİM’E ULUSAL EĞİTİM’DEN İLİM YAYMA CEMİYETİNE…

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ordu’nun Altınordu ilçesinde Emniyet’e ilişkin bir binanın Ulusal Eğitim Bakanlığı’na verildiğini, Bakanlığın da bu binayı AKP’ye yakın bir vakfa tahsis ettiğini söylemiş oldu. Adıgüzel, binanın tadilatının da AKP’li Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafınca yapıldığını deklare etti.

Adıgüzel, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin öbür şahıslarından yurt yapmak için bina kiraladığını bu kiralama için de 350 bin TL harcadığını kaydetti. CHP’li Adıgüzel, “Kiralanıp ayda 350 bin TL kamu kaynağı kullanılırken kamunun elindeki bu bina cemaate devredilmiş” tabirlerini kullandı.

BİNANIN TADİLAT İŞİ DE İLİM YAYMA’NIN LİDERİNE VERİLDİ

Odatv’ye konuşan Adıgüzel şu sözleri kullandı:

“Bize gelen bilgilere nazaran Vilayet Ulusal Eğitim’de inşaat işlerinden sorumlu Müdür Yardımcısı, AKP’den milletvekili aday adayı olduğu periyotta fotoğraflarda ve görüntülerde yanından hiç ayrılmadığı sabit olan kişi inşaat firması sahibi olan İlim Yayma Cemiyeti vilayet lideri. Bir bakıyoruz ki Ordu vilayetinde ulusal eğitimin tüm inşaat işleri de bu bireye verilmiş. Kendisi inşaatçı lakin devredilen binanın tadilatı da belediyeye yıkılmış.”

ULUSAL EĞİTİM’İN İNŞAAT İŞLERİ DE BİREBİR BİREYE

Ordu’da yaşananları Meclis gündemine taşıyan CHP’li Adıgüzel, hem İçişleri Bakanlığı birebir vakitte Ulusal Eğitim Bakanlığı’na soru önergesi verdi.

Adıgüzel, şu soruları yöneltti:

•Altınordu İlçesi Düz Mahalledeki daha önce Vilayet Emniyet Müdürlüğü’nün Çarşı Polis Karakolu olarak kullandığı bina evvel emniyetten Ulusal Eğitim’e, Ulusal Eğitim’den de İlim Yayma Cemiyeti isimli derneğe devredildiği ya da kiralandığı hakikat mudur?

•Buranın ön cephe ve tadilat işlerinin Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafınca yapıldığı hakikat mudur?

•Şayet yanlışsız ise, esasen inşaat firması sahibi olan İlim Yayma Cemiyeti Vilayet Liderinin tadilat işini belediyeye yıkmasının izahı nedir?

•İnşaatlardan sorumlu Vilayet Ulusal Eğitim Müdür Yardımcısı Adil Günay bakılırsav yaptığı müddette (2014-2021) 2018 genel seçimlerinde AKP’den milletvekili aday adayı olmuştur. Bütün seçim seyahatlerinde fotoğraflarla ve görüntülerle sabit olmak üzere İlim Yayma Cemiyeti Vilayet Lideri Ahmet Yavuz yanında yer almıştır. Adil Günay, nazaranvine döndükten daha sonra Vilayet Ulusal Eğitim’de inşaat işlerinden sorumlu bakılırsavi çerçevesinde bütün Ulusal Eğitim inşaat işlerini direkt teminle bu İlim Yayma Cemiyeti Vilayet Liderinin firmasına vermesi ahlaki midir? Bu hususta bir inceleme başlatmayı düşünüyor musunuz?

•Nihayet bu ilgiler ortadayken ve devletin kaynakları öğrenci yurdu temini için kiralama yolu ile özel şahıslara akarken, Emniyet’ten Ulusal Eğitim’e devredilen kent içerisindeki kritik noktadaki bu binanın değerlendirilmeyip İlim Yayma Cemiyeti’ne devredilmesinin izahı nedir?”