Odatv yazdı tabire çağrıldı

kunteper

Member
Ukrayna yetkililerini yaklaşık 5 milyon dolar dolandırdığı savıyla adliyeye sevk edilen gazeteci Hande Fırat’ın eşi Murat Özvardar, isimli denetim kararları uygulanarak özgür bırakıldı.

Askeri materyal alımı için anlaştıkları Türk iş insanları tarafınca 5 milyon dolar dolandırıldığını tez eden Ukrayna İçişleri Bakanlığı Bağlantı Lideri Volodymyr Krakovetsky’nin tabirini Odatv ortaya çıkarmıştı.

Müşteki (şikayetçi) olarak tabir veren Volodymyr Krakovetsky’nin birinci kelamları, gazeteci Hande Fırat’ın eşi Murat Özvardar’ın kendisine e-mail atarak Ukrayna elçiliğine gereksinimleri olan silah ve insani yardım gereçlerinin kendileri tarafınca tedarik edilebileceğini yazdığı olmuştu.

GÖZALTINA ALINMAYAN TEK KİŞİ HANDE FIRAT’IN EŞİ OLMUŞTU

Ukrayna İçişleri Bakanlığı Bağlantı Lideri Volodymyr Krakovetsky’nin sözünde şikayetçi olduğu şahıslar geçen Cuma günü Ankara’da gözaltına alındı. Lakin gözaltına alınmayan tek kişi ise gazeteci Hande Fırat’ın eşi Murat Özvardar olmuştu.

Dün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafınca tutuklama talebi ile Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen şüpheliler isimli denetim kararları uygulanmasına karar verilerek tutuksuz yargılanmak üzere hür bırakıldı.

Odatv’nin mevzuyu haberleştirmesinin akabinde ise Murat Özvardar’ın da gözaltına alınarak tabirine başvuruldu.

Adliyeye sevk edilen gazeteci Hande Fırat’ın eşi Murat Özvardar, isimli denetim kararları uygulanarak gece saatlerinde özgür bırakıldı.