Odatv “bataklık” bilgilerina ulaştı… Süleyman Soylu baltayı taşa vurdu

kunteper

Member
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun uyuşturucu ve cürüm gelirlerine yönelik cumhuriyet tarihinin en büyüğü olarak duyurduğu ‘Bataklık’ operasyonu soruşturması tamamlandı.

Bakan Soylu tarafınca duyurulan operasyon, 30 Haziran 2020’de başlatıldı. Operasyon kapsamında 9 ülkede faaliyet gösterdiği belirtilen örgütün önderleri Nejat Daş, Çetin bakılırsan, Halil Aslantaş ile birlikte 113 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden Daş, nazarann, Aslantaş ve 1 emniyet müdürü dahil 26’sı, tutuklanırken memleketler arası sularda nakliyat yapan gemilerde tonlarca uyuşturucu ele geçirildi.

BEŞ YÖNETECİ

Nejat Daş ve Çetin Gönen’in örgüt başkanı, 5 şüphelinin örgüt yöneticisi olarak yer aldığı iddianamede, 53 şüphelinin örgüt üyesi ve 13 şüphelinin ise örgüte üye olmamakla birlikte yardım eden durumda oldukları tabir edildi.

“GELİR AKLAMA”

Toplam 73 kuşkulu hakkında düzenlenen iddianame Ankara 33’ncü Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. İddianamede şüpheliler hakkında ‘çıkar maksatlı hata örgütü kurmak, yönetmek, üye olmak’ ve ‘uyuşturucu ticaretinden elde edilen geliri aklama’ hatalarından 28,5 yıldan 52 yıla kadar mahpus cezası istendi.

AYRINTILAR ODATV’DE

Odatv’nin öğrendiği bilgilere bakılırsa iddianamede, Organize cürüm örgütü başkanı olduğu teziyle hakkında soruşturma başlatılan Sedat Peker’in bahsetmiş olduğu Yeniköy Motors’un sahibi Nevzat Kaya için takipsizlik istendi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun argümanının bilakis iddianamede FETÖ de yer almadı. Bakan Soylu’nun Peker’in fotoğrafını gösterdiği operasyon ile ilgili Sedat Peker de iddianamede yer almadı.

İddianamede yer alan emniyet müdürünün eski Sultanbeyli Emniyet Müdürü Necmettin Yüksek olduğu sav edildi. Daş’ın, Koronavirüs niçiniyle getirilen şehirlerarası seyahat yasağını Yüksek’in tahsis ettiği makam aracıyla deldiği ortaya çıkmıştı. Daş’ın, emniyetin aracıyla Çorlu ve Edirne’ye giderek TIR’larla yurtharicinden getirilen uyuşturucu parasını elden teslim aldığı öğrenilmişti.

SOYLU NE DEMİŞTİ

“Bataklık Operasyonu” hakkında Bakan Soylu, “hemen çabucak başındayız. Bir tarafta memleketler arası bir kaçakçı, uyuşturucu baronu Çetin bakılırsan var, başka tarafta da senelerca bu işi yapan Nejat Daş denilen bir adam var. Sorunda FETÖ ağı, Sedat Peker, Çetin goren ve Nejat Daş var” tabirlerini kullanmıştı.

Peker’in argümanlarına karşılık vermek için 19 Mayıs 2021’de TRT canlı yayınına çıkan Soylu ekrana Peker ve Çetin bakılırsan’in fotoğrafını getirterek, “Çetin bakılırsan’in nasıl bir baron olduğunu anlatırsam yer yerinden oynar. Bunu biz yakaladık” diye konuşmuştu.

“2 BARON YAKALADIK”

Soylu operasyonla ilgili şunları söylemişti:

“Bataklık operasyonunun ortasında FETÖ var ve buna ulaştık. 2 uyuşturucu baronunu yakaladık. Bataklık operasyonu içerisinde biraz evvel resmi çıkanlar da var. Artık Kılıçdaroğlu diyor ki, ‘Kolombiya’dan şu kirli bilgi rotasını getirir misiniz?’ diyor. Bunun nasıl büyük bir baron olduğunu anlatırsam her insanın aklı şaşar. ‘Kolombiya’dan Türkiye’ye gelen’ dedi Kılıçdaroğlu. Bunu kim söylemiş? FETÖ firarisi Cevheri İnanç söylemiş. FETÖ’cülerin kaynağına binen bir ana muhalefet önderi olur mu? Bunu burada söylüyorum; bırakın bu ülkeye ihanet etmeyi, işimi yapamadığımı düşündüğüm an, 1 dakika koltukta kalan namussuzdur.”

