O yardımların manzarasına Odatv ulaştı

kunteper

Member
Türkiye’nin farklı vilayetlerinden toplanan insani yardım gereçleri, Rus bombardımanı ve kuşatması altındaki Ukraynalılara ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Başkentte Ukrayna halkına yönelik yardımlar için adres Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği oldu. Elçilik kapısında ilkyardım ve tıbbi materyaller, ilaçlar, oksijen maskesi, erkekler için askeri bot, bayanlar için hijyenik gereçler, bebek bezi ve mamaları ile kuru besin yardımı gerektiğine ait listeler asıldı. En acil olarak “ambu seti” yani yeni doğan bebekler ile çocuklar için teneffüse yardımcı tıbbi materyal ve erkekler için asker tipi 42-45 numara bot talep edildiği görüldü.

Ankara’da yaşayan Ukraynalıların yanı sıra Türk vatandaşları tarafınca elçiliğe iletilen yardımlar gün boyunca, elçilik çalışanı ve gönüllülerce ayrıştırılarak kolilere yerleştirildi. Bu yardım kolilerinin Ukrayna’ya gönderilmek üzere İstanbul’a nakledileceği söz edildi.

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasil Bodnar da “Türkiye’den bize fazlaca fazla insani yardım geliyor. Türk vatandaşlarının aslında Ukrayna’da neler olduğunu fazlaca yeterli anladığını görüyorum” diyerek ülkesinde hala bir epey materyale gereksinim duyulduğunu belirtti ve insani yardımlara devam edilmesi davetinde bulundu.

İşte Odatv’ye özel o fotoğraflar:

Hasret Kalkan