Odatv peşini bırakmıyor: Fotoğrafın ucu Soylu’ya dokunuyor

kunteper

Member
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu içindeki “dişçi” polemiği siyaset kulislerin gündemi oldu.

Bakan Süleyman Soylu, “Kılıçdaroğlu, ‘Pensilvanya ile bir diş muayenesinde konuşmadım desin” diyerek seslenirken CHP cephesi “FETÖ’den kim medet umduysa kim FETÖ ile manzara verdiyse Allah belasını versin” kelamlarıyla cevap verdi.

Siyaset bu tartışmayı konuşurken CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir diş kliniğinde verdiği fotoğraf bir daha gündeme geldi.

KLİNİKTEKİ O FOTOĞRAF YİNE GÜNDEM

O fotoğraftaki kişi 2011’den 2018 yılın kadar Kılıçdaroğlu’nun danışmanlığını yapan Ali Arif Özzeybek’ti.

Diş tabibi olan Ali Arif Özzeybek, 2018 yılında CHP’den istifa ederek AKP’ye katıldı. AKP’nin Merkez Karar ve İdare Şurası Üyeliğine yedekten seçilen Ali Arif Özzeybek hem de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun danışmanlığını da yapıyor.

YENİ SORULAR

Tartışma bu fotoğrafla yeni bir boyut kazandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, A Haberde Melih Altınok’a “Kılıçdaroğlu, ‘Pensilvanya ile bir diş muayenesinde konuşmadım desin” kelamları “Şimdiki danışmanı olan Ali Arif Özzeybek’in kliniğinde mi oldu” sorusunu akıllara getirdi.

Bunun sebebi ise dişçi Özzeybek’in fotoğrafın çekildiği o periyot Kemal Kılıçdaroğlu’nun artık ise Süleyman Soylu’nun danışmanı olmasıydı.

Artık ortaya çıkan bir soru daha var; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu biçimde bir bilgiyi güvenlik üniteleri ve savcılıklarla paylaştı mı? Bu soru da siyasetin merak konusu oldu.

“DİŞÇİ” TARTIŞMA NASIL ÇIKTI

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Belediye liderlerimiz dinleniyor” kelamlarına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şu sözlerle karşılık vermişti:

“Kılıçdaroğlu’nu Türkiye Cumhuriyeti Devleti dinleseydi, Pensilvanya’yla konuştuğunu kaydederdi. bu biçimde bir şey yok desin. Pensilvanya’yla bir diş muayenesinde konuştuğumuzda ‘Yurtta barış, dünyada barış’ kelamını konuşmadık desin, ‘Diş muayenesine gitmedim’ desin.”

Süleyman Soylu’nun karşılık verirken ortaya attığı “dişçi” argümanı da tartışmaya yeni bir boyut kazandırmıştı.

Bu argümana da CHP kurmayları “Madem bu kadar argümanlı, hükümetin bakanı açıklasın. FETÖ’den kim medet umduysa kim FETÖ ile manzara verdiyse Allah belasını versin” kelamlarıyla karşılık vermişti.