PEKER NE DEMİŞTİ

Organize cürüm örgütü önderi olduğu teziyle hakkında soruşturma başlatılan Sedat Peker Bataklık Operasyonu ile ilgili şunları söylemişti:

“Ya bu dünyanın en büyük uyuşturucu operasyonu diye bir operasyon yaptın ya 1.5 sene falan evvel gazetelerde herkesi inandırdınız lüks otomobillerini falan gösterip. Lan dünyanın en büyük uyuşturucu operasyonunda yarım kilo uyuşturucu olmaz mı. Nerede bu uyuşturucu? Kadeşlerim, Allah aşkına dinleyin sayın savcılar kanıtlarıyla anlatacağım dinleyin. O operasyonda Nevzat Kaya diye şahıs var. Yeniköy Motors’un sahibi. Operasyondan 10 gün öncesine kadar kendi bindiği otomobilde Süleyman Soylu’nun oğlunun ihtisaslı plakası var. Yani Emniyet’ten oradan buradan geçer. Yani İçişleri Bakanı’nın ailesine ilişkin görünüyor plaka. Ve durdurulmaz. Ayrıcalık da benim üzere. Ben de o denli ayrıcalıklıydım. Artık küstüm benim ayrıcalıklarımı aldılar ellerimden. Küstüm ben onlara.”

5 MİLYON TEZİ

Bataklık Operasyonu ile ilgili 5 milyon dolar iddiasında bulunan Peker şunları öne sürmüştü:

“Operasyondan 10 gün evvel gidiyor, ‘Engin oğlum bu biçimde bu biçimde büyük bir operasyon olacak, bu ihtisası iptal etmemiz lazım.’ Tamam. Tarihine bakın operasyondan kaç gün evvel o Yeniköy Motors’un sahibi Nevzat Kaya’nın kullandığı araç plakasının ihtisası iptal edildi. 10 gün evvel. İki; telefon irtibatları Engin’le ne vakit kesildi? 10 gün evvel. Engin buna diyor ki, ‘5 milyon dolar verirsen seni bu evrakın ortasından çıkarabiliriz.’ O da diyor ‘kardeşim ben onlara iki otomobil sattım niçin para vereyim’ diyor. Anlamıyor. Tamam diyor. Operasyon oluyor bunu da alıyorlar. Bu cezaevinde, daha sonra karısı Engin’i arıyor. Ailece görüşüyorlar. Alışılmış bunlar dostlarına yapar en hoş özellikleri o. Biz onu epey severiz, lak boğ! Çok severiz boğ!’ Bu aslında Abdullah Öcalan’ın taktiğidir. Bunlar nereden öğrendi! Abdullah Öcalan’ı da bir gün anlatacağım size. O da başka bir sinema. O var ya o. Dünyanın en büyük uyuşturucu operasyonunda yarım kilo uyuşturucu olmaz mı? Bu Resul var. Bu operasyonu bir anlatayım bizimkiyle bağlayacağım. Ya o hadisede kaç yüz kişi gözaltına alındı hiç birinin Ankara ile hiç bir ilgisi yok. Sen Ankara’dan nasıl bu operasyonu yapıyorsun? Resul orada tamam. Bir de şey var, MASAK liderinin avukat eşi hakkında FETÖ soruşturması diye bir şey yapmışlar. Herkesi FETÖ’den tak tak tak. Adamı köle üzere yapmış. Adam Hazine Bakanlığı’na bağlı. Bu gel diyor, tak yanında. Tabi. MASAK’ın raporunu çıkarıp Ankara’dan yapıyor. Kim Resul, Resul kim? Bunun evlatlık.”

ANKARA AYRINTISI

Argümanların İstanbul’da gerçekleştiğini operasyonu ise Ankara’nın yönettiğini tez eden Peker şunlar söylemişti:

“Suçun hiç birinin Ankara ile ilgisi yok, operasyon Ankara’da. Bir buçuk sene geçti niçin dava açılmıyor? Oğlum Engin ve senin saz heyeti sanıkların hepsinde var 100’er milyon 50’şer milyon dolar parası. Hepsi de gidiyorlar. ‘İşte bak senin için hayli tehlikeli lakin üçüncü mahkemede hallederiz.’ Ya argo tabiriyle kesiyorlar milletin parasını. Siz, dünyanın en büyük uyuşturucu operasyonu ya! Asla gördüğünüze inanmayın. Palavra kardeşim. Dünyanın en büyük uyuşturucu operasyonunda yarım kilo uyuşturucu olmaz mı” “Benim de dinlemelerin Ankara’dan alınmış. E benim anlattığım olayların hiç birinde, cürmümü ikrar ediyorum, milletvekilini de öldürdüm, İstanbul, daima İstanbul yahut öteki bir yer, Ankara’da yok. Sen niçin Ankara’dan aldın bu müsaadeleri? Resul, faaliyette. Ekrem de.”

ODATV DÜN SORDU

Öte yandan Odatv dün Bataklık Operasyonu’nu Eski Organize Hatalarla Çaba Şube Müdürü Adil Serdar Saçan’a sormuştu. Türkiye’de yakalanan, Türkiye’ye giriş çıkış yaptığı ortaya çıkan uyuşturucu baronlarını ve Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonı olarak duyurulan Bataklık Operasyonu’nu sorduğumuz Saçan Odatv’ye dün şu tabirleri kullanmıştı:

“Türkiye’deki uyuşturucu baronları ile birlikte hareket ettiklerini gösteriyor bu. Türkiye ayağının ortaya çıktığını ben düşünmüyorum. Baronların dışarıda olduğunu düşünüyorum. Şayet yakalanmış olsalardı, devam etmezdi bu iş.”

Hazar Şahsuvar